Problemy z dźwiękiem

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problemy z dźwiękiem

Postprzez Cherny w 14 Lut 2012, 19:24

Mam pewien problem. Otóż, w czasie trwania intra dźwięk mi się ,,przesuwa". Ostatnim momentem ,,zgranym" z dźwiękiem jest (jak mi się wydaje) pokazanie twarzy martwego człowieka w trupiarce. Potem się coś kaszani. Oprócz tego niektóre wypowiedzi bohaterów (już w we właściwej rozgrywce) są jakby ucięte tuż przed końcem. Może podam na przykładzie. Załóżmy, że jakiś npc ma powiedzieć ,,Wracaj szybko", jednak z moich głośników wydobędzie się wówczas ,,Wracaj szybk" lub coś w tym rodzaju. To trochę irytuję. Miałem już podobny problem w innej grze (Mass Effect - przesunięte niektóre odgłosy w filmikach, ucięte niektóre wypowiedzi). Mam wersję 1.0006 (CD-A). Konfiguracja blaszaka : procesor Pentium 4 (2 x 2,8 GHz), karta graficzna Geforce 9600 GSO (384 mb), 1,5 Gb ram ddr 1, karta dźwiękowa xpower CS4280.
Cherny
Kot

Dołączenie: 14 Lut 2012, 18:29
Ostatnio był: 28 Lut 2012, 21:47
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problemy z dźwiękiem

Postprzez Soviet w 14 Lut 2012, 19:35

To wina tego, że robisz cudzysłowie z przecinków.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Cherny w 14 Lut 2012, 19:40

Zawsze tak robiłem :P

PS.: Nie pomogło :D
Cherny
Kot

Postprzez Soviet w 14 Lut 2012, 19:43

No to pewnie sterowniki. Jaki Windows?
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez Cherny w 14 Lut 2012, 19:50

Windows XP. Co do sterowników, to szukałem ich do mojej karty dźwiękowej, ale z mizernym skutkiem (Znalazłem jakiś program Update my drivers, czy coś takiego, ale on był chyba płatny. Nie pamiętam dokładnie, bo to było podczas mojej wcześniejszej batalii z dźwiękami w Cieniu Czarnobyla).
Cherny
Kot

Postprzez mCq w 14 Lut 2012, 23:08

Start/Panel sterowania/System/Menadżer urządzeń/Kontrolery dźwięku wideo i gier/twój_sterownik_k.dźwiękowej
Dajesz mu właściwości i aktualizuj sterownik. Witryna Windows Update powinna pobrać najnowszy sterownik dźwięku do twojej karty dźwiękowej. W przypadku starszych komputerów ze zintegrowanymi kartami może wyniknąć problem, że najnowsze sterowniki (niby przeznaczone dla danej karty) mogą nie działać. Tak jest m.in. w przypadku starych płyt głównych ECS K7VTA3 od v1 do v5. Dlatego jak nie będą działać po prostu przywróć sterownik dokładnie w tym samym miejscu i poszukaj ręcznie driverów. Do sprawdzenia szczegółów związanych z kartą proponuję program Everest Home Edition. Na podstawie informacji, które wyciągnie ten program przeszukuj internet.

Za ten post mCq otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Cherny.
Awatar użytkownika
mCq
Tropiciel

Dołączenie: 26 Sty 2012, 18:15
Ostatnio był: 01 Lis 2024, 18:53
Miejscowość: Brooklyn, New York
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 69

Postprzez Cherny w 24 Lut 2012, 22:34

Moja karta dźwiękowa jest od dłuższego czasu niewspierana. Przynajmniej tak to wygląda po wertowaniu internetu. Hura... W zasadzie to coś znalazłem, ale instalacja zakończyła się całkowitym brakiem dźwięku i ciągłymi bluescreenami (na szczęście obyło się bez reinstalki windowsa). Niedługo zaopatrzę się w nową kartę dźwiękową, co powinno rozwiązać moje dotychczasowe problemy. Za pomoc serdecznie dziękuję.
Cherny
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości