U mnie działają nawet sejwy z Max moda 2. Zawsze to kilka godzin grania. Mam za to problem z kierunkiem cieni w grze, słońce wstaje na zachodzie

No ale w końcu to strefa. Będę próbować z dodaniem plików od moda "Stalkerskies".
Muszę przyznać, że mod ABC jest NIESAMOWITY. Atmosfera zaszczucia, zwłaszcza nocą i ciągły strach przed zabłąkaną kulką, towarzyszy nam przez cały czas wędrówki. Modyfikacja zachowań i zdolności NPC-ów oraz dodane do moda stwory, ich ilość i agresywność, powodują, że przygoda nabiera zupełnie innego wymiaru.
Muszę powiedzieć, że zaraz po ukończeniu miałem ochotę wrócić do Obliviona, ale teraz po zasmakowaniu ABC, ani w głowie mi klimat fantasy
Stalker już teraz ma szczególną pozycję wśród gier FPS, nie jestem pewny, czy takie jej klasyfikowanie jest właściwe. Gdyby można jeszcze "doprawić" fabułę tej modyfikacji o wątek z książki - jacyś bliscy czekający na pomoc/działanie bohatera, konieczność uregulowania zobowiązań, no i wreszcie brakuje mi w tej grze - kobiet

Wyobraźcie sobie jak stymulujące byłoby (i wcale nie mam tu na myśli tego, co każdy zdrowy mężczyzna czuje na widok ładnej przedstawicielki płci pięknej

) wprowadzenie do przygody możliwości spotkania dziewczyny, wykonywania zadań mających wpływ na jej przeżycie czy wolność.
Podejrzewam, że dla osoby/osób które robią tak rozbudowane modyfikacje nie stanowiłoby to wielkiego problemu. Przynajmniej mam wielką nadzieję, że kiedyś uda mi się w takiego moda zagrać