Heh, widzę ze jest tu jedna wielka jatka
. Tak więc postanowiłem wyrazić swoją opinię.
1.Co myślisz słysząc hasło
reputacja? Ja myślę tutaj o kilu czynnikach:
a)Jest to wskaźnik popularności danej osoby którą cenimy za t.zw. "fajność". Jeśli ją lubimy, wolimy z nią gawędzić, chodzić gdzieś, robić z nią coś niż z kimś innym. Tak więc niektórzy userzy dostają nasze kozaki za komentarze, niż za prace włożoną w pomoc czy choćby wyjaśnienie problemu(ale na szczęście WIĘKSZOŚĆ tak nie robi).
b)Może też być wskaźnikiem wkładu w forum itd. jak to ma nasz
klawisz ale to dotyczy raczej tylko administratorów i ofiarodawców
.
c)I wreszcie za prawdziwą pomoc w danym momencie, najnowsze plotki czy zagadnienia.
2.Tak więc róbta co chceta, ale kozaki rozdawać będą i za badziewia, i za dobrą pomoc. Albo za wartościowy post, który może i być właśnie kołem ratunkowym lub zabawnym komentarzem.
PS. Kozaki nie znikną bo zapłacili za to pewną sumkę i chyba nie chcą tego wydawać w błoto więc wątpię by zniknęły, no może jeśli zdegradujecie admina odpowiedzialnego za to i wstawicie w okienko nowego przywódcę popierającego wasze plany, ale to wydarzy się może za kilka dekad
.
Osobiście zniwelowałbym okres czekania 1 godziny na wstawienie kozaka, tak jak rzekł Glaeken i nawet podoba się mi pomysł Gabriela bo można sprawdzić komu i za co się postawiło flachę i spełniłby się życzenie Realkriss. Myślę ze powinniście zrobić wielkie głosowanie co do tych zmian.