Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez caleb59 w 25 Gru 2011, 19:02

Natknąłem się na bardzo ciekawy film - jak to mój brat mawia - "dobry horror to taki, przy którym choć raz człowiek podskoczy" - przyznam szczerze ten film jest tego doskonałym przykładem - nie polecam cieniasom o słabych nerwach:
http://www.filmweb.pl/film/Grave+Encounters-2011-610178

Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 672

Reklamy Google

Postprzez Stalker Rambo w 25 Gru 2011, 19:11

Świetny trailer! Aż mi się włosy zjeżyły. Trzeba obejrzeć. Widzę, że film robiony w stylu paranormal activity. Mam tylko nadzieję, że wszystkie najlepsze sceny nie zostały zawarte w trailerze i to co pokazuje zwiastun, to tylko mała cząstka z całego filmu.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 142

Postprzez adin w 25 Gru 2011, 20:10

Tego typu filmów są setki, scenariusz zapewne podobny do kolejnej setki. Nie powiem, jak będę miał okazję to z chęcią zobaczę lecz na nic szczególnie specjalnego się nie nastawiam.

Ale osobiście wolałbym obejżeć jakis dokunent nt. szpitala psychiatrycznego niż takie dzieło. Ew. Blair With Project bo to podobna temetyka.

Sent from my Milestone using Tapatalk
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 08 Mar 2024, 22:43
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 28

Postprzez Stalker Rambo w 25 Gru 2011, 20:15

Wiem, że pewnie wielu forumowiczów podpali teraz pochodnie i weźnie widły w dłoń, ale mi "Blair Witch Project" wogóle się nie podobał. To zakończenie było takie jakieś nijakie.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Postprzez KoweK w 27 Gru 2011, 03:19

Stalker Rambo napisał(a):Świetny trailer! Aż mi się włosy zjeżyły. Trzeba obejrzeć. Widzę, że film robiony w stylu paranormal activity. Mam tylko nadzieję, że wszystkie najlepsze sceny nie zostały zawarte w trailerze i to co pokazuje zwiastun, to tylko mała cząstka z całego filmu.

Ironia? Bo jakoś mi się wierzyć nie chcę, że na poważnie. :D

A co do trailera, to wygląda to na mega gniota. Jeszcze ten efekt strasznej twarzy, która z daleka śmierdzi videocopilotem i After Effectsem. :E Ten efekt niskich lotów to już mogli sobie darować i zastąpić to np. wyłączeniem kamery - lepiej by wyszło...

caleb59 napisał(a):"dobry horror to taki, przy którym choć raz człowiek podskoczy"

A wg mnie dobry to taki, po którym będziesz o nim myślał, gdy odejdziesz od telewizora, a nie od razu zapomnisz i wymażesz z pamięci. Najlepsze są takie, które nie mają jasnego zakończenia i można sobie nad nim gdybać, co rzeczywiście twórca filmu miał na myśli.

Wiem, że pewnie wielu forumowiczów podpali teraz pochodnie i weźnie widły w dłoń, ale mi "Blair Witch Project" wogóle się nie podobał. To zakończenie było takie jakieś nijakie.

Takie filmy właśnie, wg mnie, mają w sobie jakąś "magię", że tak powiem. Pisałem zresztą o tym wyżej. Nie wiesz dokładnie jaki był koniec i możesz sobie podumać. :)
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 03:27
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1477

Postprzez vandr w 27 Gru 2011, 09:12

Niezły ten trailer. Twarz faktycznie nieco tandetna, ale reszta bardzo mi się podoba i na pewno obejrzę ten film.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:25
Kozaki: 1747

Postprzez Realkriss w 27 Gru 2011, 10:54

A ja nienawidzę filmów kręconych "z ręki", uważam, że są niechlujne i chaotyczne. Niestety, ta maniera jest coraz bardziej popularna, po "Blair Witch Project" (też nie uważam go za dobry film, Rambo , jestem z Tobą) była przerwa, a wyroiły się po żenującym "Project Monster".
Chociaż zdarzają się wyjątki i powstają filmiki ciekawe. Byłam wczoraj na "Łowcy trolli":

NIE JEST TO FILM O POLOWANIU NA XIONCA!
Ile ludzi, tyle opinii, mój Chłopak chciał iść do domu w połowie, bo gniot. Ja obejrzałam z przyjemnością, bo inny, niż inne. Potraktowałam go jako parodię tego rodzaju filmów, jako pastisz. Kiedy oglądałam go z przymrużeniem oka, bardzo mi się podobał.
Na pewno polecam, warto zobaczyć, nawet ze względu na ich język - niesamowity! i polski akcent (tak, Polacy są złodziejami... no comments, i na dodatek mówią po rosyjsku).

Teraz żadna przeintelektualizowana pannica z biura nie zarzuci mi, że nie oglądam kina europejskiego, tylko amerykańską sieczkę :E

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dementorin.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 881

Postprzez Stalker Rambo w 27 Gru 2011, 11:19

Z filmów kręconych "z ręki" to niczego sobie jest film [REC]. Nawet fajnie się go oglądało.

Mam pytanie odnośnie kina rosyjskiego. Kiedyś oglądałem taki rosyjski "Resident Evil". W nazwie było chyba słowo paragraf, ale nie jestem pewien. Oddział komandosów zszedł to tajnego laboratorium, a dalej to już standard. Badania, Zombie i inne tajne eksperymenty. Sam film robił wrażenie, że jest podzielony na dwie części. Znacie może nazwę tego filmu i wiecie czy jest druga część?
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Postprzez Realkriss w 27 Gru 2011, 11:31

Znam, oglądałam, film ma tytuł "Paragraf 78", fabułka przewidywalna, ale jak na rosyjskie kino, gdzie jest tylko jeden wybitny film "Kompania Braci", to naprawdę nie jest źle,

Co do drugiej części, to nic nie wiem, ale najlepiej to wpisz sobie tytuł filmu na Filmwebie i na pewno coś tam o nim i jego ewentualnych kontynuacjach znajdziesz.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Stalker Rambo.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Stalker Rambo w 27 Gru 2011, 11:52

Tak, o ten film mi chodziło. Sprawdzałem na filmwebie i youtube i faktycznie film składa się z dwóch części. "Paragraf 78 - punkt 1" i "Paragraf 78 - punkt 2". Kurde obejrzałbym sobie drugą część, bo po pierwszej mam niedosyt.

Realkriss, nie chodzi Ci czasem o film "9 kompania"? "Kompania braci" to taki amerykański serial jest. Z rosyjskiego kina polecam jeszcze dwa seriale. Pierwszy to "Karny Batalion" (chyba 11 odc.), słabe Audio-Video, ale treść za to genialna. A drugi to "Burzowe Wrota" (4 odc.), momentami nudzi (gdy bohaterowie rozkminiają o przeszłości), ale po za tymi scenami to film jest naprawdę dobry.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Postprzez Realkriss w 27 Gru 2011, 12:24

No pewnie, że o "9 Kompanię"!!
Pomyliłam nazwę, dzięki.
Swoją drogą uwielbiam ten film, jest taki pełen słodkiej, smutnej rosyjskiej nostalgii. "Jarhead" jest do niego bardzo podobny w wydźwięku emocjonalnym i smutku.
Jak natknę się na te dwa seriale, które polecasz, na pewno obejrzę, lubię wojenną tematykę w kinie.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Lucjusz w 27 Gru 2011, 12:33

A jak dla mnie ta "9 kompania" to przereklamowany film, obejrzałem bo paru kumpli się podniecało i nie był zły ale na pewno nie taki zayebisty jak się nasłuchałem.
Ja ostatnio po raz trzeci obejrzałem Kruka cz.1. Lubię ten film za mroczny klimat (przypomina mi trochę ten z Batmana). Kolejne części nie są tak dobre jak pierwsza ale też dają radę.
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości