Ale, ale, chwilunia, a jak Impulse jest "fanem" takiej twórczości? Ja kocham takie debilne filmidła i najczęściej nie mogę się od nich oderwać, jak trafię na nie skacząc po kanałach Na Pulsie obejrzałam już wszystkie filmy katastroficzne klasy D.
Coś mi się wydaje, że Impulse też zamieścił ten trajler for fun...
"Skazani na shawshank" mój ulubiony ;D RV : Szalone Wakacje na kółkach"- świetna komedia z Robinem Williamsem" ;D Iron Maiden Flight 666" dokument o Iron Maiden ;D "The Doors" Oliviera Stone'a opowiadający historię zespołu rockowego The Doors ;D
Nuda. Miałem nadzieję na fajną biografię o tym jak Thatcher pałuje górników a dostałem jedynie świetną jak zawsze Meryl Streep w roli staruszki. Zdecydowanie za dużo tu scen prezentujących czasy współczesne i jej chorobę psychiczną a za mało historii jej rządów. Proponuję inny tytuł: Meryl Streep: W Poszukiwaniu Lepszego Scenariusza.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
@Soviet - ten Ci się spodoba - od czasu Four Lions(imho genialna czarna komedia - the police shot the right man, but as far as I'm concerned, the wrong man exploded.)
Po obejrzeniu nie mogłem przestać myśleć, jak to(personalnie) wygląda u nas...i ubaw miałem totalny - wstawiając w poszczególne role: Nowaków, Kamińskich, Bielanów...ale najbardziej pasił mi do roli ministra Grześ Napieralski:)
| Intel Core i5-2500K 3.3GHz + Grand Kama Cross | Asrock Z68 Pro3-M | Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel | ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/1GD5 | Samsung SpinPoint F3 HD502HJ + HD103SJ | Be quiet! Straight Power CM E8-CM-580W | Fractal Design Define R3 Black Pearl | Iiyama ProLite PLE2473HDS-B1 24" LED Black | MX518 |
Za ten post ulvhedin otrzymał następujące punkty reputacji:
Film, za pomocą kolażu zdjęć dokumentalnych, archiwalnych filmów rządowych, wojskowych filmów szkoleniowych i muzyki lat 50., przywołuje okres zimnowojennej, amerykańskiej paranoi. Atomic Cafe fascynująco i dowcipnie opowiada o życiu w erze atomowej, kiedy to straszono ludzi atakiem atomowym, a propaganda rządowa była częścią społecznej świadomości.
Ogląda się naprawdę przyjemnie. Dziś wydaje się to wszystko śmieszne, ale warto zobaczyć czym kiedyś rząd Amerykański straszył swoich obywateli. Polecam!
:
Niektóre sceny są rewelacyjne! Jak np. piechota morska wychodzi z okopów i idzie w stronę grzyba atomowego.
"Nie sprzęt, a technika zrobi z Ciebie desantnika."
Jeśli chodzi o filmy to ostatnio w mojej małej główce królują trzy mocne tytuły:
1.Let Me in - za dziwną opowieść, i za to, że pomimo tego, iż chciałem wyjść już w połowie filmu z kina, do końca oglądałem go z poczuciem takiego lekkiego uniesienia. Naprawdę dobry film.
2.I spit on your grave - ciężki film, nie dla każdego ale ma w sobie to coś, co nie pozwalało długo mi o nim zapomnieć. Akurat tutaj mówię o nowszej wersji, starsza w jakiś sposób mnie odpycha.
3.Siedem Grzechów - ten film powinien ( i raczej ogladał) obejrzeć każdy kto lubi... po prostu kino. Wspaniały wzruszający i zaskakujący swą końcówką film (no aż takiego zaskoczenia nie ma, ale jednak). Polecam najusilniej!
poza tym jest wiecej filmow, ale ostatnio to wlasnie te zajmuja mi czas ; )
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy: 1.Zabić chimerę. 2.Przetrwać emisję. 3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.