Problem z uruchomieniem

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z uruchomieniem

Postprzez schizmatyk w 26 Wrz 2007, 12:03

Witam, mam taki problem ze kiedy probuje odpalic stalker-a to w sumie sie nic nie dzieje, exec niby dziala w tle ale gra sie nie uruchamia. Uzywalem patchy 1.3 i 1.4 i dalej ten sam problem. Prosze o pomoc bo bardzo mnie to wnerwia. Dodam ze gra jest oryginalna.

Moj komp to:

Intel 3.4
2 giga ramu
Geforce 7600Gt pcix
schizmatyk
Kot

Dołączenie: 26 Wrz 2007, 11:58
Ostatnio był: 01 Lis 2007, 18:25
Miejscowość: Kozienice
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez nagyatsu w 27 Wrz 2007, 10:12

Może na początek reinstal gry, a później napisz czy nadal masz ten problem? :]
Awatar użytkownika
nagyatsu
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2007, 21:25
Ostatnio był: 24 Sie 2015, 18:02
Miejscowość: krk city
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Postprzez schizmatyk w 27 Wrz 2007, 10:38

Reinstalowalem gre kilka razy, na roznych partycjach, uzywalem roznych sterownikow do grafiki, wycinalem na beszczela rejestr i... efekt zaden, zadnego komunikatu, zadnego bledu. Jednym slowem mowiac NIC! Caly dzien wczoraj szukalem na googlach odpowiedzi na moj problem i NIC. Wydaje mi sie ze jestem jedyna osoba na tym swiecie ktora ma taki problem ;( Aha, dodam ze z 2 msc. temu kiedy gre zakupiłem, zainstalowalem i odpalilem wszystko gralo i smigalo. Zrobilem reinstal systemu z formatem partycji systemowej C:, na swierzutkim systemie po kilku aktualizacjach postawilem inne gry (dzialaja bez problemu) postawilem stalkera i mogila. Nie mam juz pomyslow, nie wiem co to moze byc.
POMOCY!!! :)
schizmatyk
Kot

Postprzez SithLord w 27 Wrz 2007, 15:20

To ciekawe. Sprawdzaj po koleji. Spróbuj tak:
1. Poczekaj. (dłuższą chwilę. np 5-8 min) Może się włączy.
2. Napisz do CD Projekt dokładniejsze informacje na 26 stronie instrukcji.
3. Jak jesteś zdesperowany, zrób formata. (Można pominąć i przejść do pkt 4)
4. Skorzystaj z gwarancjii.
5. Jeśli po zmianie nośnika, formacie i innymi pierdołami ci nie działa to może coś sie w kompie spier****.
Image

Stalker Clear Sky <- Nadzieja na lepszego stalka
Awatar użytkownika
SithLord
Stalker

Dołączenie: 04 Wrz 2007, 20:50
Ostatnio był: 08 Lip 2008, 16:48

Postprzez schizmatyk w 27 Wrz 2007, 17:17

czekalem i nic, skontaktowalem sie z THQ ale tez narazie nic, komp jest odnowiony wiec nic w nim nie moze zle smigac gdyz jest kupione nowe chlodzenie, nowa plyta glowna, nowy ram i nowy zasilacz, wszystko smiga i to z "nowosci" typu rainbow 6 Vegas itd a to ustrojstwo nie dziabie. Licze na pomoc z THQ bo inaczej to gre chyba wywale do kosza i wygryze sobie zyly :D
schizmatyk
Kot

Postprzez schizmatyk w 28 Wrz 2007, 11:52

Huraaaaa, THQ mi pomoglo, wszystko dziala, fajnie jest, czyli mozna zamknac posta.

Raczej topic można zamknąć, ew. opozycję... - Q -
schizmatyk
Kot

Postprzez Soviet w 28 Wrz 2007, 11:55

No to powiedz co ci to THQ powiedziało, może się innym przyda.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez schizmatyk w 28 Wrz 2007, 16:14

zacytuje THQ...
"We have found there are 3(possibly 4) things that can cause this issue.

1) Copy protection. We have found that on occasion something from a customers system can interfere with it. We have found installing the following windows update has resolved it

http://support.microsoft.com/kb/924867/

If it doesn't we suggest you try running the Launch Analysis option by right clicking on the shortcut. If this does not work either or is not there to start please contact Securom via [email protected] as they created the copy protection.

You should also disable any virtual drives you have running on your system.

2) Sound card/openal codec. We have found that some sound cards have trouble handling the codec the games sounds files are encoded in and therefore either updating the drivers for the card or installing the codec from openal.org has resolved the issue.

3) DVD firmware. We would normally expect this to cause an issue with reading the disc in the first place but on occasion it has helped with the issue. For this please speak with your systems support.

and finally

4) X-fire "game management program". We have just had one customer confirm closing this and stopping it from running in the background has allowed Stalker to run.

Mi pomoglo odpalenie analizy.
schizmatyk
Kot

Postprzez kna_ns w 30 Wrz 2007, 23:21

Po pierwsze witam na forum, do STALKERA zapalił mnie kumpel, dzisiaj będąc w empiku kupiłem sobie tą grą na mojego nowego kompa.
Zaczynam instalować i pojawia sie okienko z wymaganiami, wszystkie okna są zielone oprócz grafiki...
Pokazuje mi że mam kartę NVIDIA 7600 GT i to się zgadza tylko później jest napisane "~0MB" tak jakby nie widział pamięci mojej karty graficznej...
Stwierdziłem że tylko to okienko coś "nawaliło" zainstalowałem grę, próbuje włączyć i wyskakuje mi error na pasku zadań, jedno puste okienko na pasku zadań i jedno z STALKERem
Nie wiem jak to naprawić, ten komputer mam od piątku, był konfigurowany w sklepie i wątpię żeby był problem ze sterownikami...
Pozdrawiam

POMÓŻCIE chcę dołączyć do STALKERów :)

Aha, nie jestem za bardzo anglo języczny, jak by ktoś mógł mi przetłumaczyć ostatniego posta, może tam jest odpowieź...
z góry dzięki
kna_ns
Kot

Dołączenie: 30 Wrz 2007, 23:11
Ostatnio był: 05 Paź 2007, 16:53
Miejscowość: Nowy Sącz

Postprzez schizmatyk w 02 Paź 2007, 16:34

jedyna rozsadna rzecza moim zdaniem jaka mozesz zrobic to przeinstalowac sterowniki do grafiki. Jak nie pomorze to bedziemy myslec nad innym rozwiazaniem
schizmatyk
Kot

Postprzez kna_ns w 02 Paź 2007, 20:02

Pomogło całe szczęście, myślałem że w sklepie komputeroeym zrobią wszystko na cacy...
Dzięki Wam wielkie.
kna_ns
Kot

Dołączenie: 30 Wrz 2007, 23:11
Ostatnio był: 05 Paź 2007, 16:53
Miejscowość: Nowy Sącz

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości