nofink napisał(a):Ty swoje ja swoje... rzeczowej dyskusji z Toba prowadzic sie nie da...studiuje na wydziale prawa i administracji i z checia bym toczyl z Toba polemike. podalem Tobie rzeczowe argumenty do ktorych nie potrafisz/nie chcesz sie ustosunkowac. Szkoda.
@Touchdown. ja uwazam ze jesli sciagne gre i pozniej ja to wychodzi na to samo jakbym kupil gre i nie gral wczesniej na piracie... bo efekt koncowy jest taki sam. Doceniam prace tworcow. (zreszta juz tos wczesniej o tym pisal w tym watku)
xionc napisał(a):Kwestie prawne to jedno, mamy tez kwestie czysto moralne, a ponoc wszyscy tacy wierzacy, 98% spoleczenstwa deklaruje sie jako katolicy, a brzydko lamia przykazanie.
Cholerni hipokryci.
potoczne, negatywnie nacechowane emocjonalnie, okre¶lenie dzia³alno¶ci polegaj±cej na ³amaniu praw autorskich poprzez nielegalne kopiowanie i pos³ugiwanie siê w³asno¶ci± intelektualn± (programami komputerowymi, muzyk±, filmami itp.) bez zgody autora lub producenta i bez uiszczenia odpowiednich op³at
Touchdown napisał(a):Boras napisał(a):(...) Raz jeszcze prosze o udowodnienie mi ze sci±ganie i nierozpowszechniaine to kradzi¿
Jak wejdziesz do sklepu, zdejmiesz pude³ko z gr± z pó³ki i wyjdziesz nie p³ac±c, to jest kradzie¿. (1) Korzystasz z oprogramowania, za które nie zap³aci³e¶ i (2) pozbawiasz producenta zysków.
Jak ¶ci±gniesz grê z internetu, czyli za ni± nie zap³acisz, to te¿ jest to kradzie¿. (1) Korzystasz z oprogramowania, za które nie zap³aci³e¶ i (2) pozbawiasz producenta zysków.
To co siê liczy, to efekt koñcowy, który jest identyczny w obu przypadkach:
i) nie p³acisz
ii) korzystasz
iii) producent nic z tego nie ma
morthi napisał(a):Po drugie - wykonujac kopie bezpieczenstwa nie mozesz obejsc zabezpieczen - a do wiekszosci gier ktore sa w tym momencie wydawane (w tym takze stalker) niezbedna jest oryginalna plyta w napedzie - bez tzw cracka gieri nie odpalisz
Nie mozesz uzywac cracka gdyz robiac to lamiesz licencje na ktora wyrazasz zgode instalujac utwor
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości