Wysypisko - Skład i bandyci

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Wysypisko - Skład i bandyci

Postprzez jos w 08 Paź 2011, 22:09

Czy na Wysypisku po wyczyszczeniu Składu z bandytów powinni się tam pojawić stalkerzy? Domyślam się, że tak, bo kiedy pojawi się komunikat od Waleriana, że fajnie, że budynek został wyczyszczony broń się chowa i nie da się jej wyjąć, tak jak w każdej ważnej lokacji (szczególnie jest to irytujące, gdy zostaje jeden czy dwóch przeciwników i nie da się do nich strzelać tylko trzeba walić na oślep granatami zza muru). Tyle, że budynek stoi pusty. Po jakimś czasie znów się w środku respują bandyci. Ogólnie nie wiem czy to jakiś błąd czy co, po wyeliminowaniu (chyba) wszystkich bandytów na wysypisku nic się zupełnie nie dzieje.
Oba posterunki przy przejściach do Kordonu obstawione przez stalkerów. Pobliski obóz przy przejściu do Agropromu zajmuje tylko jeden stalker i to wszystko. W dodatku niedaleko wejścia do Doliny Mroku i Pchlego targu odnalazłem ciała stalkerów i teraz nie wiem, czy oni mieli zając posterunek przy przejściu do Agropromu (tam gdzie jest tylko jeden stalker) czy może mieli przejąć Skład.
Ostatecznie nie wiem czy wszystko jest ok, czy coś jest popsute i czy ma to ma wpływ na dalszą grę. Próbowałem wczytać wcześnieszego sejwa ale sytuacja się nie zmienia. Za bardzo nie chce mi się dalej grać, bo sytuacja się może powtórzyć w innych lokacjach a to żadna przyjemność. Ostatni raz grałem rok temu w CSa i nie pamiętam, żeby były takie problemy.
Wersja gry 1.5.10, dwa mody zainstalowane na max celność broni i prawdziwe nazwy.
Ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat?
Image
Awatar użytkownika
jos
Stalker

Dołączenie: 05 Wrz 2011, 12:28
Ostatnio był: 05 Lis 2020, 17:25
Frakcja: Monolit
Kozaki: 95

Reklamy Google

Re: Wysypisko - Skład i bandyci

Postprzez szczygieł w 08 Paź 2011, 23:33

To nie są żadne bugi, tylko "uroki" stalkera... Wojny frakcji są stworzone koszmarnie i godzinami można czekać na posiłki. Problem rozwiązuje mod Fraktion Comander (czy jak to się tam pisze). A co do respowania się bandytów ( z resztą nie tylko ich) to również jest normalne, nie da się wybić ostatecznie żadnej frakcji, bo jej oddziały będą się odnawiać. Czy to dobrze, czy źle, nie wiem. Opinie zostawmy na kiedy indziej. W każdym bądź razie z fabułą możesz iść dalej, bo te fakty nie wpłyną na Twoją dalszą rozgrywkę (a jeśli już to i tak nic nie zmienią).
Pozdrawiam.

Za ten post szczygieł otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive jos.
szczygieł
Kot

Dołączenie: 25 Lut 2011, 19:43
Ostatnio był: 20 Wrz 2016, 19:24
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 5

Postprzez jos w 10 Paź 2011, 13:59

Problem można powiedzieć, że rozwiązany. Sam się rozwiązał po części - po którejś z kolei wizycie pojawił się na wysypisku jakiś samotny stalker. Zaatakowałem wtedy Skład, wybiłem bandytów a samotny stalker przejął miejscówkę.

Jeszcze jedno pytanie mam - jak u was wygląda Skład na Wysypisku? Chodząc po nim zauważyłem, że ma punkty przygotowane handlowe i serwisowe ;) tak jak w bazie CN, Wolności w Dolinie, Stalkerów w Kordonie, Stalkerów i Powinności w Agropromie. A obsługi niet. Pusto jak PKM-em zasiał.
Image
Awatar użytkownika
jos
Stalker

Dołączenie: 05 Wrz 2011, 12:28
Ostatnio był: 05 Lis 2020, 17:25
Frakcja: Monolit
Kozaki: 95

Postprzez SkullDagger w 10 Paź 2011, 15:17

Bo jeżeli nie dołączysz do stalkerów w kordonie to mozesz dołączyć właśnie do bandytów i wtedy tam masz handelarza itp.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit

Za ten post SkullDagger otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive jos.
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 04 Lis 2024, 22:06
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Pijawol w 10 Paź 2011, 18:56

Przyjdą Stalkerzy... Niestety w moim przypadku stało się to dopiero za 20 razem oczyszczenia składu. :(
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 11:15
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez SkullDagger w 10 Paź 2011, 21:34

Jeżeli masz opanowany kordon, i wejścia na wysypisko to posiłki przyjdą w kilka minut.
Ale w tym czasie nie możesz oddalać sie, a najlepiej nie wychodzić poza skład.
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Postprzez szczygieł w 15 Paź 2011, 20:58

Bandyci to też normalna frakcja, w której możesz handlować, ulepszać, przyjmować zlecenia, a nawet grać o pieniądze strzelając do ptaków. Po zajęciu bazy stalkerów w kordonie otrzymujemy cenny karabin gp36(7), którego w inny sposób nie da się zdobyć. Jest to jednak o tyle trudne, że prowadzimy wojnę na dwa fronty,, ze stalkerami i z powinnością (czasem nawet na trzy, wtedy jeszcze wolność dochodzi). To dałoby się jeszcze znieść, gdyby nie fakt, że bandyci wysyłają po trzech ludzi w kurtkach skórzanych i ze strzelbami, a taka powinność pięciu, czasem sześciu w doskonałych kombinezonach zazwyczaj z ASC, a przynajmniej jeden z nich ma egzo i z pkm.
Pozdrawiam ; D
szczygieł
Kot

Dołączenie: 25 Lut 2011, 19:43
Ostatnio był: 20 Wrz 2016, 19:24
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 5

Postprzez SkullDagger w 15 Paź 2011, 21:27

Dosładnie, bandytów w sumie nikt nie lubi( chodzi mi o frakcje) i ogólnie nie wnoszą nic do fabuły(idzie grać bez dołączanie do nich).

Uwagi moderatora:

Nie pisz takich betonowych postów, ostrzegam po raz ostatni. - Wheeljack
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości