[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Cromm Cruac w 15 Sty 2012, 19:29

r2_aa żre się z dynamicznym DOF-em z AF3. Nie włączać.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 20:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1077

Reklamy Google

Postprzez swirekster w 15 Sty 2012, 20:49

Właśnie udało mi się ugrać podziemia Prypeci. Pochwalę się, że żaden z członków drużynie nie umarł. Jest jedno ale: Ci durnie stanowią dla nas większe zagrożenie niż wszystkie snorki, zombie i monolitowcy razem wzięci :facepalm:
Wystarczyło, żeby przede mną w korytarzu pojawił się umarlak, żeby przemknęła przeze mnie dzika seria Żulusa, nieśmiały niekontrolowany ogień Sokołowa, wesołe śruciny Vano a na koniec jeszcze perfekcyjnie trafiony headshot Włóczęgi.... I to nie jednorazowo. ZA KAŻDYM RAZEM

Za ten post swirekster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dżuz, Kontroler.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Postprzez Cromm Cruac w 15 Sty 2012, 21:20

To po co się pchasz na linię ognia? :E
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 20:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1077

Postprzez r_populik w 15 Sty 2012, 21:30

Ja natomiast zaobserwowałem jedną dziwną rzecz w zachowaniu wrogich NPC (np. najemników z zakładzie utylizacji). Zdarza się bowiem tak, że strzelam do patrzącego się w inną stronę (znaczy się nie na mnie) wroga z dość dużej odległości, a on sobie stoi i zalicza kolejne trafienia kompletnie nie reagując. Da się to jakoś zmienić ?
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 29 Wrz 2022, 22:03
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Postprzez swirekster w 15 Sty 2012, 22:29

r_populik napisał(a):Ja natomiast zaobserwowałem jedną dziwną rzecz w zachowaniu wrogich NPC (np. najemników z zakładzie utylizacji). Zdarza się bowiem tak, że strzelam do patrzącego się w inną stronę (znaczy się nie na mnie) wroga z dość dużej odległości, a on sobie stoi i zalicza kolejne trafienia kompletnie nie reagując. Da się to jakoś zmienić ?

Gdybyś podszedł do niego bez strzelana to odblokowuje się dialog, w którym mówi do ciebie: -Stalker! i Beg You!Take my Food but end my Misery! I can't stand that damn stamina anymore!

Jeśli już o tym mowa, to dziękuję bardzo za wzór wartości w pierwszym poście, już mnie szlag jasny trafiał jak słyszałem to " uuuufuuuuuufuuuuuufuuuuuuf" podczas nieudanych prób ucieczki przed superszczurami. :|

Uwagi moderatora:

Nie cytuj ostatniej wypowiedzi. - Wheeljack
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez r_populik w 15 Sty 2012, 22:39

@swirekster
Nie o tych najemników mi chodziło, poza tym podałem najemników jako przykład. Tak samo jest np. z bandytami. Stoi sobie trzech w kółeczku, ja walę z daleka w jednego, on ni be ni me ni kakurakuriku, dopiero ewentualnie któryś z jego kolegów łapie, że coś tu zaczyna się niedobrze dziać i odpowiada ogniem.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 29 Wrz 2022, 22:03
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Postprzez swirekster w 15 Sty 2012, 22:41

Ta część mojej wypowiedzi o najemnikach to był żart, widocznie słaby :)

Przydałoby się zrobić szczegółowe mapy świata gry z aktualnymi zawartościami schowków. Jeśli jest sytuacja, że daną broń mogę znaleźć tylko w jednym miejscu w grze, to głupio byłoby się męczyć szukając jak głupi swojej wymarzonej pukawy przez całą wieczność. Można byłoby wkleić je w pierwszym poście z wielkim nagłówkiem: SPOILER :wink:
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez Sosna w 15 Sty 2012, 23:12

http://stalker.pl/mapy-zew-prypeci/
nie doszukiwałem się ale raczej nic nie zmieniali, i mam pytanie, jak zgarnąć schowek od brodacza? ten na zachód od skadowska, na kolumnie obok rury z dobre 5 metrów nad ziemią. Właziłem tam, ale w pewnym momencie rura idzie mocno w górę i nie ma jak tam się wdrapać. A granatów nie będę marnował na zrzucanie, nie ma tam nic wartościowego, ale jestem ciekaw :)
Co do moda, mistrzostwo, nie wiem na co ludzie narzekają, mogę się przyczepić tylko do zmęczenia oraz do szczurów, poza tym, miodzio. Jest trudny ale dla mnie arma II ma z minimum 5 razy większy poziom trudności.
Sosna
Kot

Dołączenie: 17 Sie 2011, 23:55
Ostatnio był: 25 Sie 2012, 11:35
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 2

Postprzez Werewolver w 15 Sty 2012, 23:16

Musisz wskoczyć na rurociąg z pagórka i iść po nim na miejsce pokazane na mapie. Skarby będą na kolumnie trzymającej rurociąg.
Image
Awatar użytkownika
Werewolver
Tropiciel

Dołączenie: 06 Lut 2011, 13:53
Ostatnio był: 03 Kwi 2014, 20:53
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 37

Postprzez Provski w 15 Sty 2012, 23:20

Jest też jeszcze jeden sposób. Jak rura idzie w górę nad drogą to stojąc tyłem do sapalonego gospodarstwa po lewej masz taką jakby podpórkę tej rury. Po tej podpórce masz wyjść.
Твоя цель здесь. Иди ко мне.
Твой путь завершается. Иди ко мне.
Вознаграждён будет только один.
Твоё желание скоро исполнится.
Пришло время. Я вижу твоё желание.
Путь завершён, человек. Иди ко мне.
Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.
Provski
Tropiciel

Dołączenie: 17 Maj 2011, 09:03
Ostatnio był: 25 Lip 2022, 20:40
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 42

Postprzez Wesker w 15 Sty 2012, 23:40

swirekster napisał(a): Przydałoby się zrobić szczegółowe mapy świata gry z aktualnymi zawartościami schowków.

Sam byłbym wdzięczny wielce za coś takiego, ale... nie jestem pewien, czy te schowki nie będą powodem zgrzytania zębów.
Pamiętam, jak za radą Szulgi szukałem jakiejś broni w Kompleksie Wołkow. Odkąd tylko poznałem listę broni, napaliłem się na Mausera 98k. Zatem, gdy podpułkownik powiedział, że na terenie tego kompleksu jest jakiś stary karabin wyborowy, rzuciłem się tam ile sił w nogach. Całą miejscówę zlazłem, w każden jeden krzaczek zajrzałem- nic, null, zero. Tylko granat bezpański przygarnąć mi się udało. Podczas mojego myszkowania, przez kompleks przewinęły się ze 3 patrole Powinności. I kiedy miałem już dość, i postanowiłem zwinąć się z nimi do Janowa, wpadły zombiaki. Ubiły jednego soldata, więc postanowiłem go przeszukać- amunicja z nieba mi nie spadnie. Patrzę... a co on ma za karabin?! Biorę... -Stash recovered-. Nosz !@#$%... Spojrzałem później na mapę- okazało się, że gnat był tam, gdzie uprzednio znalazłem granat...
I takich sytuacji właśnie się obawiam- że sam schowek znajdę, a zawartość... szukaj wiatru w polu. Obym okazał się złym prorokiem...

A propos schowków- dokopał się ktoś może do ww Mausera? Bo karabin z Wołkowa bynajmniej nim nie był.
Awatar użytkownika
Wesker
Stalker

Dołączenie: 16 Sty 2009, 14:17
Ostatnio był: 06 Lis 2022, 20:15
Miejscowość: Tam, gdzie wrony zawracają
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 7

Postprzez swirekster w 16 Sty 2012, 08:02

Ja znalazłem mausera. Jeśli dobrze pamiętam to jest tam koło mostu (w tunelu) niedaleko anomalii Betonowa wanna. Za pierwszym razem siedzi tam paru wrogich bandziorów.

Image

Znalazłem też ump45, które znajduje się w kopaczi pod takim pogiętym daszkiem.

Image

PS: Wyszedł oficjalny patch! http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... 6/#2712259

Za ten post swirekster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Jaroć.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości