przez chudzienki w 12 Paź 2007, 10:22
W zwiazku z tym, iż jest to mój pierwszy post na tym forum to witam Wszystkich serdecznie.
Mam problem z gierką i nie mogę go rozwiązać. Może zaczne od początku...
1. Grałem w stalkera na viście 64 premium - wszystko chodziło ok, choć z wydajności nie byłem zadowolony i to bardzo.
2. Mój komp nie jest wypasiony ale minimum raczej spełnia: Athlon 64 X2 EE 3800+,Asus M2N-E, 2 X 1GB DDR2 800 Geila, Radek 1950 Pro Gigabyte, 2 X Maxtor Daimond... 250 GB połączone w RAID 0, Audigy, zasilacz BeQuiet 600 W.
3. Niezadowolony z wydajności chciałem sprawdzić jak to wyglądałoby pod starym poczciwym XP - czyli format i instalka XP SP2.
4. Dokładam najnowsze sterowniki, directx9c z sierpnia no i stalkera (oczywiście oryginalny) z patchem 1.0004.
5. Wgrywam wcześniejsze savy (zrobione na takiej samej wersji gry) i po uruchomieniu zaskoczka - ustawienia maksymalne w rozdziałce 1280x1024, FA X16 i zapidala aż miło, bez cięcia, doczytywania itd. ALE PO 5 MINUTACH crash!!!!!!!!!! Obraz zamrożony i tak zostaje, bez resetu kompa ani rusz!!
6. Na każdym save tak samo, czas do zawieszenia różny od paru sekund do paru minut!
Grę zacząłem od nowa, zmieniałem stery od grafy, reinstalowałem windę i stalkera - nic to nie daje!! Katuję kompa 3DMarkiem2006 (tak dla ciekawości mam deczko ponad 5000 pkt choc to tylko syntetyk bez odzwierciedlenia w grach) i wszystko chodzi OK!
HELP ME!
Mnie skończyły sie pomysły i liczę na pomoc bardziej doświadczonych.
Pozdrawiam i dzięki z góry za ewentualne porady!