[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez kubekpop w 12 Mar 2012, 22:24

smoq2 napisał(a):Patch jest gotowy. Jak skończę zabawę z Mass Effect 3 to znajdzie się link na pierwszej stronie.

Co będzie dodawał? Nie śledzę tematu na bieżąco niestety :/ Choć wydaje mi się, że za dużo tu się nie dzieje :)
Awatar użytkownika
kubekpop
Przewodnik

Dołączenie: 05 Sty 2011, 20:56
Ostatnio był: 05 Lut 2020, 11:37
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 160

Reklamy Google

Postprzez Idek w 12 Mar 2012, 23:15

oj to ci się źle wydaje ^^ codziennie ktoś coś ma ... teraz tylko cisza przed burzą .... poza tym pozwole sobie smoq'a zacytować
Wy ciągle nie rozumiecie, że modderzy robią mody dla siebie (czasem by w nie grać, czasem bo po prostu potrafią) i mają w dupie czego oczekujecie. :) Oczywiście, że macie prawo sobie marudzić, krytykować, płakać i wyśmiewać, tylko równie dobrze możecie robić to do ściany. :E Czekajcie lepiej na gry od producentów, bo oni robią je pod was. Mody... Obniżcie oczekiwania o 50%. :E Zapewne połowa z was się nie zgodzi, 30% mnie wybluzga, 15% się zgodzi, a 5% da kozaka, ale niestety takie są realia. Niestety, jeśli chce się mieć swój portret, trzeba malarzowi posmarować.

PS; wiem że to był troll ale wydaje mi się całkiem prawdziwy ...
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez smoq2 w 12 Mar 2012, 23:23

@ Idek - Tak, to był troll, i nie był nawet częściowo prawdziwy. Przynajmniej nie jeśli chodzi o mnie, i mam nadzieję, że 319 stron tego tematu o tym choć trochę dowodzi. :)

@ kubekpop & Juraszka - Trochę tam dodatków jest, ale muszę zajrzeć dokładnie w pliki jeśli chcecie precyzyjną odpowiedź. Niestety na chwilę obecną się trochę wypaliłem, ME3 mnie dobiło zakończeniem, i jutro zaczynam pracę w nowym miejscu, więc nie mam na to teraz weny. Wybaczcie mi, ale też jestem człowiekiem. ;)
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez igla2008 w 13 Mar 2012, 09:00

Spoko Smoq rozumiem Ciebie. Ale tak to już jest jak coś jest dobre to oczekiwania wobec tego czegoś oraz autora są zawsze wysokie.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Gizbarus w 14 Mar 2012, 15:09

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : I
[error]Function      : CInifile::Load
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 221
[error]Description   : Can't find include file:
[error]Arguments     : mp\anticheat_active_params.ltx

stack trace:

Może ktoś wyjaśnić o co chodzi...? :E Po wgraniu podstawki i nagraniu na nią moda przy próbie uruchomienia gra wyskakuje mi z takim komunikatem w logu. Na podstawowe pytanie "masz pirata?" odpowiadam NIE - w odpowiednim temacie macie zdjęcia moich oryginałów.

[EDIT]

Ok, już po sprawie - wystarczyło przeinstalować patcha, coś mu nie pasowało do końca.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Sarlinov w 14 Mar 2012, 16:29

Po dość długim czasie zdecydowałem się powrócić do tego moda, ale zaskoczyło mnie zdecydowanie, że mimo dodatkowych bajerów itd. dalej jest niestabilny, tnie się jak cholera (na średnich, mam komp dość mocny) i wywala bugtrapy co jakiś czas. Oczywiście da się z tym żyć, i dalej można grać w miarę ciekawie, ale ostatnio zaczęło wywalać mnie w podobnym miejscu, po wczytaniu save'a i dojściu do określonego miejsca.

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...lkercn\gamedata\scripts\xr_monster_combat_new.script:856: attempt to index field '?' (a nil value)

stack trace:

Sarlinov
Stalker

Dołączenie: 03 Lip 2010, 11:59
Ostatnio był: 25 Sie 2014, 23:31
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 6

Postprzez igla2008 w 14 Mar 2012, 18:33

A jaką wersję moda zainstalowałeś ? Jeśli najnowszą to pamiętaj że to wersja beta jest tu dużo nowości ale i dużo błędów.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez frosth w 15 Mar 2012, 02:31

@Igla każda wersja tego moda to zdaje się jest beta... finalna będzie z fabułą.
@Sarlinov wrzuć sejwa na wszelki wypadek, w przypływie wolnego czasu Smoq może rzuci okiem. Błędy były są i pewnie będą w myśl "nic za darmo" lub III zasady dynamiki Newtona :E ale jak błędy się zgłasza to błędy znikają( :wódka: dla znikającego błędy) Problem przycinek leży w dużo większym wykorzystaniu procesora/ramu przez TFW niż podstawkę. Podawany był link do programu oczyszczającego ram kilka stron wstecz. I GHzów na rdzeń nigdy za wiele niestety taka gra, że lepiej dwa mocne rdzenie niż 8 słabszych.
@Gizbarus to, że ktoś gra na piracie nie znaczy, że nie ma oryginału!!! (na swoim przykładzie postuluję)

Ja spokojnie pierwszy raz pomykam z Czystym Niebem na podbój Zony - ktoś może mi powiedzieć, która frakcja ma najtrudniejszy początek?
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez jalkavaki w 15 Mar 2012, 07:20

Samotnicy :E
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 20 Lip 2022, 06:45
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 193

Postprzez igla2008 w 15 Mar 2012, 07:49

Masz racje frosth każda wersja jest testowa ale te które Smoq wrzuca na pierwszą stronę są pozbawione większości błędów i można je nazwać stabilnymi w miarę. Najemnicy też za łatwo nie mają. Dopóki nie zdobędziesz bazy w Agropromie to jest kicha.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez KriegsMajor w 15 Mar 2012, 12:02

Nie wiem, czy ten błąd już był, bo dość dawno czytałem ostatni raz temat, ale na Bagnach wyskoczył mi bugtrap, kiedy w nocy chciałem porozmawiać z przewodnikiem Oporu w Osadzie rybackiej.

FATAL ERROR

[error]Expression    : !phrase_dialog->m_PhraseVector.empty()
[error]Function      : CPhraseDialog::SayPhrase
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrGame\PhraseDialog.cpp
[error]Line          : 146
[error]Description   : No available phrase to say, dialog[guiders_dialog]

stack trace:

Tak, wiem, w nocy przewodnicy nie chcą się nigdzie szlajać, ale ten nie powinien się chyba aż tak obrażać, żeby wywalać mnie z gry, prawda? :)
Jeśli ktoś już zgłaszał to wcześniej, to sorry za zawracanie gitary ;)

EDIT

Aha, jeszcze jedno: po włączeniu pliku z logami znalazłem jeszcze takie komunikaty:

! [LUA][ERROR] sleepingbag
! [LUA][ERROR] kolbasa
! [LUA][ERROR] kolbasa
! Can't find texture 'loner_icon'
! Can't find texture 'loner_wide'
! [LUA][ERROR] mutant_dog_tail
! [LUA][ERROR] mutant_psevdodog_tail
! [LUA][ERROR] mutant_giant_hand
! [LUA][ERROR] mutant_krovosos_jaw
! [LUA][ERROR] mutant_krovosos_jaw

Chwilę wcześniej, zanim nastąpił bugtrap w Osadzie rybackiej, byłem u Kreta na Bagnach, gdzie przeczekałem 4 godziny, po czym zjadłem tam dwie kiełbasy i dałem Mrówce wszystkie części ciała mutantów, jakie ze sobą miałem, coby sobie trochę ulżyć. I właśnie powyższy log pasowałby do tej sytuacji, jednak bugtrapa przy nim nie było. To coś znaczącego?
Awatar użytkownika
KriegsMajor
Kot

Dołączenie: 03 Lut 2012, 19:05
Ostatnio był: 19 Maj 2023, 08:23
Miejscowość: Bielsko-Biała
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 5

Postprzez frosth w 15 Mar 2012, 12:10

@KriegsMajor był zgłaszany, i chyba będzie naprawiony w nowym patchu.
[EDIT] a na to drugie to ja za krótki jestem :)
@jalkavaki no samotnikami grałem do tej pory i dla mnie luzaccy są.. nigdzie się nie śpieszą, zabijają mutanty, zbierają artefakty piją wódkę zakąszają kiełbasą.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości