przez Jacobek w 23 Lut 2012, 14:54
Witam,
Chciałbym zauważyć że dodanie nowego AI w wersji 3.7 jest kompletną porażką.
Stalkerzy swoim zachowaniem przypominają mi teraz bardziej bezmózgie małpy niż ludzi.
Najgorsze jest zachowanie podczas walki.
- Gdy atakuje wroga często zdarza się, że zamiast do mnie strzela w ziemię. Dzieje się to też wtedy gdy atakuje mój kompan. Wtedy on i mój wróg stoją na przeciwko siebie i strzelają w ziemię...
- ZAWSZE gdy atakuje wroga on zamiast chować się za przeszkodami i w ciekawy sposób zza nich strzelać (jak w 2.95), woli wchodzić do środka budynków i naparzać w ściany zamiast DO MNIE...
- Ponadto stalkerzy odkąd zainstalowałem 3.7 chodzą w grupkach tak blisko siebie, że aż przenikają tekstury, i blokują się w przejściach nie mogąc przejść, co rzadko zdarzało się w poprzednich wersjach.
Gra przez takie głupie błędy nie tylko jest irytująca, ale też traci swój klimat, bo budzi tylko politowanie...
Oczywiście jeśli nikt inny nie ma takich błędów to wycofuje moje oskarżenia, ale w takim razie dlaczego u mnie tak się dzieje? Zaznaczam że gram samotnikiem i często atakuje całe grupy frakcyjne, na poziomie mistrz. Nie sprawdzałem czy byłoby inaczej na innych trybach ale pewnie to żadna różnica. Dziwi mnie tylko że nikt nie narzeka na tak oczywiste problemy...
Pozdrawiam