[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez smoq2 w 04 Mar 2012, 23:45

@ Rzeźnik - Wyślij mi save, a ja już zobaczę co da się zrobić.

@ Pilot - Hmm, wygląda na to, że chcą "wykrzyczeć" abyś nie podnosił sprzętu, który sobie upatrzyli. Jako, że Wojskowi są zawsze wrodzy, nie napisałem im nigdy linijek tekstu dla tych wiadomości. Muszę im zablokować sprawdzanie gracza, czy chce podnosić ich sprzęt, bo niepotrzebnie marnuje to procka.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Reklamy Google

Postprzez Rzeźnik w 04 Mar 2012, 23:48

Już nie trzeba wystarczy sie nie zbliżać do pewnej lokacji i gitara

Za ten post Rzeźnik otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Juraszka.
Rzeźnik
Kot

Dołączenie: 04 Mar 2012, 21:34
Ostatnio był: 06 Mar 2012, 16:00
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -14

Postprzez smoq2 w 05 Mar 2012, 09:17

@ Rzeźnik - Ja pier*olę! :facepalm: I co? Już sobie polazłeś gdzie indziej i jest fajnie, bo można dalej grać? Nie prosiłem o twojego save'a, bo koniecznie chcę ci pomóc w rozgrywce. Prosiłem o niego po to, bo jest to bardzo stary błąd, jeszcze od wersji 2.0, do którego nie można dociec z loga, a tobie jakimś cudem udało się go złapać jak się powtarza, i chciałbym go w końcu móc naprawić.
Następnym razem jak proszę o save, to mi go wyślij, a nie kombinuj.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez frosth w 05 Mar 2012, 11:37

@smoq na wszelki wypadek tylko powiem, ze ten mój save już właściwy jest podlinkowany pod poprzedni post. Z drugiej strony jeśli to nie jest błąd AI to chyba nie warto marnować na niego czasu.
@rzeźnik nie spinaj się @Idek technicznie ma rację można zabijać co się chce i kogo się chce ważne jest tylko 1500XP. Poza tym zanim zapytasz o taką rzecz przeczytaj trochę (ponad 100)postów wstecz. Oszczędzi to Tobie kozaków a innym nerwów :E
@Idek ale jednak chcąc grać samotnikiem lepiej mieć dobre kontakty z nimi - zawsze ostrzegą Cię przed emisją itp... lepsze ceny.

Za ten post frosth otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Idek.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez smoq2 w 05 Mar 2012, 12:22

@ frosth - Dzięki, już to naprawiłem. Błąd nie dotyczył AI, tylko widzenia w ciemnościach. Kiedyś próbowałem odpowiednio ograniczyć widzenie stalkerów po zmroku, jednak w stalkerze nigdy nie działało to poprawnie, i wpisywanie różnych wartości w plikach konfiguracyjnych przynosiły tylko skrajne efekty - albo NPC widział gracza, albo nie. Uznałem, że do skradanki trzeba by napisać zupełnie nowy system, a że nie jesteśmy w stanie określić jak bardzo oświetlony jest gracz, to na chwilę obecną nie jest to możliwe. Zapomniałem po moich eksperymentach powrócić do normalnych wartości, stąd owi wojacy u ciebie, byli najzwyczajniej ślepi w ciemnościach. :)
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez igla2008 w 05 Mar 2012, 12:25

Smoq zauważyłem u kolesia z powinności stopień na ramieniu czy zamierzasz dać wszystkim w przyszłości naszywki na ramionach? A i przy okazji zamierzasz podnieść liczbę poziomów naszego bohatera.. :?:
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez smoq2 w 05 Mar 2012, 12:43

@ igla2008 - Nie wiem o czym mowa.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez igla2008 w 05 Mar 2012, 13:25

Postaram się zrobić screen jak spotkam tego przewodnika :) Miał pagony ze stopniami :)
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Rzeźnik w 05 Mar 2012, 14:28

smoq podaj gg to ci bezpośrednio wyśle
Rzeźnik
Kot

Dołączenie: 04 Mar 2012, 21:34
Ostatnio był: 06 Mar 2012, 16:00
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: -14

Postprzez smoq2 w 05 Mar 2012, 15:07

@ Rzeźnik - Nie posiadam gg. Wrzuć na www.wupload.com.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Idek w 05 Mar 2012, 19:22

Czy mi się zdaje czy to że moja broń ma tłumik nic nie zmienia? Bo czy walczę mosinem którego strzał słychać z sąsiedniej części zony czy Vintare'm to reagują na strzały z tej samej odległości ....Trochę to dziwne, że jeżeli atakuje kogoś od tyłu z tych ~150m to doskonale poznaje moją pozycję mimo iż na 100% nie słyszał wystrzału a jedynym kto dostał był jego kompan idący za nim. Ja wiem że techniczne jest możliwe rozpoznanie kierunku strzału po punkcie gdzie pocisk wpadł w ziemie/uderzył o przeszkodę (z Aksjomatu II z geometrii Euklidesowej - o tym że przez 2 różne punkty przechodzi 1 prosta w tym wypadku głowa kompana i ziemia/przeszkoda) ale uważam, że jest to wysoce nieprawdopodobne aby niecałe 0.3 sekundy po tym jak twój kolega dostał praktycznie z nikąd odpowiadać ogniem w tamtą stronę z zabójczą skutecznością ....
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez smoq2 w 05 Mar 2012, 19:53

Z modem czy bez, zawsze tak jest. ;)
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość