[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Dawid0ss w 16 Sty 2012, 20:57

Pograłem trochę i jednak muszę stwierdzić, że rozgrywka jest mocno przesadzona. Już po wyjściu ze Skadowska napotkałem watahę psów, które zabijały all, co napotkały na drodze. Na moich oczach zagryzły 3 grupy Stalkerów. Kolesie strzelali, z czego tylko mogli. Skoro pukawki są takie mocne na ludzi, to dlaczego nie można zabić psa jedną kulą ? Sam w psiaka władowałem 5 strzałów, all celne, bo widziałem krew. Psina zrobiła lekkie koło, po czym podbiegła do mnie i mnie zagryzła :E
Pzdr

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Dołączenie: 02 Kwi 2008, 17:32
Ostatnio był: 29 Paź 2024, 07:38
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 5

Reklamy Google

Postprzez kis104 w 16 Sty 2012, 21:45

Karwa wybacz, że ci to mówię, ale najwidoczniej albo nie grałeś w tego moda, albo ujowo celujesz . Toż w nim wystarczy jeden strzał celny w baniaka psa i od razu albo pada martwy albo przynajmniej ucieka. O ludziach i zombiech (chociaż z nimi jest gorzej ze względu na pojawiające się czasami błędy z odczytaniem trafienia) mogę powiedzieć to samo. Jeden celny strzał w głowę (nawet z Makarova -,-) i dead ..
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy:
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Dołączenie: 31 Maj 2010, 18:56
Ostatnio był: 17 Lip 2024, 18:33
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 43

Postprzez swirekster w 16 Sty 2012, 22:32

Psy stanowią problem tylko jeśli sie zagapisz i wejdziesz tyłem w parę osobników. Przesadzone są natomiast wspomniane szczury, kiedy to jeden zabił mnie 2 kłapnięciami, mimo że miałem na sobie maksymalnie ulepszoną Sevę. :facepalm:
W laborce x8 jeden z dokumentów ma ikonę krótkiej strzelby :)
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Postprzez Dawid0ss w 16 Sty 2012, 22:33

Często kroją stuff ze schowka na Skadowsku ? Uzbierało mi się trochę gratów i tylko w plecaku zawalają.
pzdr

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Postprzez swirekster w 16 Sty 2012, 22:37

Mi nic nie zginęło z mojego schowka ani razu, a jestem już przy końcu gry. Tak w ogóle, ump45 po ulepszeniach to istna bestia. Na jednym magazynku wyczyściłem całą bibliotekę w przeciągu 2 minut :wink:

Chciałem też prosić, żebyście przysyłali lokację ze schowkami ze znalezioną bronią, najlepiej zaznaczonymi czerwonymi kropkami na oficjalnych mapach, tak jak jam to wcześniej uczynił. Pozbieram to potem i zrobimy dużą listę co gdzie leży :)
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez Czipi w 16 Sty 2012, 23:01

Pograłem dzisiaj trochę, to były jakieś 2 dni w Zonie jako snajper. :E W tym czasie ubiłem elektrycznego poltergeista, zdobyłem 6 artefaktów i odkryłem 4 schowki (albowiem nie odkrywam wszystkich jak leci, tylko gdy przypadkowo na nie wpadam). Więc upadła teza, że mutantów/stalkerów jest za dużo tak jak ta dotycząca wytrzymałości przeciwników.
Nie było zbyt kolorowo, bo trzeba było poprawić trochę configów i skryptów. (Głównie przedmioty, kasa z ciał i ammo z zabitych). Mod bardzo klimatyczny, muzyka, nowe dźwięki i grafika sprawują się doskonale (pozdrowienia dla tej muchy, która co jakiś czas mnie wku*wia).

W takiego stalkera trzeba umieć grać, wybierać dogodne warunki do działania i dobrze organizować sprzęt na wyprawy. Poranek - mój dzielny snajper budzi się, je śniadanko, kupuje coś na potem u barmana wychodzi ze statku na kolejny długi wypad w głąb... ku*wa mać gęsta mgła. I wypad na pewien czas przełożony. Bo jaki pożytek ze snajpera, który widzi na odległość 5 metrów? :|

Moim zdaniem do zbalansowania i poprawienia zostały:
- configi broni... większość niedopracowana.
- pliki handlarzy, u mie jest ciągle ten sam asortyment + niektóre przedmioty nie są wgl uwzględnione.
- wzbogacenie wyposażenia stalkerów i dorzucenie większej ilości amunicji.

Modzik, jeśli będzie bardziej dopracowany będzie totalną perełką. :E

PS: Lekka edycja żarcia i nawet ze standardowym głodem gra się dobrze. // Wiecie co zawiera patch, bo nie da rady go pobrać póki co?
Najlepsza gra przygodowa, nie ściemniam ->Image
Awatar użytkownika
Czipi
Tropiciel

Dołączenie: 27 Paź 2009, 20:57
Ostatnio był: 28 Paź 2024, 09:50
Miejscowość: Gdańsk
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 51

Postprzez swirekster w 16 Sty 2012, 23:26

"Pacz" podobno zawiera... Błędy.
Był przez pewien czas dostępny do ściągnięcia, zawierał niektóre naprawione celowniki broni takich jak np. skorpion,mosin, tłumik do famasa, poprawioną sytuację z żarciem i wytrzymałością i parę pomniejszych usprawnień, ale zaczęły się słuchy, że zaczęło wywalać z gry osoby ze spaczowaną (spaczoną?) grą.

Pewnie autor teraz naprawia błędy, lub zbiera informacje na ich temat.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez impulse_101 w 16 Sty 2012, 23:42

Moj AKMem ma buga :( :
ImageImage

Czy mam takie złudzę czy czas reakcji NPC tzn spostrzeżenie-przycelowanie-strzal został skrócony? Praktycznie nie ma możliwości wychylenia się zza ściany jeśli NPC jest świadomy ze znajdujemy się w tamtym rejonie. Trzeba próbować zajść go z boku albo od tylu bo inaczej headshot :E Super się gra z taka dynamika wymiany ognia :E
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez swirekster w 16 Sty 2012, 23:58

AI potrafi być tutaj dziwne. Bardzo dziwne. Podczas wesołego wspinania się na kolejne piętra domu towarowego w celu uruchomienia windy wpadłem na 2 "Monolów" schodzących po schodach. Jednemu wpakowałem w pupę cały magazynek, a jego kolega przysiadł nad "jeszcze" ciepłymi zwłokami swojego kolegi i zaczął go obmacywać. I obmacywał go dłuższą chwilę. Przerażony tym jakże taktycznym manewrem ze strony przeciwnika zbiegłem na sam dół. Nie musiałem wchodzić ponownie na górę, gdyż zawartość "góry" spłynęła ciurkiem klatką schodową. Monole i zombie, całe gromady dosłownie wylały się schodząc w moim kierunku. A wszyscy członkowie tego tajemnego zgromadzenia byli odwróceni do mnie tyłem, na znak protestu przeciw uruchamianiu windy. Niemiecka technologia i tym razem okazała się odpowiedzią na wszystko, gdyż wyciszonej panicznej serii z ump w tą wycieczkę nikt z przeciwników mych nie usłyszał i nikt nie reagował na trafienia.

Zachwycony udałem się w czeluście laboratorium x8, gdzie znowu stałem się pokarmem dla superszczura.
:-/

Za ten post swirekster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive k4r00.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez Dawid0ss w 17 Sty 2012, 00:38

Najtrudniej było zacząć :D Mod świetny :E
- w końcu do czegoś się przydają te wszystkie medykamenty
- w końcu jest problem z odłożeniem większej sumy pieniędzy
- w końcu trzeba naprawdę walczyć o przetrwanie, jak się zaczyna emisja ledwo daję radę dotrzeć do schronienia
- sporo dodatków, które urozmaicają grę, gazety, napoje, narzędzia itp. i do tego rzeczywiście się przydają
- pełna różnorodność broni i modyfikacji, tłumików różnych kalibrów, full różnego ammo
- anomalie i radiacja porządnie dają w kość
- wytrzymałość - według mnie - jest w porządku, w modzie reloaded było duuuużo trudniej pod tym względem
- z żarciem też jest ok, wystarczy zawsze mieć ze sobą dwie puszki jakiejś paszy
- widok z perspektywy trzeciej osoby :wink:
- wkurzająca mucha, latająca koło ucha :E
- z amunicją też raczej nie ma problemu, wystarczy co jakiś czas kupić ramkę u Sowy i problem z głowy, więcej używam śrutu na mutanty niż ostrej, więc można spokojnie uzbierać odpowiednią ilość
- Snorki w tym modzie dostały nowe życie w postaci odgłosu, który wydają :D
Grałem cały dzisiejszy wieczór. Jak dotąd nie zauważyłem błędów (jęz.ang.)
Pzdr

i5 13600KF
RTX 4070 Ti
2x16GB DDR4 3600Mhz
Awatar użytkownika
Dawid0ss
Łowca

Postprzez Czipi w 17 Sty 2012, 15:30

Ja się chyba wstrzymam nieco z grą do czasu modyfikacji parametrów broni, bo brak lufy w broni nie oznacza zerowej celności. :facepalm: No i maksymalny "demedż" w broni wkurza, bo nie mam po co zmieniać startowej broni... pancerz skuteczny tylko przeciw anomaliom, chociaż w mniejszym stopniu powinien być skuteczny przeciw postrzałom i zadrapaniom.

Może uzbieramy grupkę zapaleńców, co się podejmą wyzwania modyfikacji broni ? :E
Najlepsza gra przygodowa, nie ściemniam ->Image
Awatar użytkownika
Czipi
Tropiciel

Dołączenie: 27 Paź 2009, 20:57
Ostatnio był: 28 Paź 2024, 09:50
Miejscowość: Gdańsk
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 51

Postprzez kis104 w 17 Sty 2012, 15:43

Ma ktoś już rozwiązanie problemu z Mitajem ? Nie chcę narazie grać dalej dopóki mu nie pomogę ; )
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy:
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Dołączenie: 31 Maj 2010, 18:56
Ostatnio był: 17 Lip 2024, 18:33
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 43

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości