Poza tym, nie wiem, czy wiesz, ale Armia Kwantuńska to wojska japońskie a nie radzieckie...
Wiem, wiem. Chodziło mi o jednostki Frontu Dalekowschodniego.. Człowiek czasem tak ma, że myśli o jednym, a podświadomie robi drugie. IS-3 wzięły udział w operacji
przeciwko Armii Kwantuńskiej. Acz nie walczyły. Oczywiście tak jak napisał Terminus, nie z własnej winy
.
@iMattheush
Ja Ci nie zarzucam fałszu. Uważam tylko, że porównywanie (o ile w ogóle porównywałeś, ale zakładam, że tak) czegoś co ma oprócz danych techniczno-taktycznych na papierze (jakieś dane z autentycznej eksploatacji, ma te dane
papierowe jednym słowem zweryfikowane przez życie) z czymś co takowe ma tylko na papierze, jest z dupy wyciągnięte. To tak jakbym porównywał VW Passata z Fordem Mondeo. Do tego pierwszego miał całą masę relacji z jazd, eksploatacji, może sam bym nim jeździł, a do drugiego nic. Same tabelki producenta, i z całą stanowczością zawerdyktował, że Mondeo jest lepsze od Passata. Bez sensu, nie? Czym się kierowałeś dokonując tego wyboru?
Ale oczywiście napisać każdy może wszystko, bo papier (komputer) zniesie wszystko.