przez mbwrobel w 04 Gru 2011, 17:33
Nie wiem, czy w każdym przypadku modowanie gry w wersji z CDAction wymaga tyle zachodu. U mnie wystarczyło zainstalować Complete 2009 ver. 1.4.4 exe (recommended) oraz przekopiować pliki z łaty polonizującej. Bez problemu działają nawet sejwy zapisane w wersji "stockowej", niezmodowanej.
Podkreślam, że nie edytowałem ani nie usuwałem ręcznie żadnych plików, ani folderów, poza wrzuceniem zawartości "lengłydż pacza". Gra jest w pełni spolszczona: wszystkie napisy i opisy są po polsku, Pan Mirosław w roli lektora na bieżąco tłumaczy rosyjskie dialogi. Żadnych angielskich wtrąceń nie zaobserwowałem. Indywidualnej poprawki wymagają jedynie polskie znaki, które się nie wyświetlają (prawdopodobnie wymagają "myka" ze średnikiem przed "cent" i "west", ale będę mógł to sprawdzić najwcześniej jutro, jak się zaloguję na chacie).
Gra miewa czasem (na szczęście rzadko - w seriach po dwa, trzy bezpośrednio po sobie co kilka godzin gry) lekkie zaciachy: normalnie chodzi bardzo płynnie, ale w niektórych momentach staje dęba na 2 do 5 sekund. Najciekawsze jest to, że wtedy czas w grze płynie normalnie: biegnę tuż za jakimś stalkerem -> gra staje dęba -> po chwili znowu gra rusza, ale postać, za którą biegłem jest już kilkanaście metrów przede mną. Zacięcia nie są zależne od ilości wrogów, anomalii, źródeł światła, czy ognisk - zdają się występować w zupełnie przypadkowych miejscach. Nie uniemożliwia mi to jednak czerpania radochy z gry. Wolę to, niż bugi z podstawowej wersji gry, o których sporo czytałem.
Mój konfig:
Q6600
Nvidia GTX 460 768 MB
2x2 GB DDR2
Gigabyte P35DS3J
RAID 2x250 GB Seagate Barracuda
Windows 7 64 bit Home Edition
System na fabrycznych ustawieniach, nie kręcony.
A tak w ogóle, to jako nowy kot na forum witam i pozdrawiam wszystkich.