przez Gudyn w 15 Cze 2012, 09:37
Witam
Modyfikowałem już wielokrotnie Cień Czarnobyla (i inne) za pomocą "gamedata". Modyfikacje odnosiły się do configów broni, artefaktów, kombinezonów, handlarzy itp.
Ostatnio zainstalowałem S.T.A.L.K.E.R.a + Priboi Story z CDA. Dokonałem kilka powyższych modyfikacji. Wszystko działało, pięknie śmigało aż się serce radowało (taki fajny mod, wszystko całkiem nowe).
Ale zaczęły się problemy, tzn. któregoś razu wczytuję save z poziomu Bar i - CRASH. Wczytałem wcześniejszego save, wchodzę do Baru i na poziomie tej kładki z sterczącymi prętami z psami pomiędzy leżącymi - znowu crash i ten sam błąd. Dotyczy on xrCore.dll. Jeżeli potrzeba, zrobię screena z owym błędem, jednak o ile wiele razy coś się wykrzaczało, potrafiłem sobie poradzić, szukałem błędów w gamedata. Ale tym razem nie mam zielonego pojęcia, dlaczego skoro wcześniej wszystko hulało, teraz nagle wyskakuje taki błąd, ni z tego ni z owego i nie mogę go ominąć.
Jeżeli ktoś może pomóc - byłbym wdzięczny. Priboi Story wygląda bardzo ciekawie, a ten błąd nie pozwala na kontynuację. Dodam jeszcze, że zanim się zaczęło wykrzaczać w Barze, doszedłem nawet do Magazynów Wojskowych z fabułą. Jedyne co może jeszcze być przydatne - zawsze wywalało do windy kiedy chciałem zagadać z tym dowódcą Powinności co stoi przy wejściu do Baru, zaraz za wyżej wspomnianą kładką, ten co dawał zlecenie na psy z nagrodą w postaci soczystego kotleta.
- - -
Haha. Sory, ale chyba znalazłem. Ten temat był, oczywiście ważny jest log. Okazało się, że wywaliłem plik g36_sound i od tego momentu chyba zaczęło wywalać. Tylko pytanie: skoro przecież gamedata to jakby folder "dodatkowy", to oryginalny g36_sound powinien nadal istnieć? Skoro wywalam nowy (zmodowany) to stary powinien "wejść" na jego miejsce. I dlaczego wywalało akurat w Barze, a nie wcześniej? Dlatego, że tam ktoś ma owe G36?
I pytanie, dlaczego ów dowódca Powinności się wkrzacza? Błąd związany z Proboi Story?
Uwagi moderatora:
Nie pisz posta pod postem, poza tym takie pytania zadawaj w temacie moda, łączem. - Wheeljack