Film

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Film

Postprzez The Witcher w 21 Gru 2011, 23:31

The Hobbit Trailer

The Witcher
Legenda

Dołączenie: 31 Lip 2008, 09:03
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 09:42
Ulubiona broń: --
Kozaki: 329

Reklamy Google

Postprzez Realkriss w 22 Gru 2011, 11:32

Co za trajlery!!!!!!
Przynajmniej jest na co czekać w 2012, bo w 2011 to jakoś sobie do kina nie pochodziłam.
W końcu Hobbit, tyle czasu czekania! Ja przeciwnie niż Rambo kocham Trylogię, i książkę i film.
Trzecia część Mrocznego Rycerza z Ann Hathaway w roli Kobiety Kota. W końcu prawdziwa piękność w tej roli, jak ja nienawidzę Michelle Pfeiffer, o Halle Berry w gniocie Kobieta Kot nawet nie wspominam, staram się wyprzeć, że oglądałam ten film.
No i nowy film z Sachą Baronem Coenem, uwielbiam tego gościa. Borata, Bruno i Ali G mam, oglądałam, i obejrzę jeszcze sto razy. I jeszcze tam zagrał Ben Kingsley! Sam Ben Kingsley.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 881

Postprzez xionc w 22 Gru 2011, 11:52

W temacie trylogii władcy nudzenia:
http://www.youtube.com/watch?v=yMOmSJNOnKA
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Realkriss w 22 Gru 2011, 11:56

Jak to się mówiło w podstawówce, każdy głupi zna Clerksów i tę rozmowę.
Swoją drogą Kevin Smith jest wielkim fanem Trylogii, a ta rozmowa jest prześmiewcza, a nie krytykująca samą Trylogię.
Idź do galerii handlowej mówić dzieciom, że nie ma Mikołaja, to rozrywka w sam raz dla Ciebie.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez xionc w 22 Gru 2011, 12:02

Jasne że jest prześmiewcza, jak cały film - przejaskrawia co nie zmienia faktu że najbardziej irytującymi postaciami we filmie jest para kryptogejów hobbitów: Sam i Frodo i że Powrót powinien sie skończyć pół godziny wcześniej.
U mnie w mieście nie ma Galerii handlowej :< Ale ty chyba często bywasz w takich przybytkach.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Postprzez Realkriss w 22 Gru 2011, 12:06

No ba, oczywiście, że bywam. A co, jest to coś, co trzeba ukrywać, albo wstydzić się?
No to nie wstydzę się, bardzo lubię galerie handlowe i wolę je od galerii sztuki.
Co do związku Sama i Frodo, owszem, zgadzam się z Tobą, akurat to wyszło fatalnie Piterowi J.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez xionc w 22 Gru 2011, 12:17

Galerie handlowe są moim zdaniem symbolem rozbuchanego konsumpcjonizmu i takie świątynie handlu nie prowadzą do niczego dobrego, niszczą tradycyjny handel i często gęsto nijak nie pasują do okolicy w której są pobudowane, jak np Złote Tereski w stolycy.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Postprzez Realkriss w 22 Gru 2011, 12:23

Zwłaszcza nie pasuję do tego obskur**łego dworca zaraz obok. Mnie tam konsumpcjonizm nie wadzi, nie chodzę tylko w Weekendy, albo przed jakimikolwiek świętami, bo ludzie sraczki dostają.
Ale w normalny dzień - móc wejść po kolei do kilkudziesięciu sklepów ze szmatami i przymierzyć 30 sukienek w godzinę bez wychodzenia na dwór... Bezcenne :E
Mam gdzieś tradycyjny handel, jak mam taki wybór ciuchów, butów i kosmetyków w jednym miejscu.
Jestem szczurem z supermarketu.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez xionc w 22 Gru 2011, 12:46

Akuratnie Centralny ma większą wartość architektoniczną niż tamte badziewie z fikuśnym dachem i on będzie dalej stał jak po pozłacanych taraskach regips na pustaku sie nie ostanie. Rozbuchany konsumpcjonizm doprowadził właśnie do zadłużenia sie ludności i pośrednio do kryzysu co go mamy obecnie. Kupować ciągle nowe, ładniejsze, błyszczące badziewie rodem z Chin czy innego Bangladeszu. Pochodną tego jest spadek jakości towarów i skracanie okresu ich przydatności. Byle kupować ciągle żeby koło sie kręciło a prezesi i rady nadzorcze mogły sobie wypłacić premie. A po dwóch latach mój wspaniały plazmowy telewizor za 5kawałków szlag trafia i nadaje sie na śmietnik bo nikt tego nie umie naprawić, inaczej: on jest nienaprawialny, jednorazówka.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Postprzez Gizbarus w 22 Gru 2011, 12:59

Nie, oczywiście lepiej płacić o 30-50% więcej za towary, bo prywaciarzowi nie opłaca się dawać niższych cen, bo się nie utrzyma. Jak będę zarabiać circa 3000 miesięcznie, to nie ma sprawy, mogę cię poprzeć. Ale z racji że NIE zarabiam tyle (jak pewnie większość z nas tutaj), to będę popierać markety z ich - och, to okrutne - żałosnym towarem sprowadzanym z Chin. Wolę mieć żałosny towar z Chin, niż nie mieć nic.

A Centralny może i wartość ma, ale jest jak stare kamienice - wpakuj w to miliardy złotych, to dopiero tą wartość okaże. A tak - jest tylko żałosną kupą ładnie złożonych, ale straszliwie zaniedbanych cegieł.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Realkriss w 22 Gru 2011, 13:00

Ależ to jest kwestia wyboru każdego z nas!
Nie szkoda mi głupich ludzi, którzy zadłużają się po to, by mieć forsę na zakupy. Taki rodzaj, sposób, miejsca do wydawania pieniędzy trafił na podatny postkomunistyczny grunt, dodatkowo polskie zakompleksione społeczeństwo zawsze ślepo zapatrzone w "zachodnią" stronę wypruwa sobie żyły, żeby się obkupić i mieć stajla jak "za granicą". I byznes się kręci...

Nie żal mi tych, co bezmyślnie nabierają się na lep pozłacanych promocji i minipożyczek-miniratek, bo obligatoryjnie nie znoszę ludzi głupich.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Postprzez Stalker Rambo w 22 Gru 2011, 13:11

Mamy temat o filmach, także powiem tylko tyle, że galerie handlowe kojarzą mi się z filmem "Galerianki".
W przyszłym roku z niecierpliwością czekam na film "Act of Valor". Widać, że film jest lekko chamerykański, ale nie jest kosmicznie przesadzony.

Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 142

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości