SOPA/PIPA/ACTA

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: SOPA

Postprzez Soviet w 20 Sty 2012, 21:44

To dlaczego wieszczycie koniec wszechświata, skoro wiedzieliście, że to padnie? Z większymi "ustawami" ludzie sobie radzili.

A słowa Obamy są warte tyle co słowa każdego polityka. NDAA też miał zablokować, a co się stało to wiemy (względnie można sobie wygooglować).
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Reklamy Google

Postprzez Adrenalin2k w 20 Sty 2012, 21:56

ACTA poprostu stanie sie ławtą furtką do usuwania w majestacie prawa rzeczy które nie bedą odpowiadac rządzącym, wsunie sie opini publicznej byle pretekst że "piractwo, prawa autorskie" i gotowe. Debile w garniakach którzy nie mają nic wspólnego z tworzeniem czegokolwiek sensownego bedą decydowac o tym że masz oglądac tylko to co zrobią oni, innymi słowy chcą dopasowac internet do starego systemu, a w internecie jest tak ze wypłyniesz jesli zrobisz cos naprawde fajnego i ludziom naprawde sie to spodoba, a nie jeżeli wpakujesz w to kupe kasy zrobisz papke dla mas puscisz milion razy zeby z braku wyboru musieli to oglądac a potem rządasz za to pieniędzy.

Huh... strasznie mnie to wszystko wkurzyło bo nie wierzyłem ze to może sie posunąc tak daleko.

"Nasze życie zaczyna się kończyć z dniem, w którym zaczynamy milczeć na sprawy, które są ważne"
Martin Luther King, Jr
A wg. mnie ta sprawa nie jest mało ważną błahostką.

Pozdrawiam.
Future is now. Resistance is here.
Awatar użytkownika
Adrenalin2k
Stalker

Dołączenie: 27 Kwi 2010, 17:04
Ostatnio był: 08 Sie 2024, 08:29
Miejscowość: Land of Free
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 16

Postprzez Soviet w 20 Sty 2012, 21:58

Gollum, znany także jako minister Boni coś tam kombinuje. Miejmy nadzieję, że przekona Tuska. Szkoda, że Europa ssie i nie potrafi zorganizować się tak jak USA.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Postprzez Ilja w 20 Sty 2012, 22:01

Szpagin napisał(a):Ale czy będzie się im chciało kontrolować ich rejon? Czy mała firma będzie miała środki i pracowników, by kontrolować dziennie kilka tysięcy połączeń (mówię tu głównie o sieciach osiedlowych, giganci pokroju Netii czy TP nie będą mieli takiego problemu)? Czy nie będzie to martwe prawo, jak mogła skończyć SOPA (przez URL nie wejdziesz, ale wpisując w przeglądarce IP - jak najbardziej)?

Kto wie? Może doprowadzić to do tego, że giganci połkną tych mniejszych, ale nie ma co liczyć że to prawo umrze śmiercią naturalną. Jest zbyt groźne w rękach naszych ukochanych polityków i dlatego trzeba protestować, dopóki możemy.
IT'S OVER
Awatar użytkownika
Ilja
Survarium.pl

Dołączenie: 02 Kwi 2011, 00:52
Ostatnio był: 16 Lis 2014, 21:25
Miejscowość: Deska zabita dziurami
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 25

Postprzez tomasz4815 w 20 Sty 2012, 22:11

Soviet napisał(a):Gollum, znany także jako minister Boni coś tam kombinuje. Miejmy nadzieję, że przekona Tuska. Szkoda, że Europa ssie i nie potrafi zorganizować się tak jak USA.

Przekona Tuska?!!
Z byka spadłeś?!! On tylko czeka na ciepły stołeczek w Brukseli i podpisze wszystko co mu położą na biurko.

Szpagin napisał(a):ACTA nie precyzuje, jakie strony mają być zamykane.I to jest najgroźniejsze...

Tak, bo w ten sposób można sobie pozwolić na dowolną interpretację, wykluczyć każdego.
Awatar użytkownika
tomasz4815
Łowca

Dołączenie: 17 Lut 2011, 12:46
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 17:37
Miejscowość: Tam, gdzie atik czołgiem jeździ.
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 96

Postprzez djcycu w 20 Sty 2012, 23:02

Najlepszym przykładem takiego pilnowania dóbr przed piractwem byłą akcja z YT. Mianowicie chodzi mi tu o filmik ze Smoleńska gdzie słychać strzały przypominające odgłosy broni palnej... Filmik znikał z sieci szybciej niż się pojawiał pod pretekstem łamania praw autorskich... No proszę... Łamanie praw autorskich tak? A skąd wiedzieli do kogo należy ten filmik skoro nie udało im się do dziś ustalić tego kogoś? Czy nie lepiej było napisać że ten filmik został usunięty z powodu szerzenia nieprawdy? A no nie bo gdyby się tak napisało to rząd by ucierpiał na prawdomówności a jednak rządowi ten filmik był niewygodny...

Taka akcja to nie jedna jaką znam... Innymi były znikające w szybkim tempie filmiki z 11 września także z powodu naruszania praw autorskich...

O dziwo na YT leżą już ponad kilka lat filmy hollywodzkie podzielone na party które każdy może oglądać do dziś...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez xionc w 20 Sty 2012, 23:38

Chcesz powiedzieć że funkcjonariusze FSB dobijali rannych z Tupolewa? A autor filmika no cóż na pewno wyparował z powierzchni ziemi, radze szukać na Łubiance albo w okolicznych lasach, niech Antek M sprawdzi czy nie przybyło jakichś nowych kwater w Katyniu. W końcu Rosjanie mają wieloletnie doświadczenie cnie? Ale teraz mnie olśniło bo już wiem co sie stało z tymi aukcjami gdzie sprzedawali łuski z pocisków od tetetek którymi dobijali naszych - allegro usuneło jako niezgodne z regulaminem no!
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez KoweK w 20 Sty 2012, 23:39

Akurat popularne filmiki, na których "słychać strzały" cały czas są w sieci. Filmy o WTC też... :facepalm:
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 17 Lis 2024, 03:27
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez djcycu w 21 Sty 2012, 00:00

Najlepiej wyśmiać... Wystarczy powiedzieć Smoleńsk i już jak hieny cmentarne się złażą by zahejtować... Ja tylko podałem najlepsze przykłady takich akcji. Zaraz po pojawieniu się tego filmiku zaczęto go usuwać z niewiarygodną prędkością ale jak już się w mediach o nim głośniej zrobiło to przestano więc jest dalej... Gdybyście to widzieli nie pukali byście mi teraz w czoło. Wcale nie mówię że tam ktoś kogoś zabijał lecz chciałem zwrócić uwagę że filmik był usuwany za łamanie praw autorskich mimo iż nie znano autora a filmy które faktycznie zostały wrzucone nielegalnie sterczą tam przez lata... Ale nie... Powiedziałem Smoleńsk i znów się zaczęło niemiłe "dobijanie autora posta"...

PS: Nie wołałem "chcę prawdy!" więc nic xionc nie musisz wrzucać od siebie... Mam w dupie co się tam stało i czy rzeczywiście coś tam strzelało bo i tak się tego szybko nie dowiem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez lektors w 21 Sty 2012, 00:05

USA - United Socalistic America. Wszędzie muszą wepchać swój ryj, wszędzie chcą rządzić, tylko dlaczego donek i jego banda otłuszczonych świrów robią wszystko co usa uważa za słuszne. Czy już nie biorą pod uwagi dobra narodowego, dobra obywateli?
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez Soviet w 21 Sty 2012, 00:08

Ale o co ci chodzi lektors? Do czego USA namawia Tuska? Do podpisania SOPY? Weź ty się zastanów.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Postprzez lektors w 21 Sty 2012, 00:11

Ogólnie o politykę donka... W Iraku jesteśmy już od paru lat, nasi rodacy giną za nie wiadomo co i nic sobie z tego nie robi. Dodatkowo nie jest w stanie skrytykować UE, "rozwiązań" które proponuje, tylko przytakuje jak marionetka.
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości