stalker + modyfikacje = problem

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

stalker + modyfikacje = problem

Postprzez juniorsky w 26 Mar 2012, 12:15

Witam :)
Mam pewien problem z Clear Sky... Otóż standardowo jak z SHoC założyłem folder gamedata, wkleiłem tam kilka modyfikacji, między innymi: float, muszka + szczerbinka w pistoletach + inne dźwięki + bodajże celowniki. I działają tylko inne dźwięki :/ żaden inny mod nie działa... próbowałem już wiele sposobów i dalej nie działa... :/
Fflse na true zienione, nie pokazuje równiez zmienionego udźwigu, cały czas wisi 50 kg :/
Dodam że mam wgranego pacza 1.5.10, polskie napisy + lektor angielski chyba (polskiego nie chciałem) win7 x64, oczywiście pełne oświetlenie dynamiczne załączone. I nie ma nic :/ float chyba również nie śmiga bo zdarzy się przyciąć. A sprzęt no nie pierwszej generacji :/ Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Mnie już brakuje pomysłów.
juniorsky
Kot

Dołączenie: 13 Mar 2012, 11:45
Ostatnio był: 28 Lip 2019, 21:32
Miejscowość: opole
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 1

Reklamy Google

Re: stalker + modyfikacje = problem

Postprzez Kenzelek w 26 Mar 2012, 22:27

1 co mi się kojaży z twym problemem to że:

A) Modyfikacje ze sobą mogą nie współgrać.
B) Nie ma B ^^
Kenzelek
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2012, 19:48
Ostatnio był: 31 Mar 2020, 14:49
Miejscowość: Limańsk
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 20

Postprzez Universal w 26 Mar 2012, 22:59

Zadam głupie pytanie - jak wrzucasz foldery z modami?

E:\Program Files (x86)\Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\gamedata\configs (configs, anims, jakkolwiek się tam one nazywają), czy gamedata się dubluje ( E:\Program Files (x86)\Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky\gamedata\gamedata\configs )? :E

Wydaje mi się, że gdyby modyfikacje nie współgrały ze sobą, wyskoczyłby bugtrap, a jeśli takiego nie ma i po prostu nie widać zmian, to gra nie widzi ścieżki do folderu.
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez djcycu w 27 Mar 2012, 01:06

Wydaje mi się że w którymś modzie wkleiłeś do gamedaty cały folder gamedata i za to nie chce działać wszystko :P Sam raz omyłkowo tak zrobiłem i kląłem że nie działa...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez juniorsky w 27 Mar 2012, 08:50

Nie nie panowie :) gamedata/configs,sounds,shaders... nie było drugiego podfolderu gamedata :)
ale problem rozwiązałem, po pierwsze dla pewności wywaliłem całą gre ze wszystkim co możliwe za pomocą programu your uninstaller. mody sciagnałem jeszcze raz i wklepałem. Nadal był ten sam problem. Co się okazało, do gamedaty wklejałem folder sounds z dźwiękami pochodzącymi z Shedow of Chernobyl. w konsoli uruchamianej tyldą zawsze było nawalone czerwonych komunikatów odnośnie dźwięku. wywaliłem ten folder i zaczeły działać normalnie. także ogólnie po problemie. doinstalowałem jeszcze inne mody i wszystko razem pięknie hula, tylko przydałby sie mod na jakąś optymalizacje shaderów bo float nie nadąża i gra lekko przycina w pełnym oświetleniu dynamicznym + cienie. a z cieniami o wiele lepsza frajda :)
juniorsky
Kot

Postprzez djcycu w 27 Mar 2012, 09:38

A weź sobie ustaw rozdzielczość na 1024x768 (chyba że już masz). Ja tak robię i mam pełne dynamiczne oświetlenie + wszystkie suwaki na prawo :P Wyższa rozdzielczość zaczyna już przycinać.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez juniorsky w 27 Mar 2012, 09:58

hmm w sumie mozna by spróbować, teraz mam 1333x768, jedyna wyższa to 1600x900. no i cienie wyłączone reszta średnio 75% w prawo. ale jednak pograłoby sie na dx10 :| niestety pokaz slajdów nawet przy wyłączonym aa i fsao czy jak to sie zwie.
juniorsky
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 38 gości