Nie jest to, co prawda, odpowiedni temat do tego, ale na początku chciałbym się serdecznie przywitać ze wszystkimi użytkownikami i zarazem wyrazić ubolewanie, że dopiero teraz zdecydowałem się zarejestrować na tym eleganckim portalu, mimo regularnego śledzenia go już od dłuższego czasu
No dobra, koniec litanii i do rzeczy
Moją ulubioną frakcją w SCC jest Monolit. Właściwie, to mógłbym urządzić sobie ranking frakcji w zależności od stopnia sympatii, ale o tym później. Pozwolę sobie wypunktować cechy, za które lubię Monoliciarzy:
- najbardziej tajemniczy;
- najlepiej uzbrojeni (działko Gaussa, FT200M, panzerfausty, egzoszkielety);
- wszyscy ich nienawidzą (i wzajemnie
);
- ciekawe rytuały (nabite na "pal", zakończony trupią czachą, ciała nieostrożnych stalkerów w czerwonym lesie i nie tylko);
- fajny głos (przynajmniej u niektórych, ale nie jestem pewien, czy nie jest on wynikiem zniekształconej mowy na skutek noszenia maski).
Teraz obiecany ranking
:
1. Monolit
2. Wojsko
3. Powinność/Wolność (jakoś nie mogę się zdecydować - wśród jednych i drugich jest dużo elementów, które przypadają mi do gustu)
4. Najemnicy
5. Bandyci
6. Samotnicy (moim zdaniem, nie powinni być uznawani za frakcję, ponieważ działają przede wszystkim na własny rachunek, dlatego też umieściłem ich na samym końcu).