przez BeF1990 w 05 Lut 2012, 20:44
Gram sobie w Czyste Niebo z modem Complete, Absolute Nature 2 do tego jeszcze jakieś wyostrzone texturki i mała modyfikacja przywracająca normalne celowanie (takie jak w SoC). Ustawienia graficzne na max do tego fullHD, gra działa fajnie, płynie i wygląda ładnie, ale niestety mam pewien problem.
Sytuacja wygląda mniej więcej tak, iż po jakimś czasie (np. po 1h a czasem po 5min - nie ma reguły) nagle gra się zawiesza i po kilku sekundach znika obraz, dźwięk jednak cały czas działa. Jak nacisnę "Esc" to słychać, że gra wchodzi do menu, jak próbuję poruszać się postacią to słychać, że chodzi tylko ekran jest cały czarny. Próba wczytania (quick-load) kończy się zawieszeniem całej gry i wywaleniem do Windowsa. Nie ma żadnego bug-trapa, ale kiedyś zaraz po tym jak gra złapała zwieche zminimalizowałem ją i widziałem, że w Windowsie pojawiła się informacja "Sterownik ekranu przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność.".
Wcześniej grałem w Stalkera Cień Czarnobyla, z analogicznymi modami i na tych samych ustawieniach graficznych (bez dx10, którego nie obsługuje SoC) i nie miałem podobnych problemów.
Gra oczywiście oryginalna z TopSeller, z wgranym patchem 1.5.10. System operacyjny Windows 7 x64.
Wie ktoś jak poradzić sobie z tym problemem??