Witam!
Może i jest tego dużo i pewnie nie chce sie większości czytać ale bardzo bym o to prosił
Mam duży problem z grafiką. Ale zacznę od tego ze stalkera zainstalowałem na nowym komputerze. Jego parametry to:
Procesor: AMD Atholn 64 X2 Dual Core Processor 4200+ (2,21GHz)
Karta graficzna: ASUS EN8500GT Silent 256MB DDR2 (512MB)
RAM : 1024 MB
Wersja DirectX: 9.0c
System operacyjny: Windows XP Professional Service Pack 2
Teraz rozjaśnię mój problem. A wiec było tak...
Wszystko ok, zainstalowałem grę(oczywiście orginał
) zPATCHowałem do wersji 1.0004 no i odpaliłem grę. Mam panoramiczny monitor ASUS VW191s 19" wiec ustawiłem rozdzielczość na 1440/900 i narazie na wysokie detale i oświetlenie statyczne(myślę że na takim sprzęcie pójdzie ledwo na dx9). No i zaczynam grać... Gęba uśmiechnięta po uszy że gra sie nie tnie i chodzi płynie. Pograłem trochę i wyłączyłem grę. Za jakiś czas postanowiłem pograć znowu zadowolony ładuje save'y a tu gra sie tak tnie że powiesić się idzie. Nie wiedziałem co sie stało wiec walnąłem reset. Włączam znowu i to samo. Wyłączyłem kompa i za jakiś czas znowu wbijam no i działa płynie. Na pewno sie domyślacie co dalej? Proces zaczął sie powtarzać...
. Wiec usunąłem stare stery do karty graficznej i zainstalowałem na nowo (oczywiscie najowsze). Nie podziałało. Zrobiłem reinstal gry. Nie podziałało. Wiec zdecydowałem sie na format. I myślałem ze będzie dobrze a tu to samo. Teraz nawed jak gra sie nie tnie to mi się textury rozpadaja tzn. np.: niema broni albo jest rozmyta, elementy w grze robią sie żółte(kratki a nawed duże obszary jak cały budynek i to nie tylko w stalkerze mam takie problemy bo i w innych grach) a to tego w grze robi sie na chwile obraz czarny i zaraz normalny i tak pare razy dopoki sie nie uspokoi , a jak sie uspokoi to gra sie tnie niemiłosiernie ...
Tak więc prosze was o pomoc bo niewiem co robić ....
Z góry bardzo dziękuje za szystkie odpowiedzi na mój problem.
Dziękuje !!!