[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Fender w 15 Sty 2012, 00:17

Mam propozycję czysto techniczne odnośnie poprawy moda. Mianowicie :
- Może by tak podmienić dźwięki broni na bardziej realne?
- Dobrym pomysłem byłoby poprawienie tekstury krwi, która obecnie ni wygląda najlepiej.
Awatar użytkownika
Fender
Tropiciel

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 12:38
Ostatnio był: 22 Paź 2023, 06:35
Miejscowość: Przedmieścia Limańska
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 90

Reklamy Google

Postprzez Juraszka w 15 Sty 2012, 00:29

Smoq'u - uznałem, że u mnie coś jest nie tak i robię reinstall gry... ale taki porządny z wpisami do rejestru i wyczyszczeniem wszystkiego z z stalkerem związane i usunięcie tego co nie potrzebne.

Skoro u wszystkich działa to miałem pecha... a że mam wolnego kompa, to może te niewielkie zmiany (bo jakieś jednak są) u innych nie powodują takiego spadku wydajności jak u mnie?

A na jakiej wersji instalacji gracie? na Lite czy Default?
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Postprzez Wilk Fenris w 15 Sty 2012, 00:35

A ja mam save, który po wyłączeniu gry, ponownym włączeniu po pewnym czasie i próbie załadowania utyka na punkcie "KLIENT: synchronizacja" i ani w prawo, ani w lewo. Trochę bardziej szczegółowo:

*Mój save wykonany jako ostatni nie działa
*save automatyczny wykonany w czasie gry chwilę wcześniej, tez nie działa.
*autosave przy przejściu z poziomu na poziom działa prawidłowo.
*wszystkie wcześniejsze save'y przed przejściem pomiędzy poziomami też działają prawidłowo, zarówno te automatyczne, jak i własne.

Problemu jeżeli chodzi o ciągłość gry nie mam, bo przechodziłem z poziomu na poziom jakieś 3 minuty wcześniej, ale to zawsze niechciany błąd. Z tego co pamiętam, to trafione zapisy gry zdarzały się w każdej poprzedniej wersji, wiec teoretycznie nie powinno to dziwić. W podstawce chyba z resztą też występowały takie kłopoty, więc to nie koniecznie wina moda :wink:

up@
Ja mam default, ale nie wiem czy to może być powodem.
Awatar użytkownika
Wilk Fenris
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2010, 02:15
Ostatnio był: 01 Maj 2014, 18:55
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 4

Postprzez SkullDagger w 15 Sty 2012, 00:52

Nie działa chyba quicksave (F5) w tym modzie, jak i w kilku innych.

umnie tez ikonki nie działają, gram na 1024x768
Pograłem z 0.5godziny,dołączyłem do najemników i podczas zadania przejęcia czy też odbicia miejsca gra wywaliła do pulpitu, bez blędu, ale na oryginale też tak czasem jest więc to nie wina moda chyba.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 04 Lis 2024, 22:06
Frakcja: Powinność
Kozaki: 63

Postprzez Wilk Fenris w 15 Sty 2012, 01:49

Nie używam F5. Save wykonany był "klasycznie" (Esc i save w menu), z nadaniem mu nazwy.

- - -

Hmmmm...

Zrobiłem małe śledztwo i okazało się, że co bym nie robił save wykonany w Kordonie nie wczytuje się i "zamarza" na procesie synchronizacji. Działa tylko autosave wykonany podczas przechodzenia do Kordonu czy to z Bagien, czy z Wysypiska. Save wykonany w tych dwóch wymienionych lokacjach wczytuje się normalnie i wygląda na to, że tylko z Kordonem jest problem. Proszę innych o sprawdzenie tego, czy to jest błąd tylko u mnie, czy także u innych występuje.

Uwagi moderatora:

Nie pisz jednego posta pod drugim. - Wheeljack
Awatar użytkownika
Wilk Fenris
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2010, 02:15
Ostatnio był: 01 Maj 2014, 18:55
Kozaki: 4

Postprzez Juraszka w 15 Sty 2012, 02:01

Smoqu... rozpatrzysz opcję usunięcia obszarów radioaktywnych z dróg utwardzonych? Bo np. w Kordonie to biegnąc po drodze to wchodzi się w 4 takie obszary i po przebiegnięciu całego obszaru mamy ponad połowę poziomu napromieniowania ;/

Problemów z misjami już nie mam :)

Pozostaje problem DŁUGIEGO wczytywania save i nowych obszarów... "Wczytywanie zapisanej gry "nazwa_gry.sav"" przy tym komunikacie następuje dość długa zawiecha ;/ około 3 minut czekam po czym zaczyna się normalne ładowanie które czasami trwa około 10-15 sekund (przypomnę że w poprzedniej wersji to ten pierwszy napis był widoczny 2-3-4 max sekundy czyli razem do 15-20 sekund trwało wczytywanie)
20 sekund a 3 minuty to różnica nie? ;/
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez CzoRtt w 15 Sty 2012, 12:49

Jakoś sobie poradziłem i zrobiłem że działa. Wszystko ładnie pięknie tylko te wczytywanie obszarów oraz częste wywalanie do pulpitu ..
Awatar użytkownika
CzoRtt
Kot

Dołączenie: 08 Paź 2010, 19:32
Ostatnio był: 04 Lut 2012, 16:46
Miejscowość: ND
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: -1

Postprzez Juraszka w 15 Sty 2012, 12:57

@ UP - Tobie też tak długo wczytuje?
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez smoq2 w 15 Sty 2012, 13:14

No to problem z ikonami rozwiązany.

http://www.megaupload.com/?d=43SZ6532

Teraz kwestia czasów ładowania savów. Tu jest duży problem, bo nie mam pojęcia co to może powodować. :E

Jak widać problem jest przy wczytywaniu obiektów ze spawna:

Kod: Zaznacz wszystko
Wczytywanie zapisanej gry "wojtek_quicksave.sav"...
* Loading spawn registry...
* 11716 spawn points are successfully loaded
* Loading objects...
* 24470 objects are successfully loaded
* Game wojtek_quicksave is successfully loaded from file 'c:\users\public\documents\stalker-stcs\savedgames\wojtek_quicksave.sav' (40.513s)
* phase time: 40513 ms <------
* phase cmem: 378583 K
SERWER: łączenie...
* phase time: 608 ms
* phase cmem: 378583 K
KLIENT: Synchronizacja...

* phase time: 40513 ms

40 sekund ładowania.

Tylko teraz mogę sobie szukać który to obiekt... Dodałem ich bardzo dużo, szczególnie waypointów. Szukanie błędnego obiektu to szukanie igły w stogu siana. :(

No nic, kiedyś może się doszukam...
Ostatnio edytowany przez smoq2, 15 Sty 2012, 13:34, edytowano w sumie 1 raz
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Juraszka w 15 Sty 2012, 13:31

podpowiem że gram na Lite, chociaż kolega wyżej pewnie już na default więc raczej atmosfera to nie dotyczy...
-reinstall nie pomaga,
-ustawienie pliku stronicowego na 10GB na partycje ( a mam dwie :E ) też nie dało poprawy,
-próbowałem nawet wgrać cracka czy emulować obraz za pomocą DEAMONA (wiem głupie) ale chyba chodzi nawet gorzej niż na oryginale z płyty - Boże dzięki Ci, że piraci mają gorzej od uczciwych ludzi!
-W menadżerze ustawiałem priorytet procesu na wszystkie możliwe opcje - brak skutku.

Spróbuje odpalić grę z poleceniem -noprefetch w lini komend, ale najpierw zrobię reinstall gry nr 3.
Niby ma przyśpieszyć wczytywanie kosztem płynności... nie wiem co gorsze, czy przycinanie się gry na najniższych ustawieniach czy masakrycznie długie wczytywanie etapów, save, auto_save, quick_save?
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez smoq2 w 15 Sty 2012, 13:36

Juraszka, problem długiego wczytywania nie jest zależne od twojego systemu tylko od błędu gdzieś w all.spawn z TFW. Przeczytaj mój poprzedni post.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez SkullDagger w 15 Sty 2012, 14:26

problem wczytywania można chyba pominać:)
Mi też sie dluzej wczytuje, ale jeśli reszta dobrze będzie działać to lepiej nic nie ruszać(z całym szacunkiem do umiejętności smoqa2 :} )
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 04 Lis 2024, 22:06
Frakcja: Powinność
Kozaki: 63

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość