[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Juraszka w 18 Gru 2011, 20:47

oczywiście pytam się o ver. Beta :D o full nie marzę jeszcze... ale po przeczytaniu co zrobiliście (handlarz i mechanik) i zobaczeniu tego nowego paska, uznałem że jeszcze mogę trochę poczekać :D
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Reklamy Google

Postprzez smoq2 w 18 Gru 2011, 22:16

@ Junx - Jakie przejście do Limanska i Elektrowni? Tego nie będzie aż nie skończymy moda do końca.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Junx w 18 Gru 2011, 23:25

Chodzi mi o przejście z Czerwonego Lasu do Limańska, czy będzie przez most czy może dacie jakiegoś podróżnika żeby można było przejść.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez smoq2 w 18 Gru 2011, 23:28

No ostatecznie będzie przez most jak go odbijemy od Monolitu. Na razie jednak nikogo tam nie ma. :)

[EDIT]

Czy nie uważaliście, że było to niesamowicie głupie jak gracz sobie przychodził do np. lidera Wolności i mówił: "Chcę się do was przyłączyć!", a ten na to coś w tym stylu: "Tak! Jasne! Witaj, witaj! Nie znam cię zupełnie, ale witamy w Wolności!". Trochę dziwne, że przywódcy frakcji w TFW tak chętnie przyjmowali zupełnie obcych ludzi nie? No więc zmieniliśmy zasady. Teraz jak gracz będzie chciał się przyłączyć do frakcji a jego reputacja w jej szeregach będzie w okolicach 0 to najwyżej pokażą mu drzwi. Będzie trzeba robić misje dla handlarzy frakcyjnych albo innych dowódców aby podbić sobie reputację (wszystkie żółte paski na statucie reputacji). Jednak zwiększyliśmy też sam podskok reputacji za wykonane zadanie, co w rezultacie daje 4/5 misji aby móc się przyłączyć.

Wyjątkiem są Najemnicy. Do nich nadal można się przyłączyć od razu, gdyż według nadchodzącej fabuły, Durad zna się z ich dowódcą, Wilczarzem z dawnych lat.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Juraszka w 24 Gru 2011, 19:57

fajnie Smoqu... ale to żadna niespodzianka ponieważ ZAPOWIADAŁEŚ TO! :P
kilkadziesiąt stron wcześniej ktoś zauważył że to jest nienaturalne u dowódców że w ślepo biorą nowego gościa, do tego najemnika... a Ty oświadczyłeś że to jest tymczasowy stan w celu szybkiego sprawdzenia czy działają zadania dla frakcji!

Oczywiście super :D + do realizmu, i dziękuję, że dotrzymujesz obietnic co do zmian :D
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez jalkavaki w 26 Gru 2011, 13:11

Smoqu, a jakby wprowadzić zadania dla samotników dawane przez dowódców frakcji na przyniesienie prowiantu (np. 5 konserw lub 5 wódek itp.) lub jakiejś broni (np. 3 sztuki AK74 itp.)? Zwiększało by to jednocześnie przychylność frakcji względem gracza jak też jej siłę. Dzięki temu gracz mógłby mieć też większy dostęp do zasobów frakcji (lepsze bronie, tańsze ulepszenia, kombinezony, etc.).
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 20 Lip 2022, 06:45
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 193

Postprzez smoq2 w 26 Gru 2011, 22:37

@ Juraszka - Tak? Hmm, zapomniałem, że się już z tym ogłaszałem. :E No to wyszło, że pomysł nie był mój. :E

@ jalkavaki - A nie ma takich zadań? Z tego co pamiętam to jakiś czas temu prosiłem użytkowników tego tu forum o napisanie list przedmiotów, które miałyby być użyte w tych zadaniach. :) Naturalnie wykonanie takiego zadania wpływa na relacje z frakcją. W wersji w kuźni już dodaliśmy wpływ reputacji z danym mechanikiem na cenę modyfikacji jak i naprawy, jednak nie zamierzamy uwzględniać wpływu reputacji na oferowany przez daną frakcję sprzęt. Wiem, że w waniliowych stalkerach bohater bardzo często nie będąc związany z daną frakcją dostawał ich kombinezon jako nagrodę za jakieś tam zadanie, jednak nigdy mi to nie pasowało, gdyż nie znam ugrupowania, które pozwalałoby byle komu na bieganie w reprezentującym ich stroju. Już bardziej pasowała by mi kara za takie zachowanie. :) Więc w tym temacie raczej za dużo się nie zmieni. Frakcje nigdy nie będą rozdawały swoich pancerzy. Jedyny sposób to iść do Najebnika, który może załatwić takie wdzianko na lewo.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez jalkavaki w 27 Gru 2011, 07:17

Są zadania dawane przez dowódców oddziałów na dostarczenie amunicji/granatów/apteczek/wyeliminowanie wrogiego oddziału. Za to owszem dostajemy kasę i wzrasta nasza pozycja w oczach tej frakcji.
Mnie po głowie chodzi takie coś, że np. mechanik daje zlecenie na dostarczenie X jakiejś broni bo bez niej nie może pracować (i na ten przykład nie można u niego naprawiać/ulepszać). Takoż samo dowódca frakcji (lub barman) ma problemy z zaopatrzeniem i należy dostarczyć X ilość kiełbasy/konserw/chleba/wódki. Za to wszystko oczywiście gratyfikacja pieniężna plus szacun wśród ziomali :E z danej frakcji.
To takie luźne pomysły na ubarwienie życia samotnikom :wink:
EDIT: A dało by radę osiągać status np.
"myśliwy": - czyli po zabiciu na zlecenie iluś tam mutantów dostajemy takiego perka i wtedy n ten przykład widzimy wszystkie stada na mapie w PDA lub większe obrażenia zadajemy lub w każdym ścierwie część ciała znajdujemy.
"łowca artefaktów" - po znalezieniu X artefaktów otrzymujemy tego perka i wtedy łatwiej znaleźć jakiś wartościowszy artefakt Handlarze też np. po korzystniejszych cenach skupują od nas towar.
"łowca głów" - wykonane mokre zlecenia dały nam słuszny rozgłos. Bonusy to większe obrażenia zadawane ludziom plus respekt wśród bandytów (już jakiś smark nie będzie próbował nas obrabować z kasy).
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 20 Lip 2022, 06:45
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 193

Postprzez Pilot w 27 Gru 2011, 08:56

jalkavaki ale takie perki już są tylko dostaję się je jak zdobędziemy 3 poziom i mamy do wyboru między innymi te które podałeś
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 18 Lip 2021, 12:12
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez smoq2 w 28 Gru 2011, 22:56

@ jalkavaki - https://docs.google.com/document/d/13vQ ... VEFVg/edit

Tu jest dokładny opis wszystkich umiejętności z nadchodzącej wersji. Niektóre umiejętności różnią się trochę od obecnych.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Ilja w 29 Gru 2011, 01:19

jalkavaki napisał(a):Takoż samo dowódca frakcji (lub barman) ma problemy z zaopatrzeniem i należy dostarczyć X ilość kiełbasy/konserw/chleba/wódki.

A, właśnie nie planujesz wrzucić trochę dodatkowego żarcia do moda? :P było trochę jedzenia w ogsm, albo random modzie, bo głupio już wcinać w kółko to samo...
IT'S OVER
Awatar użytkownika
Ilja
Survarium.pl

Dołączenie: 02 Kwi 2011, 00:52
Ostatnio był: 16 Lis 2014, 21:25
Miejscowość: Deska zabita dziurami
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 25

Postprzez Fenixx w 29 Gru 2011, 02:10

Ma problem, nie wiem czy ktoś o tym pisał, ale nie mam czasu by czytać 202 stron z postami... No więc, przyłączyłem się do Clear Sky i mam misję by zająć pewne miejsce i czekać aż przyjdą jacyś goście, ale problem w tym, że za nic nie przychodzą, czekam i czekam i nic... Wie ktoś co zrobić w tym wypadku? Prosiłbym o pomoc! :<

Pozdro
Fenixx
Fenixx
Kot

Dołączenie: 07 Gru 2011, 23:01
Ostatnio był: 12 Mar 2012, 22:34
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum