9800GT - pewnie "zimne luty", a koleś wkręcił Ci może grzaną suszarką po rdzeniu kartę - jeśli zmiana sterowników nie pomaga, to pozostaje tylko zwrot karty sprzedawcy...
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Nie wiem czy to prawda ale czytam że wszyscy co mają ten problem to mają płytę główną GIGABYTE a ten gostek to ma ASROCKA i nie wiem czy w tym problem ale jednak chyba w tym.
Skoro wywala artefakty, karta jest uszkodzona i niema się co nad tym spuszczać. Idź do znajomego i u niego zobacz jeżeli będzie to samo żądaj zwrotu karty, o ile na aukcji było napisane w pełni sprawna.
Napisz jeszcze specyfikacje komputera w szczególności zasilacz.
Nie szukaj winy w zasilaczu itd, artefakty to tylko i wyłącznie karta. Gdyby zasilacz był za słaby komputer by się poprostu wyłączył lub wywalił blue-ss.
Na zasilaczy jest tylko CARBON no i zobaczę co tą kartę u kolegi w najbliższym czasie.Mój kuzyn jest informatykiem i mówi żeby zawiści też kompa do serwisu.Jak nie będzie działać to przyślą mi płytę główną i sprawdzimy sobie.