Majcher napisał(a):Jos jak skombinowaliście te stroje monolitu co na zdjęciu pokazałeś pare stron temu. Pytam bo sam chce Monolitu a tu proszę, jak ładnie. Chodzi mi głównie o link do nabycia stroju, ew. dodatków.
Pytanie czy chcesz wersję ekonomiczną czy droższą i bliższą oryginałowi:P
Padł u nas wybór na mundur w "kamuflażu" metro/urban camo, bo był najtańszy co było ważne przy wyposażaniu paro osobowej ekipy. Lepszy by był polski wzór AT-1, zwany plamiakiem ale jest sporo droższy i chyba najbliższy oryginałowi ze wszystkich kamuflaży na świecie:P Kiedyś znalazłem fotę jakiegoś specnazu w Czeczenii który wygladał jak oryginał ale mundur okazał się nie do zlokalizowania i fota jest czymś w rodzaju zdjęcia z sasquatchem.
Linków nie daje bo po pewnym czasie przestają działać a nazwy zawsze można wrzucić w wyszukiwarkę.
Kaptury były szyte specjalnie do stroju (kaptur to sprytna wkładka wystająca z bluzy).
Z kamizelkami był podobny problem co z mundurami. Większość kupiła kamiezlkę "UTG Zielona" bo jako tako pasowała a była stosunkowo tania. Problem główny jest taki, że UTG to coś w rodzaju kamizelki taktycznej a Monolitowcy mają coś koło kamizelki zintegrowanej z charakterystycznym "klatochronem" (wyrobów podobnych można szukać pod nazwą Plate Carrier, natomiast ideał można zlecić krawcowi od sprzętu wojskowego). Nikt z nas nie miał czarnej torby na udzie ale udało mi się ją zlokalizować w polskich sklepach jako "torba udowa na maskę przeciwgazową". Do tego jakakolwiek kabura na pistolet w odpowiednim kolorze.