[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez duty w 26 Lut 2012, 14:48

Juraszka trochę za bardzo się napinasz, Kortyzol ma trochę racji , jeśli koleś chce łączyć z sobą mody to chyba musi mieć trochę oleju w głowie, ale wszyscy rzucają się na niego jak na najsłabszego w stadzie.
Tutaj chwała dla smoq2 którego cierpliwość miałem okazje sam odczuć i jestem wdzięczny ,że nie narobił mi siary. Jeśli rzucamy jakieś pomysły to nie znaczy że je narzucamy twórcą moda, na tym polega wymiana myśli na forum,dzięki temu TFW się rozwija . Mamy wypisywać tylko same błędy i podawać logi, tego chcesz Juraszka .
Dla mnie ( a niedawno przeszedłem z SHOC ) niewidzialne pancerze czy "Nano" to normalka (np: DIMA'S MOD Final) , nie mówiąc o działkach M-134 czy miotaczach ognia dlatego podsuwam takie pomysły które mi się podobają. Czy z ostaną wykorzystane zależy od wizji świata w TFW i możliwości, wcale mnie to nie urazi jak smoq2 powie, nie.
Jestem za tym by nasze pomysły na urozmaicenie TFW ujrzały światło dzienne na tym forum.

P.S. Miłego ostatniego dnia ferii :wink:
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Reklamy Google

Postprzez Jacobek w 26 Lut 2012, 14:56

Pewnie zostane zjechany, ale mam takie pytanie: Gdzie są te logi z błędami gry? Ostatnio dużo gram w TFW, a często mnie wywala więc mógłbym co nieco podesłać . Pozdr.
Jacobek
Kot

Dołączenie: 20 Lut 2012, 18:21
Ostatnio był: 19 Mar 2013, 21:38
Frakcja: Zombie
Kozaki: -3

Postprzez Oliver w 26 Lut 2012, 15:03

Może być ciekawie Dominacja nad zoną już wiem do kogo dołączę ciekawe gdzie najemnicy mają baze xD
Awatar użytkownika
Oliver
Kot

Dołączenie: 13 Lut 2012, 12:57
Ostatnio był: 08 Lut 2013, 16:25
Miejscowość: Sosnowiec
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez duty w 26 Lut 2012, 15:04

Właśnie pisałem o tym żeby wykazywać się cierpliwością więc świece przykładem
Na górze forum pisze na pomarańczowo
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log

Plik xray_nazwaużytkownika.log otwierasz notatnikiem i na samym dole masz błąd , kopiujesz go i wklejasz na forum żywając funkcji "Code"
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez igla2008 w 26 Lut 2012, 15:39

Najemnicy mają bazę w Jantarze obok bunkra naukowców... duty, Juraszcze tak samo jak pozostałym którzy wypili koledze kozaka chodzi o to że pisania takiego postu jest po prostu bezsensu.. nic to nie wnosi do tematu.. niczemu nie służy a pokazuje tylko to że człowiek to piszący musi być jakimś niedorozwjem... wszyscy widzimy jak Smoq ciężko pracuje (inni tez ) nad naprawą błędów które my mu wysyłamy.. z czystych TFW. A kolega Kortyzol chciał być fajny i napisał jakiś bubel... Na przyszłość kortyzol jak następnym razem będziesz chciał sobie pojajczyć albo popisać pierdoły to pisz w dziale Chómor tak ci nikt kozaka nie wypije ..
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Kortyzol w 26 Lut 2012, 16:02

@igla2008 Jaki sens ma pisanie rzeczy ala "nie działa mi tfw pomuszcie xD" w humorze? To byłby bardzo specyficzny rodzaj zabawy. Pisanie zdań z jak największą ilością ortów itp.

Sam smoq2 (przynajmniej mi się tak wydaję) zachował się bardzo adekwatnie, czyli po prostu nie zareagował, bo stwierdził że to jest niewarte Jego uwagi i "obvious troll is obvious". Więc koledzy miejcie dystans do tego co piszą inni, bo nie wszystko to niedorozwinięte 10 latki, które dodają nowe bronie do tfw. A jeśli chodzi o te kozaki to jakoś mnie to nie interesuje i nie porusza. Szczerze mówiąc powinienem dostać może nie tyle co bana ale warna na pewno za trollowanie ludzi.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec egestas diam ac dolor dapibus consectetur. Etiam iaculis accumsan leo. Suspendisse varius imperdiet adipiscing. Aliquam porttitor velit lacus, non feugiat arcu accumsan non. In vitae sapien in eros vestibulum aliquet. Sed turpis augue, semper vitae convallis non, luctus eget libero. Nullam quis magna mi. Morbi malesuada sem ut ligula viverra condimentum. Cras quis dolor id risus aliquet mattis mattis ut sapien. Duis ac vulputate risus. In tempus, arcu mattis semper tempor, odio tellus vehicula arcu, vitae luctus eros nisi eget eros. Nullam congue ligula sed odio vehicula aliquam. Suspendisse eleifend magna.

Za ten post Kortyzol otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Super Felek.
Awatar użytkownika
Kortyzol
Kot

Dołączenie: 07 Sty 2012, 23:29
Ostatnio był: 26 Cze 2016, 13:15

Postprzez RoboticFreeze w 26 Lut 2012, 16:35

Witam, mam ważne pytanie na temat przyszłości moda. Nie znalazłem nigdzie mojej odpowiedzi, więc pytam teraz: Czy przy każdej nowej, dużej wersji będzie trzeba zaczynać grę od nowa? Przypomni ktoś jeszcze gdzie znajdowały się raporty?
RoboticFreeze
Kot

Dołączenie: 26 Lut 2012, 16:24
Ostatnio był: 05 Mar 2012, 21:56
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: -1

Postprzez igla2008 w 26 Lut 2012, 16:51

To może przypomnisz Kortyzol w jakim celu napisałeś ten post ... Co on miał wnieść do ogólnej rozmowy ?? Jeśli według Ciebie miał to być dowcip to sorry ale nadal twierdzę że pomyliłeś adresy tu ludzie na prawdę piszą jak potrzebują pomocy a przez takie coś jak twój post ktoś może zostać źle potraktowany i nie dostać pomocy gdy jej będzie potrzebował...Kozaki wypite jak najbardziej adekwatne. Robotic tak Smoq gdzieś pisał że każda nowa wersja TFW będzie wymagała od gracza zaczęcia nowej gry z powodu tego że Smoq zmienia pliki gry które odpowiadają za rozgrywkę... A co do logów u góry masz pomarańczową ramkę w której masz napisaną gdzie znajdziesz logi..Wchodzisz w moje dokumenty tam masz plik należący do gry następnie w logs i jesteś u celu..
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez Jacobek w 26 Lut 2012, 16:58

@Duty no tak, powinienem najpierw przeczytać regulamin zanim coś powiem :D

@RoboticFreeze Przynajmniej dotychczas tak było, że przy prawie każdej nowej wersji trzeba było zaczynać grę od nowa.

Ja mam taką propozycję. Fajnym urozmaiceniem byłaby możliwość śledzenia/szpiegowania. Np. bierzesz misję u samotników , szef mówi: podejrzewamy jednego z nas że robi szemrane interesy z bandytami. Ty go śledzisz i z daleka obserwujesz. Jeśli okaże się że rzeczywiście jest coś nie tak zabijasz go, w innym wypadku oszczędzasz.

Nie wiem jakie są możliwości edycji tego typu skryptów ale oczywiście zadania nie musiały by być tak rozbudowane. Mogły by polegać na poleceniu typu: Ludek idzie do punktu B - trzeba go zabić. Ludek idzie do punktu A- nie zabijać.

Jeśli coś w tym stylu jest wogóle możliwe, to wtedy możnaby było rozbudować ten pomysł ;)

Pozdrawiam
Jacobek
Kot

Dołączenie: 20 Lut 2012, 18:21
Ostatnio był: 19 Mar 2013, 21:38
Frakcja: Zombie

Postprzez k4r00 w 26 Lut 2012, 17:54

Mam pewien pomysł. Nie wiem, czy to już było, bo nie śledzę tematu strona po stronie, ale...

Można by dodać coś na kształt dyplomacji? Coś a la' Mount & Blade, gdzie frakcje wypowiadały sobie wojny, zawierały sojusze. Moim zdaniem fajnie urozmaiciłoby to rozgrywkę, bo np. bandyci walczący z renegatami czy powinność walcząca z wojskiem wydaje się nieco dziwne. Tak samo Czyste Niebo i każda inna frakcja vs. reszta świata, również wydają się nie teges.

A tu parę skrinów:

Image Image Image Image Image
Suck the tears of my dick, you ugly mud-fuckers!
Awatar użytkownika
k4r00
Ekspert

Dołączenie: 30 Wrz 2010, 00:07
Ostatnio był: 02 Kwi 2015, 16:55
Miejscowość: Miasto prywatne
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 160

Postprzez RoboticFreeze w 26 Lut 2012, 18:07

Jacobek napisał(a):@RoboticFreeze Przynajmniej dotychczas tak było, że przy prawie każdej nowej wersji trzeba było zaczynać grę od nowa.

To jest denerwujące, ponieważ miałem savy z jakiś 10 godzin, a tu nagle muszę od nowa zaczynać. Mogę kontynuować grę na starej wersji, ale to już nie będzie to samo co teraz.
RoboticFreeze
Kot

Dołączenie: 26 Lut 2012, 16:24
Ostatnio był: 05 Mar 2012, 21:56
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: -1

Postprzez igla2008 w 26 Lut 2012, 18:35

k4rOO pomysł całkiem dobry ale nie wiem czy Smoq będzie chciał go zrealizować .. Opcje dyplomacji na pewno będą w następnej wersji TFW gdzie będziemy mogli tworzyć własna frakcję .. Robotic to graj na starej wersji skończysz zainstalujesz nową wersję i grasz dalej... patche nie wychodzą codziennie nowe wersje tak samo tak wiec nie wiem jak możesz mieć taki problem ..
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości