przez vandr w 20 Mar 2012, 18:09
Chciałem zadać kilka pytań, oraz znaleźć osobę chętną która pomogłyby mi w jednej rzeczy, którą opiszę w pierwszym punkcie. Wszystkie pytania które zadaję w tym dziale są z myślą o Ukrytych Ścieżkach, tak więc cała ingerencja leci do owego moda.
1. Czy jest możliwe przeniesienie z CoP do SoC'a modeli KILKU artefaktów?(meduza, kamienny kwiat, gwiazda wieczorna, kotlet, kamienna krew, skrętak) Chodzi mi o same modele, żadne particle, wywoływanie ich spod ziemi itp- sam model, aby sobie zwyczajnie "siedział" na ziemi. Jeśli jest to możliwe, chciałby ktoś mi pomóc z tym i dostarczyć owe modele aby działały w SoC? Będę BARDZO wdzięczny.
2. Gdzie znajduje się wpis określający kolor/teksturę wyświetlający/ą się np: przy upadku z wysokości itp? Chodzi mi o ten mdły czerwony kolor, który chciałbym zastąpić głębszą czerwienią tudzież teksturą przedstawiającą rozmytą krew(tak, aby nie przesłaniała ekranu ale stanowiła delikatny dodatek). Szukałem wpisu w effectors.ltx, lecz nic takiego nie znalazłem(być może po prostu przeoczyłem).
3. Czy możliwe jest wykonanie efektu lekkiego ruchu kamery podczas przeładowywania broni tak jak w CS bądź CoP? Czy jest to niewykonalne ze względu preferencji silnika?
Na razie to byłoby na tyle.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!