Kpuc napisał(a):Jakich poziomów
E, paintball napisał poziom
u Tak czy siak, gdyby gra miała wyjść za miesiąc dwa, to nawet te parę mega do ściągnięcia przy moim obecnym połączeniu byłoby dodatkową irytacją przy ładowaniu poziomu. Jest to jakiś niedorzeczny pomysł ze strony GSC i ogólnie twórców gier, to stałe połączenie z internetem - jakby nie dało się innych zabezpieczeń wymyślić. No ale cóż, postępu nie zatrzymasz
Choć i tak pewnie nie wypali.
A tak ogólnie to niewiele nowego i konkretnego dowiedzieliśmy się po tym wywiadzie
To że Striełok będzie głównym protagonistą to chyba miła wiadomość. Dziwne jest dla mnie tylko to, że mamy się podobno dowiedzieć jak trafił do Zony i kim jest. Jak trafił do Zony - czyli co robił przed trafieniem tam, czyli co? Gra będzie się działa też poza Zoną? Czy to tylko z jakiegoś intra będziemy wiedzieć? No chyba, że przez jakieś retrospekcje, ale to z kolei mało ciekawie brzmi. Nie ogarniam tego, o czym ta fabuła ma być; tak naprawdę gówno śmy się dowiedzieli, ale dobrze - po co zdradzać fabułę gry, której jeszcze za bardzo nie ma. No nic - pożyjemy, itd.
Najbardziej mnie bawi stwierdzenie, że pierwsze materiały zaprezentowane zostaną pół roku przed premierą, czyli de facto - *uj wi kiedy
A reszta, moim zdaniem na plus - jeden "świat" do załadowania, broń taka jaką lubię (tak mi się zdaje, przynajmniej), silnik już gotowy (czyli jakiś postęp, jeśli to prawdą jest), Zona ma być wizualnie inna, realistyczna, post-sowiecka (nie wiem właściwie o co im dokładnie chodzi, ale taka odmiana, powiew świeżości, bardzo przeze mnie pożądane, nie musi to wcale oznaczać, że będzie mniej klimatycznie, może wręcz przeciwnie - "dekadentyzm ludzi wschodu", czy jak tu jakaś jedna pisała
), no i fajnie.
Niepokoi mnie jeszcze tylko to, że wydanie gry jest uzależnione od filmu - trochę to już pod komercję pochodzi, a przynajmniej taką mi zalatuje...
Będę czekał cierpliwie na pierwsze materiały
A później już tylko pół roku...