Jest tego kilka, zacznę może od starszych:
Sacrifice- Moja ukochana, i prawdopodobnie najlepsza gra dzieciństwa, jesteś magikiem "Eldred", którego planeta została zjedzona przez Marduka (Demona, którego Eldred przyzwał, ale demon okazał się za groźny, i nawet nasz magik nie potrafił go kontrolować. Fabuła polega na tym, że możemy robić misje dla 5 bóstw (Persefona, bogini piękna, James, bóg kamieni etc., Stratos, bóg powietrza i prawdopodobnie najmądrzejszy ze wszystkich bogów, Pyro, bóg ognia, interesuje go tylko zniszczenie i bóg wojny i śmierci Charnel) W zależności od tego, dla jakiego boga będziemy robić, fabuła będzie inna.
Prince of Persia: Piaski czasu, dusza wojownika i dwa trony- Z całej serii PoP, to 3 pierwsze części najbardziej mi się spodobały, i chętnie do nich wracam.
Need For Speed: Underground 2- Dla mnie najlepsza część całej serii.
S.T.A.L.K.E.R. Wszystkie części - Najlepsze strzelaninki z klimatem, w jakie grałem.
Team Fortess 2- Obecnie gra, w którą młócę. Strasznie mi się podoba ze względu na darmowe aktualizację, które dodają coś do gry (Mapy, przedmioty etc.)
Mirrors Edge- Po prostu cudo, im starsze tym lepsze.
Call of Duty: Modern Warfare 2- Dla mnie najlepsze MW. Wg. mnie multi takowej gry jest lepsze od MW3, nawet jeśli nie ma dedykowanych serverów, a o MW1 powiem tyle, że multi też jest całkiem dobry, dużo modów (m. in. Paintball czy Zombie mod), ale nie mogłem w niego pograć za długo, bo co 10 minut wyrzucało mnie z servera, z jakimś błędem PunkBustera.
Amnesia: The dark descent/ Mroczny obłęd- W kampanię już nie gram (Przeszedłem 10 razy), teraz za to gram w mody ściągnięte z internetu, a jest w czym wybierać bo jest ich STRAAAAASZNIE dużo, a straszą bardziej niż oryginał
To by było na tyle, jest jeszcze mnóstwo gier do których wracam, ale tez są dla mnie szczególnie ważne.