swirekster napisał(a): Przydałoby się zrobić szczegółowe mapy świata gry z aktualnymi zawartościami schowków.
Sam byłbym wdzięczny wielce za coś takiego, ale... nie jestem pewien, czy te schowki nie będą powodem zgrzytania zębów.
Pamiętam, jak za radą Szulgi szukałem jakiejś broni w Kompleksie Wołkow. Odkąd tylko poznałem listę broni, napaliłem się na Mausera 98k. Zatem, gdy podpułkownik powiedział, że na terenie tego kompleksu jest jakiś stary karabin wyborowy, rzuciłem się tam ile sił w nogach. Całą miejscówę zlazłem, w każden jeden krzaczek zajrzałem- nic, null, zero. Tylko granat bezpański przygarnąć mi się udało. Podczas mojego myszkowania, przez kompleks przewinęły się ze 3 patrole Powinności. I kiedy miałem już dość, i postanowiłem zwinąć się z nimi do Janowa, wpadły zombiaki. Ubiły jednego soldata, więc postanowiłem go przeszukać- amunicja z nieba mi nie spadnie. Patrzę... a co on ma za karabin?! Biorę... -Stash recovered-. Nosz !@#$%... Spojrzałem później na mapę- okazało się, że gnat był tam, gdzie uprzednio znalazłem granat...
I takich sytuacji właśnie się obawiam- że sam schowek znajdę, a zawartość... szukaj wiatru w polu. Obym okazał się złym prorokiem...
A propos schowków- dokopał się ktoś może do ww Mausera? Bo karabin z Wołkowa bynajmniej nim nie był.