przez Rumcajs93 w 23 Lut 2012, 20:54
@Bosiej Szpak:
Niezbyt widzi mi się ten pomysł. Ale decyzja należy do Smoq2.
Z zabitych już zgarniamy calutkie wyposażenie ale nawet pieniążki, no i jeszcze frakcyjni NPC mają naszywki informujące o przynależności.
Przeciętnie z zabity stalkera mozemy mieć 50-100 Rubli samej gotówki +Naszywka frakcyjna (wartość jest tu zmienna z względu jakiemu handlarzowi sprzedajemy naszywkę, oraz jaka jwst to naszywka. Przyjmę że jest to +100Rubli). Dodając kolejny element czyli PDA warte tak jak piszesz 200Rubli. Podsumowując zabijając 1 Stalkera frakcyjnego mamy 350-400 Rubli zysku (nie liczę oczywiście zdobytej broni, amunicji, itp.).
Skończyłem niedawno wersje gry w której Zona zostaje zajęta przez Czyste Niebo. Zabiłem około 300członków różnych frakcji.
Czyli wg modelu ktory wyżej opisałem mam 300x350=105 000 Rubli zarobku na samych stalkerach, do tego dolicze wynagrodzenia od frakcji w przypadku Cn jest to blisko 250 000Rubli. Za zgromadzone wyposażenie spokojnie dostaniemy ponad 50 000Rubli. To daje ponad 400 000Rubli zarobku na wojnie frakcji suma zdecydowanie zbyt duża jak dla mnie.
@Sitter
Log musi mieć format .log - poszukaj na samym dole folderu \STALKER-STCS\logs\. jest on otwierany najzwyklejszym windows'wskim notatnikiem.