[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pilot w 05 Kwi 2012, 17:21

Tak mam najnowszą wersje, zauważ że chodzi mi o ten mały helikopterek co zwykle lata gdy atakujemy posterunek wojskowy. Im dalej od nas znajduję się cel tym mniejsze obrażenia.

Do żołnierzy to kiedy helikopter wisi w powietrzu to oni tak jakby cofają się do koszar i tam zastygają w bezruchu(Bez animacji chowania się) i kiedy zabijesz jednego z nich i poczekasz chwilkę to któryś z jego kompanów zaczne go przeszukiwać.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 18 Lip 2021, 12:12
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Reklamy Google

Postprzez gosciu121 w 05 Kwi 2012, 18:21

To ja ci nie pomogę, dość ciężko szturmowało mi się posterunek i dość szybko zginąłem, więcej tam nie podszedłem ;) Tutaj może pomoże ktoś inny
Awatar użytkownika
gosciu121
Stalker

Dołączenie: 07 Sty 2010, 21:32
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 08:46
Miejscowość: Чернобыльская АЭС
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 8

Postprzez Pilot w 05 Kwi 2012, 18:32

Nie chodzi mi o żadne bugi czy coś(Słaby sprzęt taki jak AKm mogłem bardzo dobrze wykorzystać na zdezorientowanych trepów, a ten helikopterek lata tak wysoko że bez RKM albo PKM-a prawie nawet nie próbowałem ustrzelić z powodu że i tak zmyję się kiedy zacznie się fajczyć). Smoq'u a można było by zrobić coś takiego jak że po zestrzeleniu helikoptera to on spadnie tam gdzie można dojść i go przeszukać(Taka latająca skrytka która sama się broni a po zestrzeleniu dostajemy poza satysfakcją i doświadczeniem jakieś sprzęty).
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Postprzez DJ[Zone] w 05 Kwi 2012, 18:55

Hmmm no troche nie za bardzo, ponieważ taki helikopter musiałby jakoś zniknąć zestrzele takich 20 na jednej lokacji i cala mapa zawalona, a ze znikaniem to też nie za bardzo, bo co spadł i potem zniknął. Dotego, by się osobna tekstura przydała i model no chyba, że ktoś woli zrobione na odwal. Moim zdaniem lepsze, by było coś w stylu wypadających zwłok albo coś takiego..
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez kacperos111 w 05 Kwi 2012, 19:43

Teksture mozna by było wziać z cmentarzyska pojazdów z wysypiska( to chyba nazywa sie obóz koncentracyjny nie chce mi sie sprawdzac w grze) ,ale z tym wypadajacym czlowiekiem tez nie głupie ,albo zamiast czlowieka skrzynka w ktorej beda itemy.
Image

Image
Awatar użytkownika
kacperos111
Kot

Dołączenie: 07 Kwi 2011, 17:00
Ostatnio był: 26 Mar 2015, 22:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez gosciu121 w 05 Kwi 2012, 20:23

Co nie zmienia faktu że DJ[Zone] ma racje i mapka by się zawaliła helikopterami... chyba że na złom by rozebrali ;D
Awatar użytkownika
gosciu121
Stalker

Dołączenie: 07 Sty 2010, 21:32
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 08:46
Miejscowość: Чернобыльская АЭС
Kozaki: 8

Postprzez Phayans w 05 Kwi 2012, 21:33

Skoro już o tym mowa, za każdym razem gdy słyszę helikopter w rl robię się dziwnie niespokojny. To chyba znak, że za dużo gram w TFW :E W każdym razie (wg. mnie) nie ma lepszego moda pod CS i cieszy to, że jego rozwój idzie w dobrą stronę. Szacun dla ekipy.
Awatar użytkownika
Phayans
Kot

Dołączenie: 13 Mar 2012, 15:21
Ostatnio był: 28 Mar 2016, 18:49
Miejscowość: przy granicy z Rosją
Frakcja: Samotnicy

Postprzez Idek w 05 Kwi 2012, 22:43

W stalkera gra się fajnie [ walczę z przyzwyczajeniem z CoD2 gdzie się brało mosina bez lunety włączało celowanie i strzelało po nogach ew na wysokości kolan bo tam każde trafienie to trup(w99% przypadków) a kolan nie ukryje nijak czy się będzie czołgał czy podskoczy to i tak dostanie ...] i już się niecierpliwie na patch i na nadchodzącą fabułę ... właśnie a nie można by zrobić tak że ten laptop przez który zarządzałoby się bazą byłby przenośny ? np. mam bazę w nad jantarem i atakuje magazyny a na noc wracam do składu i tam sobie zarządzam co i jak ,a nie wracać się przez agroprom ....to by było bardzo pomocne przy dowodzeniu frakcją .
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez igla2008 w 05 Kwi 2012, 22:52

Po pierwsze spadający śmigłowiec nie spada w to miejsce gdzie jest zestrzelony tylko paręset metrów dalej ... Wystarczyło by napisać skrypt że co 10 zestrzelony śmigłowiec spada na teren lokacji. Nie oszukujemy się ile śmigłowców jesteś w stanie zestrzelić podczas całej gdy 10-15 ?? Jesli już jednak spadły by na naszą lokację o naprawdę musiał by zawierać coś bardzo fajnego np ekwipunek dla całej naszej drużyny. Idek z tego co wiem to laptop do zarządzania frakcją będzie w nowym modzie którego Smoq jeszcze nie stworzył..
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez kapiszon10 w 05 Kwi 2012, 23:21

No przyznam że mam smaka na ten mod i już ściągam.
Jedno pytanie : czy poza patchem w 1 poście jest jeszcze jakiś patch/fix który trzeba jeszcze ściągnąć ?
kapiszon10
Kot

Dołączenie: 05 Kwi 2012, 23:18
Ostatnio był: 13 Kwi 2012, 17:08
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: RPG-7u

Postprzez igla2008 w 05 Kwi 2012, 23:37

Dwa patche są i jeden fix.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Pilot w 06 Kwi 2012, 09:03

Wcale mapka nie będzie zawalona bo po przejściu na inną lokację i powrót usuwało by te wraki. Ze skrzynką wypadającą z helikoptera też fajny pomysł. Wojskowi aby móc uciec wyrzucają zbędny balast w postaci skrzynki z itemami(Nie trzeba takiego zestrzeliwać).
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum