Rumcajs93 napisał(a):A zabawa z nowym radiem to poprostu poezja - Przesuwanie oddziałów z kordonu do magazynów bo w bazie nikogo nie ma - coś wspaniałego
Dlatego namawiałem Smoq'a na takie radio
Spadnięty napisał(a):No, coś wspaniałego, szkoda tylko że się potrafią człapać w takiej drodze 2-3 godziny ( rzeczywiste nie stalkerowe).
Smoq mówił, że w trybie offline ich podróż jest nieznośnie długa, dlatego nie nadaje się do spontanicznych akcji ani jako wezwanie wsparcia... (od tego jest opcja "wsparcie z bazy" - po niewielkim czasie pojawiają się niedaleko, lub "pobliski oddział" - bo ten to zazwyczaj jest online więc nie ma problemu)
Spadnięty napisał(a):No i czy tylko u mnie (gram oporem) co chwila oddziały mają jakieś dziwne problemy z łażeniem w trybie offline? Mam na myśli że np. idą do tego odległego posterunku w kordonie, wracają się do najbliższego obozowiska, i tak w kółko
Jeśli nie chcesz tego mieć, musisz wyłączyć automatyczne zarządzanie frakcją...
To była moja prośba do Smoq'a, o taką opcje... planowałem DUŻE najazdy lecz kończyło się to odejściem oddziałów z ustalonych punktów i cały plan na nic. (Smoq spełnił tą prośbę oraz dodał możliwość wysyłania oddziałó za pomocą radia - najlepszy smaczek jaki znam
)
Jacobek napisał(a):Mój kompan nie potrafi sam zabić nikogo, ciągle strzela w niebo lub ziemie.. Jak sam do niego strzeliłem, żeby stał się wrogiem, to mnie też nie potrafił zabić, strzelał tuż nad moją głową ciągle.
Jeżeli polujemy na mutanty to trafia bezbłędnie. O co może chodzić?
Nowe, napisane od zera przez Smoq'a, AI npc do walki z innymi npc i z graczem jest tak na prawdę prototypowe, wszędzie jest oryginalny system ale tutaj zostaliśmy zaszczyceni nowym AI który wymaga testów i poprawek!
Smoq'u mam pytanie...
Czy pomysły do moda bierzesz tylko z naszego forum? Czy są jeszcze jakieś fora (GSC?) na których ludzie dają Ci pomysły do TFW?
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave
Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave