Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu. Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs
Witam. Mam problem z systemem kolizji. Zawsze jak wpada we mnie, a raczej ledwo mnie dotknie jakaś postać to mnie przesuwa, czasami zdarza się, że wpycha mnie w tekstury jakiegoś budynku. Jak to naprawić?
Oryginał. Załóżmy, że jest jakaś strzelanina i kucam przy oknie czy za murkiem i ktoś kto walczy po mojej stronie chce zmienić pozycję i biegnie prosto we mnie to mnie przesuwa w tą stronę, w którą biegnie. Nie mogę też podejść bardzo blisko do kogoś lub wyminąć jak stoi np. w drzwiach.
A to niestety normalne - myślałem, że masz jakiś problem w stylu włażenia w tekstury i modele z tego powodu... Niestety, "ramka" wokół postaci jest zbyt duża i kolizje są źle zrobione. Może ktoś tutaj umie to zmienić, ale nic mi na ten temat nie wiadomo. To jedno z niedopracowań Stalkera z którym trzeba żyć, tfu! grać
Bardzo irytująca sytuacja jak nas popycha inny stalker. Ostatnio jak grałem to w Magazynach Wojskowych za pomocą beczki z paliwem przemieściłem Wolnościowca. No a jak utkniemy to zazwyczaj facio się nie przesunie i będzie stać jak słup. Pozostaje wtedy tylko quick load albo kulka w głowę
Ja też tak miałem na bagnach ... Ale tylko raz przy łodzi jak zdobywałem wioskę rybacką a potem był spokój ale jak biegnie i wpadnie na mnie [całym ciałem] to mnie przesówa. to chyba normalne. NIE???