[Autumn Aurora 2] by Autumnal Wanderers

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Autumn Aurora] by Vandr

Postprzez vandr w 11 Lut 2012, 16:51

Tak, czarne rękawiczki znajdują się w jednej z paczek, nie pamiętam
jak tam jest to podpisane, ale być może znajdował się tam folder
"Black gloves". Ewentualnie próbuj metodą prób i błędów.

Udźwig: wejdź do gamedata/configs/creatures/actor.ltx i wyszukaj linię:

"max_walk_weight= "(po znaku = wpisz interesującą cię wartość

oraz

"max_item_mass =" (analogicznie- interesująca Cię wartość)

Tą samą wartość wpisz po raz trzeci w pliku system.ltx(configs), w linii:

"inv_weight ="
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SzramaX.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 12 Sie 2024, 20:47
Kozaki: 1747

Reklamy Google

Postprzez SzramaX w 11 Lut 2012, 17:03

Co do system.ltx to ten fragment?

[inventory]
take_dist = 2
max_weight = 1500
max_ruck = 56
max_belt = 5 //16
slots = 11

Co do rękawic to jedyne czarne na całe ręce były po prostu jednym z 5 plików w folderze other gloves. Ale nie było przy nich dodatkowego screena w dobrej jakości, więc nie mam porównania. A mógłbyś upnąć samą teksturkę tych rękawic od siebie z dyskacza? :E Ale nie nalegam i tak dzięki. :wink:
No i jeszcze jest kwestia tego rozjeżdżającego się hud-a (z tego co pisałeś to tylko na panoramach). Jakbyś coś wykombinował to pochwal się. :E
No i Kozaczek. :wink: :wódka:

EDIT:

Przy ładowaniu zapisanego save'a na czystym AA + DL 2 mi wywala bugtrap nie wiem czemu. :(

Kod: Zaznacz wszystko
XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "I:\Gry\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 0023:0144CC85, xrDebug::backend()+165 byte(s)

Co to może być?
Image
"Death solves all problems, no man, no problem"

Joseph Stalin
Awatar użytkownika
SzramaX
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 23:36
Ostatnio był: 23 Lut 2012, 16:29
Miejscowość: Prypeć - wschodnia dzielnica
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez vandr w 11 Lut 2012, 18:49

Podaj loga od części Fatal Error. Używasz Arsenal Moda?

Tak, to ta linia jak chodzi o udźwig w system.ltx. A teksturę dłoni poszukam później.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez SzramaX w 11 Lut 2012, 19:01

Ten błąd wywaliło jak miałem tylko te poprawki, które sam wrzuciłeś w paczkach z AA no i teksturki PDA i Real Gun Names. Ale dla testu zreinstalowałem grę, wrzuciłem czystego AA + DL 2 i to samo, nowa gra, save w wiosce, którego jak próbuję załadować to właśnie ten błąd wywala. No i tak jak jest w instrukcji user.ltx zastąpiłem tym z paczki DL 2.

Nie widzę nigdzie napisu Fatal Error...

Możliwe, że to przez patch 1.0006? Zrobiłem downgrade na 1.0004 przez podmianę plików i jest to samo (realnie jest niższy patch, nie tylko numerek w rogu). Jeszcze pokombinuję, zobaczę.
Image

Joseph Stalin
Awatar użytkownika
SzramaX
Stalker

Postprzez vandr w 11 Lut 2012, 20:24

Cholera, dziwna sprawa...mi nigdy nie wywalało z DL2, grę miałem na 1.0004 i nie downgradeowaną(często pozostają pliki powodujące konflikt). Coś z tym zrobię.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez SzramaX w 11 Lut 2012, 20:44

Na moddb są aktualne wersje modów? Bo stamtąd ściągałem.

Spróbuję jeszcze z samym podstawowym AA bez DL, no nie wiem. Szkoda, bo mod tak mi się spodobał. :( Pograłem sobie na nim z godzinkę i najwyraźniej przez ten czas nie wczytywałem gry, że dopiero później wykryłem błąd.

I to chyba nie wina patcha, bo w sumie na 1.0004 było to samo. Niby downgrade'owane, ale jednak. :wink:
Ostatnio edytowany przez SzramaX, 11 Lut 2012, 21:09, edytowano w sumie 1 raz
Image

Joseph Stalin
Awatar użytkownika
SzramaX
Stalker

Postprzez vandr w 11 Lut 2012, 20:52

Na dniach sprawdzę wszystko i dam Ci znać. Tutaj masz czarne rękawiczki:

http://www.sendspace.com/file/ejumsm
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez SzramaX w 11 Lut 2012, 21:18

Dzięki za rękawiczki. :wink:

Co do błędu to podejrzewasz o co chodzi? Spróbowałbym sam coś pokombinować.

EDIT: Zainstalowałem samo AA bez DL i to samo, może to zawęzi krąg podejrzanych. :wink:

EDIT 2:
Udało się! :D
Wystarczyła jedna malutka zmiana w pliku system.ltx w folderze config w gamedata.

linijka
[script]
current_server_entity_version = 6
na
[script]
current_server_entity_version = 7

Na czystej wersji 1.0006 z dodatkiem DL 2, zobaczymy jak powrzucam resztę tekstur i drobnych pierdół, które dorzuciłeś w folderze, ale nie powinno być problemów. :)

EDIT 3:
Działa AA z dodatkami plus małymi modami. :) Vandr, usunąłeś zmęczenie i pasek wytrzymałości? I podwyższyłeś poziom trudności? Bo na początku gry na poziomie weteran jakieś 3-4 kulki kończą sprawę, to dużo szybciej niż na czystej wersji. Ale mnie się to w sumie podoba, więcej kombinowania i skradania. :) Chyba pierwszy raz misja z odzyskaniem pendrive'a naprawdę sprawiła mi problemy. ;)
Image

Joseph Stalin
Awatar użytkownika
SzramaX
Stalker

Postprzez sxw w 12 Lut 2012, 13:31

Witam zainstalowalem ten mod jak trzeba na wersję 1.0004 i wywala mi takie cos ...

BEZ renderów w binie

OUT OF RANGE gdzie jest ustawione 1200+ na 1000+ taki jaki mam na pulpicie potem leci muzyczka i nagle sie wylacza

a jak wrzuce rendery to:

Nie znaleziono punktu wejścia procedury ?exist@CLocatorAPI@@QAEPBUfile@1@AAY0CAI@DPBD1@Z w bibliotece xrCore.dll

prosił bym o pomoc w tej sprawie bo widzę ze modzik jest niezly :D

aha dla uściśnienia to wersja crakowana (waga cracka to 1.48 MB [1556480 bajtów])

nie jestem piratem tylko chcialem sobie sprawdzic czy warto grac, ale skoro takie cos wywala to chyba sobie nie pogram ...
Ulubiony zestaw broni VLA Special Assault Rifle i Knife

sxw
Wygnany z Zony

Dołączenie: 24 Maj 2011, 18:20
Ostatnio był: 15 Mar 2012, 16:59
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez SzramaX w 12 Lut 2012, 13:48

To jak w końcu pirat czy oryginał? Bo jak pirat to po pierwsze, że błędy mogą wynikać właśnie z tego powodu, a dwa to to, że mało kto Ci pomoże wtedy (ja też), za 25 zł masz w extra klasyce albo na allegro są CDA z grą jeszcze taniej (jakieś 15-20 z przesyłką). Mi modzik + inne drobne zmiany po pogrzebaniu w plikach działa nawet na 1.0006.
Image

Joseph Stalin
Awatar użytkownika
SzramaX
Stalker

Postprzez sxw w 12 Lut 2012, 14:44

czyli to znaczy ze bląd wynika z cracka ?? a da rade pobrac oryginalną plytę gdzieś ?? lub skądś ??

bo akurat nie dysponuję teraz żadnymi funduszami a jak bym dysponował to bankowo bym kopił bo gra i tak ma wzięcie :D nawet po paru latach

no popatrzylem na allegro kosztuje 20 zl :D
http://allegro.pl/s-t-a-l-k-e-r-cien-cz ... 78312.html

to chyba zabiorę sie za kupowanie :D

jak by dało radę to prosiłbym o *sprawdzenie* bo kiedyś wszystkie mody działały na crackowanym stalkerze a teraz coś sie zd..ło może jakiś inny sposób "pisania", "kodowania" czy jakie inne coś :D
Ulubiony zestaw broni VLA Special Assault Rifle i Knife

sxw
Wygnany z Zony

Dołączenie: 24 Maj 2011, 18:20
Ostatnio był: 15 Mar 2012, 16:59
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez SzramaX w 12 Lut 2012, 15:54

Nie wiem, na piracie nawet nie próbowałem nic instalować. Wydaje mi się, że rozwiązywanie problemów jakichkolwiek bazując na piracie jest bezcelowe.
Gra jest teraz w bardzo niskiej cenie, tutaj masz razem z CDA nowe zafoliowane, z przesyłką wyjdzie poniżej 20 zł.
Wtedy instaluj moda i na tyle ile będę mógł to Ci pomogę, inni użytkownicy też pewnie inaczej już na to spojrzą. :wink:

http://allegro.pl/brothers-in-arms-s-t- ... 74545.html

Vandr, występuje u mnie czasem (w jednym miejscu jak do tej pory) taki błąd, że po prostu znienacka w trakcie gry wywala do pulpitu z bugtrapem, dzieje się tak zawsze po wczytaniu danego save'a np. po 20 sekundach, pomaga wczytanie save'a zrobionego np. minutę wcześniej. Miałeś takie babole też?
Image

Joseph Stalin
Awatar użytkownika
SzramaX
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości