Sakharov nie reaguje -wina "freetrade" ROZWIĄZANIE

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Sakharov nie reaguje -wina "freetrade" ROZWIĄZANIE

Postprzez Paj-Onk w 21 Sie 2007, 00:22

Witam,

Mam problem jak w tytule. Nie mogę porozmawiać z Sakharowem.
Stoi w głębi pokoju i w ogóle nie reaguje na mnie. Wymyśliłem dwa rozwiązania, ale nie mogę nigdzie znaleźć odpowiednich komend.
1. Zwiększyć zasięg w jakim można użyć/aktywować przedmioty (może jest to jakaś zmienna, którą można zmienić :) poprzez konsolę?)
2. Dobry stary noclip. (tylko że nie wiem jak go włączyć)
Jeżeli ktoś wie jak zrobić jedną z tych dwóch rzeczy lub zna inne rozwiązanie tego problemu będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Nie chce mi się zaczynać gry od początku ani jej przeinstalowywać...

PS.1
Mam patcha 1.0003 i następujące mody (kolejność przypadkowa):
a )nieoficjalny patch do 1.0003
b) maxweathermod
c) realgunnames_polish_version_0.2
d) weather_overhaul_v101
e) realism_graphic_mod_v1.2
f) Float32_1.5267a_ENG
g) dreammod_polish_1.1
h) repairmod_2.5_pl
i) fairtrade
j) repair_and_trade_in_pripyat_pol_v1.0
Wszystkie poza patchem zainstalowane jak byłem w barze... (działają dobrze)
PS.2
W dziczy uratowałem niejakiego Krugłowa, odprowadziłem go do granicy z Jantarem, ale nie poszedłem wtedy za nim (nie wgrałem mapy Jantar). Zadanie było wykonane. Krugłow powiedział że da mi kombinezon...potem wałęsałem się trochę po Zonie.
Gdy wreszcie doszedłem do Jantaru w bunkrze naukowców był Krugłow, (przed okienkiem, tak że nie mogłem do niego podejść, nie dało się z nim rozmawiać) i Sakharov w głębi pomieszczenia. Po kilku próbach nawiązania kontaktu i spacerku po Jantarze (ładna pogoda była akurat :) ) wróciłem do bunkra i tak samo stali. Zapisałem i zrestartowałem grę. Po wgraniu sejwa wewnątrz bunkra Krugłow odszedł od okna i dało się z nim rozmawiać, powiedział żebym porozmawiał z Sakharowem... ale on (S.) jak stał tak stoi i nie reaguje...
Ostatnio edytowany przez Paj-Onk 21 Sie 2007, 22:24, edytowano w sumie 4 razy
Paj-Onk
Kot

Dołączenie: 18 Sie 2007, 19:46
Ostatnio był: 21 Sie 2007, 20:42
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Leiga w 21 Sie 2007, 00:36

Hejka
Nie wiem czy to pomoże, ale...
Bywało podobnie i nie tylko z Sacharowem. W moim przypadku wystarczyło troche powalczyć klawiszem F, w minimalnej odległości od kontuaru - zrób krok do tyłu. Wowczas włączała się jakaś jego sekwencja mówiona i tak od niechcenia się zbliża do ciebie np Sacharow. Po chwili podświela się opcja rozmowy.
Nothing in this world is to be feared; it is only to be understood. [MC]
Image
Awatar użytkownika
Leiga
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2007, 14:27
Ostatnio był: 20 Cze 2009, 02:25

Postprzez MCaleb w 21 Sie 2007, 08:27

Save-Load do skutku.

Misję z Krygłowem zrobiłem tak samo - nie ma ona wpływu na zachowanie się Sakharowa.

Mody nie mają (raczej) nic do tego.
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:04
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez Legion w 21 Sie 2007, 11:52

Próbuj stawać w różnych w miejscach przed ladą (lekko w lewo, prawo, bliżej, dalej) powinno Ci się w końcu udać znaleźć takie miejsce, że Sacharov oderwie się od swoich zajęć i podejdzie do okienka.
Legion me imię, albowiem jest nas wielu.
Awatar użytkownika
Legion
Stalker

Dołączenie: 05 Sie 2007, 14:50
Ostatnio był: 21 Lis 2007, 23:29
Miejscowość: Krakuf

Postprzez Paj-Onk w 21 Sie 2007, 17:21

Dzięki za pomoc będę próbował...choć przyznam sie że do X-16 mi się nie spieszy...
Stasno tam pewnie i nie smiesno :)
Paj-Onk
Kot

Postprzez Paj-Onk w 21 Sie 2007, 20:38

Nadal nic :(

Staję bliżej i dalej, sejwuje i loaduje i nic.
Sakharov nie wykonuje żadnych zajęć, tylko stoi jak wryty przy drzwiach w głębi pokoju.
Czasem po wgraniu sejwa stoi przodem, czasem tyłem do mnie.
Czasem wydaje mi się że coś mamrocze pod nosem, lub nawet krzyczy, ale jest to bardzo ciche, niezrozumiałe i nietłumaczone na polski (nie są to zombiaki bo nie ma ich na radarze).

POMOCY !!!

Nie chce mi się zaczynać gry od początku bo jaką mam gwarancję, że to się nie powtórzy...
Ta gra jest super, ale niestety jest też nieprzyzwoicie zabugowana :(
Paj-Onk
Kot

Postprzez weasel w 21 Sie 2007, 21:13

to przez fairtrade
Awatar użytkownika
weasel
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2007, 23:41
Ostatnio był: 08 Sie 2020, 14:46
Miejscowość: Gdzieś w Lubuskim
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Combat Chaser
Kozaki: 10

Postprzez Paj-Onk w 21 Sie 2007, 22:20

Dzięki. Racja to przez "fairtrade mod". Znalazłem to na oficjalnych forach Stalkera.
Ale nie musicie się pozbywać całego fairtrade.
Skasowałem tylko "trade_ecolog.ltx", wgrałem sejwa spoza Jantaru (może jak by był w Jantarze też by działał, ale nie sprawdzałem). Teraz jak Sakharow już zareagował znów wgrałem "trade_ecolog.ltx". I DZIAŁA!
Może coś się jeszcze popsuje, ale wygląda że jest OK ( może trade nie działa choć jest wgrany, ale tego nie mam jak sprawdzić).
Jakby później w grze coś dziwnego się działo w tym temacie to dam znać.

Polecam to rozwiązanie.

Może ktoś potrafiłby wyedytować "trade_ecolog.ltx" i wypuścić poprawioną wersję tego moda? Może są tam też inne podobne bugi...
Paj-Onk
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 1 gość