[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Gizbarus w 15 Mar 2012, 14:05

Powiedzcie mi jedno - przyłączenie się do dowolnej frakcji powoduje, że każda inna (poza samotnikami) będzie nastawiona do nas negatywnie? Nie ma możliwości zmiany takowej w trakcie gry?

Zacząłem grę najemnikami (jakoś tak wyszło...:P) i niespecjalnie mi oni pasują... Stąd te pytania :wink:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez igla2008 w 15 Mar 2012, 15:01

Nie ma możliwości zmiany frakcji jak już się do jednej dołączy. Jedynie Samotnicy mają ten przywilej że mogą w późniejszych etapach gry dołączać do poszczególnych frakcji .
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Gizbarus w 15 Mar 2012, 16:06

Powiedzcie mi jeszcze jedno - w jaki sposób dostać się do Limańska? Most jest podniesiony, a woda nadal zabija w tempie kawałów Sztrasburgera... Jest jakiś sposób?
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez jalkavaki w 15 Mar 2012, 16:19

Na razie Limańsk jest zamknięty dla wycieczek ;)
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 20 Lip 2022, 06:45
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 193

Postprzez Gizbarus w 15 Mar 2012, 16:46

A tak ślicznie wygląda na mapie świata, razem z Czarnobylem...:E Eh, niestety - ale nie popuszczę draniowi...:D
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez DJ[Zone] w 15 Mar 2012, 20:15

A ja mam takie pytanie:
gdzie znajduję sie plik odpowiedzialny za przedmioty otrzymywany za dołączenia do frakcji?
nie wiem czy ktoś już o to pytał... nie byłem chętny do przeglądania 300 stron:)
z góry dzięki
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez Sarlinov w 15 Mar 2012, 21:52

Dalej wywala, i to dosyć często, więc sugeruję - jeśli mod będzie rozwijany - skupić się nie na bajerach, ale na stabilności ogólnie pojętej. Do tego parę innych byków - w składzie samotnicy strzelają się z wojskowymi i innymi typami z frakcji, a że są nieśmiertelni tworzy się taka napie*dalanka bez końca. Zauważyłem też, że niektóre rodzaje broni (jak krótki AS Wał) mogą być używane z detektorem, ale wtedy animacja się krzaczy a broń przesuwa się w lewo, zasłaniając wykrywacz. Celować wtedy też ciężko.

Edit:
Uprzedzam pytanie:
- Gram na 1.5.10
- Najnowsza wersja moda
- Co do bugtrapów to wszystkie są dosyć podobne do siebie, np:
:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...lkercn\gamedata\scripts\xr_monster_combat_new.script:856: attempt to index field '?' (a nil value)

stack trace:

PS. Te wysypy są bardzo wku*wiające i praktycznie uniemożliwiają skuteczną grę, a mod ma potencjał i jest ciekawy więc stabilność powinna być priorytetem.
Sarlinov
Stalker

Dołączenie: 03 Lip 2010, 11:59
Ostatnio był: 25 Sie 2014, 23:31
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 6

Postprzez Spadnięty w 15 Mar 2012, 22:07

Wszystkie bronie w "lewym" slocie można używać z detektorem i wtedy się krzaczy. Wystarczy pobrać patcha z 1 strony który naprawia "wieczną napierdalanke"
snuff snuff
Awatar użytkownika
Spadnięty
Stalker

Dołączenie: 15 Gru 2010, 15:22
Ostatnio był: 31 Mar 2012, 11:42
Miejscowość: Gdańsk
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 11

Postprzez Gizbarus w 15 Mar 2012, 23:57

Sarlinov, to masz szemraną wersję - u mnie żaden wylot do pulpitu się nie wydarzył, a gram już dobre cztery-pięć godzin. Co do stabilności moda nie mam własnie żadnych zarzutów - jedynie po jakimś czasie wdaje się w grę lekka monotonia rozgrywki, choć mimo wszystko jest ciekawy :wink:
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez Wesker w 16 Mar 2012, 01:17

@Sarlinov, też miałem nieraz wylot z tym logiem podczas walk najemnikami w Agro. Po wyeliminowaniu powinności, o dziwo, ucichły.

W mordę, denerwuje mnie trochę konieczność bycia uberfreu(n)dem frakcji, jeżeli ma się ochotę do niej przyłączyć. Wykonanie kilku zadań, trochę wazeliniarstwa- rozumiem, działo się w Zonie niemało, wszyscy są spięci i podejrzliwi, od razu nie wpuszczą- ale zanim ten pasek dojdzie gdzie ma dojść, to ja zdążę złapać te 1500 xp i zostać samotnikiem! Gdyby choć o połowę zmniejszyć te wymogi- jak dla mnie, byłby wilk syty i owca cała. Ale to tylko moje zdanie.

Gizbarus napisał(a):A tak ślicznie wygląda na mapie świata, razem z Czarnobylem...:E Eh, niestety - ale nie popuszczę draniowi...:D

Znając twoje zamiłowanie wspinaczkowe, nie wątpię, że nie popuścisz :E
Niemniej dostać się na drugą stronę mostu... bez mostu, można- korzystając z usług poczciwego i szurniętego X-Raya. Czyli, że tak powiem- Jantarowego Buga Podróżniczego.
:

W jantarze, niedaleko anomalii termicznej jest przejście w siatce, tuż przy ciałach stalkerów (w podstawce wyszły stamtąd zombiaki po podniesieniu PDA). Jeżeli przejdzie się przez nią i pójdzie się dalej- między budynki, czy przed siebie- po pewnym czasie silnik dostanie szału i zacznie przenosić Szramę po Zonie, spawnując go poza ogrodzeniem (czyli poza strefą normalnie dostępną). I będzie tak robił, aż gracz wróci na mapę (np przez przejście między lokacjami). Dzięki temu, przy odrobinie szczęścia można dostać się na drugą stronę rzeki w Lesie- gra wyrzuci Szramę gdzieś w okolicy domków na wzgórzu. Potem tylko zbiec na dół, zanim gra przeniesie Cię gdzieś indziej- i Limańsk czeka!

Inna sprawa, że nie wiem, czy Smoq nie usunął levelchangera, bo wtedy z wycieczki po mieście nici.

Za ten post Wesker otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Awatar użytkownika
Wesker
Stalker

Dołączenie: 16 Sty 2009, 14:17
Ostatnio był: 06 Lis 2022, 20:15
Miejscowość: Tam, gdzie wrony zawracają
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 7

Postprzez igla2008 w 16 Mar 2012, 08:32

Pewnie usunął :) Bo już dawno wycieczki chodziły by po Limańsku i okolicach. Sarliov a spróbowałeś najprostszej czynności ? Spróbuj przeinstalować moda i zacząć grę jeszcze raz. Nie wiem czemu ale czasami bugi wyskakują a po przeinstalowaniu gry znikają a Ty mówisz (piszesz ) ze wszystkie są podobne i tak patrząc to raczej u innych nie występują co może potwierdzać moją tezę że co jest nie tak z instalką twojego moda (choć nie musi). Co do detektorów nie tylko my możemy ich używać razem z bronią , radze poobserwować zachowanie kompanów podczas emisji latają i z bronią i detektorem?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Gizbarus w 16 Mar 2012, 17:43

Hm, próbowałem przejść do Limańska na dwa sposoby - zarówno przeskoczyłem rzekę (skacząc z tego kamienia, gdzie w vanilli znajduje się schowek Strieloka) w sporym przewężeniu, niestety postawiono hitbox :P Także tamtędy nie da się wyjść na brzeg. Drugi sposób, to ten który kiedyś poruszyła Kriss we "Wspinaczce ekstremalnej" - od tyłu kompleksu na Jantarze. Niestety, tamtędy także nie mogę wejść - wyskakuje komunikat, że "Nie możesz znaleźć drogi". Hm, Smoq zabezpieczył nieźle tajemnice Limańska...:E
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości