Zjawiska paranormalne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Zjawiska paranormalne

Postprzez djcycu w 17 Kwi 2012, 18:33

UFO to nie tylko przybysze z kosmosu :P UFO istnieje naprawdę i wiele razy widzą go ci którzy siedzą w lotnictwie. Każdy niezidentyfikowany statek powietrzny traktuje się jako UFO :P Większość to stek bzdur o kosmitach które się pitoli od wielu lat lecz nikt z większej grupy ludzi nie widział by to na świat można było nagłośnić. Inne ciekawe zjawiska z udziałem UFO oraz służb rządowych które zabezpieczały teren to po prostu wypadki/katastrofy samolotów, dronów i innych latadeł które są dopiero prototypami. Lód, woda a jeśli nawet i tlen znajduje się w kosmosie poza granicami Ziemi to co? Od razu kosmici? Do niedawna mi mówiło wielu że Ziemia to nie dzieło Boga tylko dzieło wielkiego wybuchu który rozpylił wszędzie różne chemie itp... Oj przeczycie czasem sami sobie.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Przemek77.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez diablodevil78 w 17 Kwi 2012, 20:59

:arrowu: Wiadomo, że Ziemia powstała z mgławicy słonecznej(chmury gazów, pyłów iskał) zawierała ona też(mgławica słoneczna) wodór i hel pochodzący głównie z Wielkiego Wybuchu.Tu masz artykuł z Wikipedii dotyczący historii Ziemi :arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/Historia_Ziemi.
Wracając do tematu w zjawiska paranormalne uwierzę gdy zobaczę dowody ale troszkę się tym interesuję.
Faber est quisque suae fortunae.=Każdy jest kowalem swojego losu
Mój kanał na Youtube->http://www.youtube.com/user/diablodevil51?feature=mhee

diablodevil78
Wygnany z Zony

Dołączenie: 04 Kwi 2012, 16:49
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 16:10
Miejscowość: Polska,Hrubieszów
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 4

Postprzez Universal w 17 Kwi 2012, 21:13

A czy zjawiska paranormalne nie przestaną nimi być po uzyskaniu dowodów na ich istnienie?

Image
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Method w 17 Kwi 2012, 21:18

Według mnie zjawisko paranormalne to takie których nie da się racjonalnie wytłumaczyć, ale w sumie co ja tam wiem...
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 174

Postprzez Alchemik w 17 Kwi 2012, 22:06

A czy zjawiska paranormalne nie przestaną nimi być po uzyskaniu dowodów na ich istnienie?

Przestaną, a staną się nowymi prawami fizycznymi. To chyba dobrze, nie? Kiedyś pioruny były też zjawiskami paranormalnymi, ale odkryto, jak powstają. Więc żadnej różnicy nie odczujesz, ani świat nie pęknie, jak na kosmitę siedzącego w krzakach za twoim oknem, ktoś powie zjawisko naukowe, nie paranormalne.
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez djcycu w 18 Kwi 2012, 13:57

diablodevil78 napisał(a)::arrowu: Wiadomo, że Ziemia powstała z mgławicy słonecznej(chmury gazów, pyłów iskał) zawierała ona też(mgławica słoneczna) wodór i hel pochodzący głównie z Wielkiego Wybuchu.Tu masz artykuł z Wikipedii dotyczący historii Ziemi :arrow: http://pl.wikipedia.org/wiki/Historia_Ziemi.
Wracając do tematu w zjawiska paranormalne uwierzę gdy zobaczę dowody ale troszkę się tym interesuję.

Owszem i to chciałem podkreślić że nie tylko Ziemia może być zaopatrzona w tlen i wodę. Głównie to kierowałem tę wypowiedź do tych co nie wierzą w stworzenie świata przez Boga tylko w wielki wybuch. Dodawanie do tego jeszcze obcych mówi o tym jakoby tamci lubili wierzyć w bajki. Woda może być ale co jeśli jesteśmy tylko jedynym gatunkiem? Prędzej uwierzę w założenia gry Chrome. Obcy istnieją ale tylko jako zwierzątka... Obcy niekoniecznie muszą być inteligentniejsi itd. Od zarania dziejów naukowcy szukają obcych i co? I wiecznie każdy przedstawić i doszukać się w nich chce kogoś lepszego, bystrzejszego i mega cudownego... Film Avatar na szczęście postawił się i zaprzeczył takowym fantazjom co bardzo mi się podobało.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez diablodevil78 w 18 Kwi 2012, 14:29

Tak jak ktoś wyżej napisał obcy to nie muszą być zielone ludki tylko obcymi mogą być też bakterie jednokomórkowe,które nie potrzebują do życia tlenu, wody mogą one żyć w ekstremalnych warunkach panujących na innych planetach niż Ziemia gdzie woda jest w postaci lodu(księżyc Europa) albo gdzie kiedyś była woda, a jej teraz nie ma np.Mars. Może gdzieś w Wszechświecie są planety, na których żyją organizmy bardziej rozwinięte pod względem ewolucji niż bakterie i może na tej planecie panują warunki zbliżone do ziemskich(tlen, woda, roślinność, jedzenie itp.). Ale mówię ta planeta może być gdzieś daleko w innej galaktyce niż nasza(Droga Mleczna) może naukowcom kiedyś uda się odkryć taką planetę.
Faber est quisque suae fortunae.=Każdy jest kowalem swojego losu
Mój kanał na Youtube->http://www.youtube.com/user/diablodevil51?feature=mhee

diablodevil78
Wygnany z Zony

Dołączenie: 04 Kwi 2012, 16:49
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 16:10
Miejscowość: Polska,Hrubieszów
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 4

Postprzez Soviet w 18 Kwi 2012, 14:29

Całe szczęście, że Hollywoodzka produkcja filmowa wyjaśniła nam tajemnicę wszechświata.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Przemek77 w 18 Kwi 2012, 14:30

Odkryją taką planetę i co dalej? Bo oprócz "sztuki dla sztuki" to ja jakiegoś zastosowania dla takiego odkrycia nie widzą...
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Method w 18 Kwi 2012, 14:37

Odkryją, ktoś dostanie jakąś nagrodę za znalezisko i praktycznie tyle- przy naszej aktualnej technologii sonda wysłana na taką planetę (chociażby po jakieś próbki) leciałaby... sporo ;) .
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 174

Postprzez djcycu w 18 Kwi 2012, 14:53

Soviet napisał(a):Całe szczęście, że Hollywoodzka produkcja filmowa wyjaśniła nam tajemnicę wszechświata.

Nie że wyjaśniła ale fajnie pokazała zupełnie inną rzeczywistość. Ludzie łykają o UFO każdą możliwą plotkę i od razu media jak i ci niby mądrzejsi snują teorie o najmądrzejszych zielonych ludzikach jakich można było spotkać. W Avatarze pokazali bandę dzikusów zaprzeczając głupotom i pokazując że wcale tacy dobrzy jak w Transformersach być nie muszą. Avatar pokazał też że dla wszechświata prawdziwym zagrożeniem może być właśnie człowiek...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Terminus w 18 Kwi 2012, 15:03

Inną rzeczywistość kosmitów to pokazał Obcy Ridleya Scotta oraz rzesza innych lepszych lub gorszych space oper...
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 21 Lip 2022, 18:56
Kozaki: 1440

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości