[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Juraszka w 28 Sty 2012, 13:32

bo nie bardzo rozumiem... no druga broń główna jest zamiast pistoletu czy dodatkowo?
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Reklamy Google

Postprzez smoq2 w 28 Sty 2012, 13:51

@ Juraszka - Ehh, będzie tak jak w CoP. :P Zobaczysz zresztą. Zrobię filmik pokazowy. :P Pocieszę cię, że nie wpłynie to na czas ładowania ani trochę. (Właśnie sprawdzałem logi, nie podskoczył nawet o sekundę.)
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Juraszka w 28 Sty 2012, 14:01

tak jak już pisałem kilka stron temu, jak była mowa o portowaniu TFW na CoP... NIE GRAŁEM W CoP :P

więc ani trochę nie wiem co ciekawego w tamtej części zostało zrobione... np. nie wiedziałem że snork może zmienić kierunek lotu będąc już w powietrzu.

ponawiam moje pytania sprzed kilku stron...
Co z Czerwonym Lesem? Co z Limańskiem?
Jak wygląda proces dodawana fabuły? (bo jak na razie zaszczycasz nas nowymi nowościami :E a podobno, kilkanaście funkcji\bajerów temu, twierdziłeś, że dodajecie już fabułę)
Jak tam nasze kochane zdrowie psychiczne? ujrzymy to jeszcze? czy już porzucony pomysł?
i moje ulubione... czy będzie możliwość dołączenia do Monolitu\Wojska?
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez kolokolo98 w 28 Sty 2012, 14:02

Coś za bardzo pie*dolicie się z tymi slotami. Lepiej włączyć ekwipunek, założyć inną broń i już :P
Image
"Today I didn't even have to use my AK
I gotta say it was a good day"
Awatar użytkownika
kolokolo98
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2011, 18:34
Ostatnio był: 22 Kwi 2018, 18:14
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 22

Postprzez Juraszka w 28 Sty 2012, 14:09

ujmę to tak... na pewno ułatwi to grę jeśli to będzie tak jak myślę...
bo właśnie nie będzie potrzeby uruchamiania ekwipunku żeby zmienić broń, nie?

przypomniało mi się!
Smoq mam pytanie... ile dzik ma kopyt? albo ile snork ma stóp?
dlaczego nasz loot wynosi 1, gdzie powinny być 4 kopyta, 2 snorka, 2 oka mięsacza, 2 dłonie burera.
dla psów, kotów, chimer, kontrolerów nibyolbrzymów jest ok (nibyolbrzym ma jedną łapę, nie?)
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez smoq2 w 28 Sty 2012, 14:25

Oto nowy wygląd inwentarza:

Image Image

@ Juraszka - Fabuła stoi w miejscu bo nie mamy grafika, który by nam zrobił obrazki komiksowe do filmików. :P Robimy cokolwiek, żeby mod nie stał w miejscu razem z fabułą. Czerwony Las można odwiedzić bo posprzątaliśmy all.spawn, nie powinno być tam już problemów.
Każdy mutant wyrzuca po śmierci tylko jeden przedmiot, bo tak było w SoC. Poza tym po co marnować pamięć podręczną na 4 przedmioty w cenie jednego? A przede wszystkim silnik spawnuje tylko po jednym przedmiocie wyznaczonym w configu mutanta, żeby spawnował więcej trzeba by pisać skrypt. Można, ale po co?
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Juraszka w 28 Sty 2012, 14:30

Co z Limańskiem?
Jak tam nasze kochane zdrowie psychiczne? ujrzymy to jeszcze? czy już porzucony pomysł?

co do komiksów (i fabuły)... w szkole mam znajomego co ma talent artystyczny tylko jest jedno ale... on rysuje mange albo rysunki fantastyczne, ale zapytam się czy byłby w stanie rysować pod ustalony schemat.

Co do slotów broni... podoba mi się :D
pistoletu - widzę, że nie ma. i rozumiem że w sloty 2 i 3 można włożyć dowolne bronie!?
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez Junx w 28 Sty 2012, 14:35

A tak mi się przypomniało, czy by była możliwość dodania nowego okna? Chodzi mi o to, że jak mieliśmy to okno na pistolet (któro jest teraz zablokowane) to tam dać miejsce na nóż? I tak miałem pomysł żeby było tam można dać pistolety (slot = 0), ale czy to jest wykonalne?
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: Wczoraj, 22:15
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez igla2008 w 28 Sty 2012, 14:56

Rozumiem że nowe sloty będą dostępne w następnym patchu. A co ze zwiększeniem liczebności frakcji.. Do czego jest potrzebny najemnik w składzie na wysypisku oznaczony jako ważna postać ?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Juraszka w 28 Sty 2012, 15:04

Co z Limańskiem?

Da radę usunąć promieniowanie na drogach utwardzonych oraz promieniowanie psioniczne z kompleksów w jantarze?
Pod drogach dużo się biega, i są raczej po to aby móc szybko się przemieszczać z buta, natomiast kompleks w jantarze może być klimatyczną kryjówką :) (w razie przywrócenia przejścia między Jantarem a Czerwonym Lasem, to promieniowanie psioniczne mocno utrudniałoby przejście)

ponawiam także prośbę o przywrócenie przejść:
Jantar <---> Czerwony Las
Bagna <---> Agroprom
Dolina Mroku <---> Kordon
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez Pilot w 28 Sty 2012, 16:01

Juraszka sam kilka(dziesiąt) stron temu także pytałem się o możliwość dołączenia do tych że frakcji ale sam smoq powiedział że to za dużo roboty a do limańska możesz się dostać za pomocą spawnera. A promieniowanie jest tam aby w nie wpaść bo poza głównymi utwardzonymi drogami rzadko uczęszczamy inaczej a skoro promieniowanie ma być jednym z wielu w miarę poważnych zagrożeń. Igla2008 są na tyle potrzebne aby wiedzieć że jeszcze się frakcja trzyma i fabularnie dają informacje barmanowi a my możemy je kupić.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 18 Lip 2021, 12:12
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez moorok w 28 Sty 2012, 17:47

Mam małe pytanko- uwage odnośnie moda. Otóż w trakcie gry nie znikaja ciała przeciwników których nie ja zabiłem -> ubiłem chimerę czy oddział renegatów kilka minut i ciał nie ma, ide sobie spokojnie do magazynów wojskowych(gram samotnikiem) a tu przy przejsciu ustawka powiinnościowców z wolnością, trup ściele się gęsto, ja oczywiście po ustawce obrabiam ciała, i idę na północ, ale potem przechodze tamtym rejonem enta ilość razy ciała leżą dalej. Zatem moje pytanie-> Bug czy tak poprostu ma być?
moorok
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2012, 11:09
Ostatnio był: 12 Kwi 2012, 19:08
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości