Problem z przejściem z Wysypiska do Doliny Mroku

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z przejściem z Wysypiska do Doliny Mroku

Postprzez kowal20-86 w 05 Sty 2012, 20:04

Witam Wszystkich STALKERÓW :D. Otóż mam następujący problem podczas przechodzenia w poszukiwaniu Kła z Wysypiska do Doliny Mroku występuje mi następujący błąd: gdy zbliżam się do posterunku Wolności nikt z jego obsady nie odzywa się do mnie a zwłaszcza dowódca tego posterunku który , jak napisano w zadaniu głównym ma ze mną pogadać. Przechodziłem już Clear Sky parę razy i nigdy mi się to nie zdarzyło dotąd. Dodatkowym smaczkiem jest to ze inni członkowie Wolności znikają z mapy Doliny Mroku i w ogóle ich tam nie ma nie licząc obsady posterunku , a gdy wrócę do Wysypiska to się od razu zaczynają pojawiać na mapie. Nie ukrywam , że przydałaby się pomoc w tej sprawie zwłaszcza że ciężko mi by było zaczynać od nowa całej gry :-/ .Z chęcią wysłucham opinii :wink: .

Wersja 1.5.10
kowal20-86
Kot

Dołączenie: 05 Sty 2012, 19:50
Ostatnio był: 02 Lut 2012, 15:27
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z przejściem z Wysypiska do Doliny Mroku

Postprzez Gizbarus w 05 Sty 2012, 21:45

Spróbuj wczytać auto save przy przechodzeniu do lokacji - zazwyczaj pomaga.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Isza w 05 Sty 2012, 23:19

Też mam tę wersje 1.5.10 i czasami pojawiał mi się problem iż członkowie frakcji znikali mi z obszaru na którym zawsze byli. Więc na pewno jedną opcją zawsze było wczytanie gry z nadzieją, że błąd zniknie lub ruszenie do innej lokalizacji i następnie powrót u mnie zazwyczaj ten błąd się wtedy samoistnie naprawiał.
" Nie wiem czemu żołnierz idzie do ataku ... ale idzie"
Awatar użytkownika
Isza
Stalker

Dołączenie: 17 Wrz 2011, 01:53
Ostatnio była: 06 Maj 2015, 12:42
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 35

Postprzez Dżuz w 06 Sty 2012, 08:59

Grałem w Czyste Niebo niedawno (na tym samym patchu) i miałem podobny problem, z tym że ci Wolnościowcy przy przejściu z Wysypiska dodatkowo zaczynali do mnie strzelać gdy się do nich zbliżałem za bardzo, bo ich dowódca za nic nie chciał do mnie podejść. Jedyne co mogłem zrobić to ich powystrzelać - i tak w końcu zrobiłem. Ku mojemu zdziwieniu, nie zepsuło to nijak gry - po prostu pojawił się komunikat, żebym udał się do bazy Wolności i mogłem dalej kontynuować grę :)

Niestety znikających NPC-ów nie uświadczyłem jak do tej pory więc nie pomogę, ale wspomniane wczytanie wcześniejszego save'a wydaje się rozsądnym rozwiązaniem :wink:
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 13:45
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 254

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum