Problem z grafą

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Problem z grafą

Postprzez Fenixx w 31 Gru 2011, 21:42

I nie da się na to nic poradzić? Ostatnio kupiłem Battlefield 3i jakimś cudem gram na ultra :D Skoro mogę grać na tak wysokich ustawieniach w Battlefield'a 3 to chyba S.T.A.L.K.E.R Cs też mi powinien działać na max'a... Jeśli jest jakiś sposób , żeby to naprawić, to proszę was o pomoc, a jeśli nie to trudno...

Pozdro
Fenixx
Fenixx
Kot

Dołączenie: 07 Gru 2011, 23:01
Ostatnio był: 12 Mar 2012, 22:34
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez hangeron w 02 Sty 2012, 15:01

Jesteś pewien że to przez grafikę ci przycina? Też gram na lapku (i3, 4GB, 540M, Win7/64) i gra mi się tnie tak samo na ustawieniach high jak i na low. Zdecydowanie nie jest to wina grafiki tylko doczytywania mapy bo tnie tylko jak się poruszam, jak stoję w miejscu i tylko "kręcę głową" jest ok. Na początku myślałem że to przez wolny dysk ale w służbowym lapku mam taki sam dysk, ramu połowę(2GB), grafikę zintegrowaną intela(grafa na low), procek Core Duo, więc wszystko niby gorsze a gra działa płynniej (przy ustawianiach low). Jedyne co może być "lepsze" na służbowym kompie to system XP/32 i fakt grania na cracku. Gram z modem TFW.
hangeron
Kot

Dołączenie: 15 Lut 2010, 16:06
Ostatnio był: 20 Lut 2015, 18:00
Kozaki: 1

Postprzez scigacz1975 w 02 Sty 2012, 15:07

Dodajcie sobie do skrótu gry parametr -noprefetch - to powinno trochę pomóc.

prawy klik na skrót do gry - na dole właściwości - wyświetlą się parametry skrótu - znajdujesz ścieżkę uruchomienia gry (element docelowy) która wygląda tak:

Kod: Zaznacz wszystko
    "X:\S.T.A.L.K.E.R. - Cień Czarnobyla PL\bin\xr_3da.exe" -noprefetch

i po xr_3da.exe" dodajesz w/w parametr -noprefetch (pamiętaj że po cudzysłowie)

:arrowu: to przykład z SoC-a ale CS i CoP dodaje się identycznie
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Fenixx w 02 Sty 2012, 16:56

Na razie nie mam dostepu do laptopa, wiec pisze na stacjonarnym. Tez sadze, ze to nie wina grafiki, bo w Zew Prypeci gram max'a z patchem na dx11 i wszystko jest spoko, dziala bardzo plynnie :) Jak tylko bede mial dostep to zrobie to co powiedzial scigacz1975, moze sie troche poprawi ^^ Co do CS'a to najbardziej mi sie tnie w bazie clear sky (oczywiscie jak jest dzien, noca jest bardziej plynnie), i mam pytanie czy tylko ja tak mam, czy wy tez zauwazyliscie spadek FPS w badzie?
Fenixx
Kot

Dołączenie: 07 Gru 2011, 23:01
Ostatnio był: 12 Mar 2012, 22:34
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez scigacz1975 w 02 Sty 2012, 18:25

U każdego praktycznie baza jest przycinana - dużo elementów, NPC itp.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum