Kurcze pamietam jak przeszedlem Obliviona byłem w 100 procentach pewien ze lepiej sie nie da zrobic. Ale klimat w Skyrimie bije wszystkie ostatnie gry RPG (acz nie tylko

) na głowę. Właściwie z chęcią wymienie taką szybką tabelkę plusów minusów:
Plusy:
-Wciągająca, wielowątkowa i dająca uczucie wyboru Fabuła
-Brak "szarych" ludzi (poza strażnikami)
-Świetny system rozwoju postaci (lepszy niż w Oblivionie i Falloucie)
-ZNAKOMITY SYSTEM WALKI (Walka dwoma toporami rządzi ;D albo jednym i kula ognia, albo ...)
-Crafting (naprawde swietna rzecz ;D)
-Możlwość wyrabiania przedmiotów jako Kowal (bardzo mi tego brakowało w Oblivionie, a tu, na 8 levelu mam zbroje Krasnoludzką ;D)
-Wiele nawiązań do poprzednich części Elder Scrollsów (przede wszystkim do Obliviona. Dowiedziec sie z ksiag mozemy np. ze My i Martin ... hehe nie chce spojlowac ;P)
-Możlwość podróżowania z towarzyszem
-Masa PRZEŚWietnych i zapadających w pamięć bitew. (Ja np. najbardziej miło wspominam walkę z Gigantem ... na 3 levelu ;D:D:D To był wyczyn, ehh.. .)
-Więcej plusów nie pamiętam, ale i tak każdy wie, że w Skyrimie każdy cal to plus ;D
MINUSY
-hmmm jaki by tu dać. Bugów nie uświadczyłem, no może poza takimi małymi przenikaniami czy coś.
-Szkoda, że nie można pominąć scenki wydobycia surowca, cięcia drewna (za kase ;D) itp.
Podsumowująć Ocena 96/100 na Metacriticsie w moim odczuciiu jest i tak za niska. Gra jest naprawdę wspaniała i polecam ją każdemu fanowi gier komputerowych wgl, każdy szanowany się fan RPG już kupił egzemplarz w dniu premiery