Problem na wysypisku - jestem w Wolności

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem na wysypisku - jestem w Wolności

Postprzez Przemek1996 w 23 Gru 2011, 09:53

Mam problem. Gram na weteranie i dołączyłem do wolności. Mam teraz zdobyć posterunki na terenie agropromu. Ale cały czas powinność atakuje obozy na wysypisku. Jak wejdę do agropromu to po chwili mam komunikat, że żołnierze nie żyją i muszę wracać i odbić posterunek. Robiłem tak już kilka razy, nazbierało mi się już 10000 nagrody. Macie jakiś patent na zdobycie bazy powinności? Wcześniej byłem stalkerem i bazę bandytów zdobyłem bez problemów.

Napisane przy użyciu TapTalk
Przemek1996
Kot

Dołączenie: 23 Gru 2011, 09:29
Ostatnio był: 27 Gru 2011, 15:10
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem na wysypisku - jestem w Wolności

Postprzez Eleventh w 23 Gru 2011, 10:06

Pierwsze pytanie to czy grasz na jakimś modzie ?
Drugie pytanie czy czekasz, aż nadejdą posiłki do tego posterunku ? Jeśli posiłki nie przychodzą musisz trochę poczekać.
Awatar użytkownika
Eleventh
Tropiciel

Dołączenie: 15 Cze 2011, 16:07
Ostatnio był: 18 Lis 2020, 12:05
Miejscowość: Opalenica
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 77

Postprzez Przemek1996 w 23 Gru 2011, 10:11

Nie używam modów. Cała procedura wygląda tak:
2 posterunki zdobyte ide do agropromu, zanim wybije powinność to mam komunikat o utracie posterunku, czekam na swoich (czasami nawet 10 min) odbijam posterunek czekam na kontratak, po zdobyciu bez przerwy powinność atakuje na zmianę posterunki na wysypisku i nie ma szans żebym zdarzył zdobyć posterunek w agropromie.

Napisane przy użyciu TapTalk
Przemek1996
Kot

Postprzez Elrath w 23 Gru 2011, 12:02

To chyba zależy też od wersji gry, ja na 1.5.10 + random mod (może w nim problem choć wątpię) miałem tak, że po zabiciu bandytów oni ciągle wracali na Skład, czego robić nie powinni, ale wcześniej grałem na 1.5.5 i udało się całkowicie wyeliminować, wojna frakcji jest strasznie zbugowana, więc też dużo zależy od szczęścia, mi np ostatnio na 1.5.07 za 5 razem dopiero Wolność ruszyła na posterunki prowadzące go Agropromu, później wpadli na Agro i nawet po zdobyciu bazy Powinność się ciągle respiła(wiem że tak się nie pisze).

A na jakim patchu grasz? Nie dam sobie też ręki uciąć, że to sprawa wersji, mówię na swoim przykładzie, że na 1.5.5 udało mi się wybić bandytów, a później z Powinnością nie robiłem, bo samotnicy zajmowali całe wysypisko i nie chciałem z nimi konfliktu.

Modem, który usprawnia wojny frakcji jest faction war(tylko że on zmienia fabułę itp.).
Awatar użytkownika
Elrath
Kot

Dołączenie: 15 Sie 2011, 18:39
Ostatnio był: 25 Mar 2014, 17:40
Ulubiona broń: Tunder S14

Postprzez Wheeljack w 23 Gru 2011, 13:34

Dupa tam, taki urok gry, nic nie poradzisz. Jak baardzo zależy Ci na wojnie frakcji to graj na tym modzie. :) viewtopic.php?f=48&t=9412
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 19:51
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 725

Postprzez Przemek1996 w 23 Gru 2011, 13:46

Najbardziej mi zależy na SWD i egzoszkielecie, bo w jantarze snajperka się przyda
Przemek1996
Kot

Postprzez Elrath w 23 Gru 2011, 14:05

Te rzeczy są do kupienia od sprzedawcy Wolności (nie pamiętam imienia) fakt to nie to samo co dostanie ich za free, ale skoro masz problem z zniszczeniem powinności to może okazać się to jedynym wyjściem, ale polecam Bułat, co prawda ma mało pojemników na artefakty, ale statystyki bardzo zbliżone albo i takie same jak Egzo.
Awatar użytkownika
Elrath
Kot

Postprzez mayer99 w 23 Gru 2011, 15:15

Przerabiałem to ostatnio...Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać...Sajgon zacznie się i tak dopiero w Agropromie jak żołnierze powinności będą atakować z 2 stron...Moja rada jest taka kup SWD, upgrade na maxa z 200-300 pocisków snajperskich i katuj powinność zanim się rozbiegną i zaatakują posterunki wolności. Upierdliwe jest długie czekanie jak ziomale z wolności ruszą dupy na zdobyte posterunki...Moim zdaniem jest to najbardziej stresująco - wkur...cy moment CS...ale jak się zaciśnie ząbki da radę... :wink:

Za ten post mayer99 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Przemek1996.
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez franki w w 27 Gru 2011, 19:20

lepiej by było
1.dołącz do stalkerów i powybijaj bandytów. dostajemy dobre rzeczy
2.gdy zrobiliśmy zadanie z podziemiami Agropromu to idziemy do doliny i jest komunikat że można dołaczyć do wolności gdy już dołączyliśmy to migiem musimy zdobyc wysypisko i gdy troche posiłków na wysypisko przybędzie to piorunem na Agroprom.

mam nadzieje że pomogłem. :E
jak pomogłem to chyba nie pożałujesz kozaczka :)
franki w
Kot

Dołączenie: 01 Sie 2011, 18:28
Ostatnio był: 07 Sty 2012, 16:01
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: -8

Postprzez Elrath w 28 Gru 2011, 18:27

franki w napisał(a):lepiej by było
1.dołącz do stalkerów i powybijaj bandytów. dostajemy dobre rzeczy
2.gdy zrobiliśmy zadanie z podziemiami Agropromu to idziemy do doliny i jest komunikat że można dołaczyć do wolności gdy już dołączyliśmy to migiem musimy zdobyc wysypisko i gdy troche posiłków na wysypisko przybędzie to piorunem na Agroprom.

mam nadzieje że pomogłem. :E

No nie bardzo, bo jak dla samotników przejmujesz Wysypisko to oni zajmują posterunki, które potem musisz zdobyć dla Wolności, więc kolidujesz nie z 1, a z 2 frakcjami.
Awatar użytkownika
Elrath
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 40 gości