Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez Soviet w 01 Maj 2012, 21:53

The Intouchables

Image

Ocena:
:soviet: :soviet: :soviet: :soviet: :soviet:

Ciężko jest w ostatnich czasach dorwać komedię, która nie byłaby denna, żałosna i głupia. Tym większe brawa dla tej francuskiej produkcji, zwłaszcza, że startuje z dość oklepego założenia, jakim jest starcie kulturowe biednego z bogatym. Fajnie się ogląda, nie ma przynudzania, lecą fajne teksty i żarty sytuacyjne. Czego więcej chcieć od komedii?
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Reklamy Google

Postprzez GonZoo w 03 Maj 2012, 21:08

Ostatnio obejrzałem film rosyjski pt. "Jak spędziłem ostatnie dni lata." Z grubsza : akcja filmu toczy się gdzieś na Czukotce na jakiejs zapomnianej wyspie,na której jest stacja meteo i nie tylko.Generalnie jest tylko dwóch aktorów i całość jest raczej w spokojnej konwencji- aczkolwiek dramatycznej.
W pewnym momencie filmu jeden z pracowników stacji podczas rutynowych wpisów danych do komputera robi sobie przerwę i .... (tu aż łza zakręciła mi się w oku) ... gra w S.T.A.L.K.E.R.A. . Zdaje się , że to jest któraś ALFA ale nie jestem pewen. Takich scen w filmie są dwie.
Polecam ten film ze względu na klimat , dramatyzm i elementy "radioaktywności".

link do opisu

http://www.filmweb.pl/film/Jak+sp%C4%99dzi%C5%82em+koniec+lata-2010-558588
jeszcze tu ....zwrócę...
NASZ AMATORSKI FAN-FILM > > > > http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?p=228842#p228842

Za ten post GonZoo otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive nismoztune.
Awatar użytkownika
GonZoo
Stalker

Dołączenie: 13 Lis 2008, 22:47
Ostatnio był: 29 Sie 2019, 18:51
Miejscowość: Słupsk / Krzynia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 23

Postprzez Soviet w 03 Maj 2012, 23:48

Drive

Image

Ocena:

Zdecydowanie najlepsza rzecz z 2011 jaką oglądałem. Dobry film sensacyjny, który nie jest ścierwem klasy B i nie bazuje na idiotycznych efektach specjalnych. Historia nie jest może zbyt oryginalna, ale chodzi o sposób w jaki ją pokazano - dobrze przedstawiona przemoc, świetne zdjęcia no i to co najlepsze - gęsta atmosfera. Kto nie obejrzy ten caleb.

Mission: Impossible - Ghost Protocol

Image

Ocena:

Połączenie fabuły, którą zrozumie standardowy amerykański grubas z wartką akcją i śmieszno-ciekawymi gadżetami. Tom Cruise jak zwykle uskutecznia Rasiakowe aktorstwo, ale Simon Pegg świetnie się wkomponował i nadrabia żałosnymi żartami. Ogląda się bardzo przyjemnie i bez stresu.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive The Witcher.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Stalker Rambo w 06 Maj 2012, 22:22

dorian napisał(a):Każdy zna, a przynajmniej większość "The Thing" J.Carpenter'a.
Ten film, choć bez gwiazdorskiej obsady imo świetnie oddaje to, co działo się w bazie Norwegów, zanim to "Coś" w postaci psa pobiegło do amerykańskiej bazy i K.Russell'a w 1982 roku.
Fajne efekty..

Właśnie skończyłem oglądać i zaraz zabieram się za drugą (tzn. pierwszą) część. Dla dopełnienia całości przydałaby się zagrać w grę...
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 142

Postprzez Gizbarus w 06 Maj 2012, 22:30

Oglądałem zarówno "oryginał" jak i remake z (bodajże) 2011 roku i muszę stwierdzić, że według mnie nowa wersja również trzyma klimat, a do tego jest bardziej strawna z powodu lepszej jakości efektów :wink: Ogólnie film potrafi trzymać w napięciu i jest ciekawy - niestety ponoć gra nie jest specjalnie udana :/
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez Tormentor w 06 Maj 2012, 23:03

Pierwsze The Thing to mój ulubiony horror. Efekty specjalne wg mnie do dzisiaj fantastycznie się prezentują, scena z badaniem krwi jest tak kultowa, że ja jejejebie. Trzyma w napięciu od pierwszych minut, na przykład scena z idącym pieskiem przez korytarz już coś złego wróży. Dla mnie absolutne dzieło, niedoceniane wszerz i wzdłuż. Oprawa dźwiękowa, wszechobecna surowość, gra aktorska no i klimat wszystko na najwyższym poziomie. Jutro lecę do wypożyczalni po odświeżone Coś. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Ostatni film jaki mi w pamięć zapadł i oglądałem z przejęciem to "Furia"
Odtwórcą głównego bohatera jest Mel Gibson, były psiarz albo na urlopie mniejsza oto. Zabijają mu córkę przed domem no i jak łatwo się domyślić postanawia się zemścić. Początkowo myśli, że to on miał być celem. Czuć w tym filmie "Zabójczą Broń" dzięki strzelaninom. Wątki poboczne też się fajnie komponują i akcja idzie naprzód. Polecam :)
Image

Za ten post Tormentor otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dorian.
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

Postprzez Gavdylenko w 06 Maj 2012, 23:34

Dla mnie to najfajniejszym horrorem jest "Obcy" pierwsza i druga część są najlepsze,ale oprócz tych filmów nic nie pobije filmu "Avatar" Jamesa Camerona
Славься, Отечество наше свободное,
Счастья народов надёжный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы к победе ведёт!
Awatar użytkownika
Gavdylenko
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2011, 13:26
Ostatnio był: 28 Lut 2013, 19:03
Miejscowość: In der Dunkelheit
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 53

Postprzez Stalker Rambo w 07 Maj 2012, 08:16

Gizbarus napisał(a):Oglądałem zarówno "oryginał" jak i remake z (bodajże) 2011 roku

To nie "remake" tylko "prequel". W napisach końcowych części z 2011 jest pokazany początek wersji 1982. Poza tym jest wiele tych samych szczegółów, np, topór wbity w drzwi występuje w obu częściach. Teraz trochę offtopu: Gra "the Thing" opowiada o tym co się działo po filmie z 1982. Jako dowódca ekipy ratunkowej znajdujemy między innymi zamarznięte ciało "Nauls'a", statek budowany przez Blair'a i lodową "wannę", z któej uwolnił się cosiek. Ogólnie gra jest dosyć ciekawa i dla fanów filmu obowiązkowa (choć nie ukrywam, że jako survival horror, byłaby lepsza).

Tormentor napisał(a):Ostatni film jaki mi w pamięć zapadł i oglądałem z przejęciem to "Furia"
Odtwórcą głównego bohatera jest Mel Gibson, były psiarz albo na urlopie mniejsza oto.

Z szybkości przeczytałem "pisarz", ale rozumiem, że chodzi Ci o policjanta?

Za ten post Stalker Rambo otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 142

Postprzez dorian w 07 Maj 2012, 15:41

Fajny film.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Xen w 07 Maj 2012, 16:14

Za ten post Xen otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dorian.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 08 Sie 2024, 14:39
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez exid w 08 Maj 2012, 02:49

Mam nadzieje żey przy Prometeuszu Ridley odkopie swoją oldschoolową nutke klimatu i nacieszy nam oczy :) ciekawe czy styl Giger'a pozostanie czy zostanie odpicowamy/zmieniony.

Który kosmita wam bardziej przypada do gustu- wężowaty i biomechaniczny Alien - czy mutujący się The Thing? :E

dla mnie trudny wybór, dodałbym jeszcze Predatora, też jest zaje*isty :) (najbardziej badassowa maska wszechczasow, warkoczyki, upodobanie do polowań) i film.
Awatar użytkownika
exid
Stalker

Dołączenie: 11 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: 18 Mar 2023, 00:39
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: -5

Postprzez paintball_0 w 08 Maj 2012, 08:57

Obejrzałem tylko pierwszy teaser do Aliena. Nie mam zamiaru spojlować sobie ani scen ani fabuły. Co do klimatu dawnych lat, teraz całe Hollywood robi blockbustery dla nastolatków w wieku 13 wzwyż. Dlatego wszystkie niemal filmy akcji są wyprane z prawdziwie mocnych wrażeń a napakowane w gruncie rzeczy nudnawymi scenami akcji. Wątpię, żeby ten trend się zmienił, ale być może targetem Prometeusza są nie dzisiejsze dzieciaki, tylko starzy fani pierwszego Obcego.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości