[ABC Mod] Wyważony Faiakes

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Reaper w 26 Lip 2007, 17:22

U mnie sposób h1jack3r'a działa, ale jest za to inny problem. Nie działają żadne sejwy. Uprzedzam pytania, zaczynałem grę od nowa, po zasejwowaniu i próbie odczytu za każdym razem wyskakuje informacja o bugu i witamy pulpit.
Image
W S.T.A.L.K.E.R.-rze NIE ma AK-47 tylko AK-74S...
Awatar użytkownika
Reaper
Stalker

Dołączenie: 09 Cze 2007, 11:59
Ostatnio był: 27 Lis 2013, 23:51
Miejscowość: Wysypisko, Placówka Powinności
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez h1jack3r w 26 Lip 2007, 22:58

sprobuj znowu zacząć od nowa zapisz i uruchom gre ponownie, niestety jak w każdym modzie i w tym zdarzają sie bugi, ale ten mod jest warty świeczki :)
h1jack3r
Kot

Dołączenie: 23 Lip 2007, 08:48
Ostatnio był: 06 Sie 2007, 22:05
Kozaki: 0

Postprzez Reaper w 27 Lip 2007, 11:47

Problem z sejwowaniem, rozwiązałem. Wystarczy nie instalować patcha do ABC i wszystko gra. Przedtem grę zaczynałem kilka razy z sejwowaniem i zawsze było to samo.
Image
W S.T.A.L.K.E.R.-rze NIE ma AK-47 tylko AK-74S...
Awatar użytkownika
Reaper
Stalker

Dołączenie: 09 Cze 2007, 11:59
Ostatnio był: 27 Lis 2013, 23:51
Miejscowość: Wysypisko, Placówka Powinności
Kozaki: 2

Postprzez Nivellen w 28 Lip 2007, 15:56

U mnie działają nawet sejwy z Max moda 2. Zawsze to kilka godzin grania. Mam za to problem z kierunkiem cieni w grze, słońce wstaje na zachodzie :D No ale w końcu to strefa. Będę próbować z dodaniem plików od moda "Stalkerskies".
Muszę przyznać, że mod ABC jest NIESAMOWITY. Atmosfera zaszczucia, zwłaszcza nocą i ciągły strach przed zabłąkaną kulką, towarzyszy nam przez cały czas wędrówki. Modyfikacja zachowań i zdolności NPC-ów oraz dodane do moda stwory, ich ilość i agresywność, powodują, że przygoda nabiera zupełnie innego wymiaru.
Muszę powiedzieć, że zaraz po ukończeniu miałem ochotę wrócić do Obliviona, ale teraz po zasmakowaniu ABC, ani w głowie mi klimat fantasy ;-)
Stalker już teraz ma szczególną pozycję wśród gier FPS, nie jestem pewny, czy takie jej klasyfikowanie jest właściwe. Gdyby można jeszcze "doprawić" fabułę tej modyfikacji o wątek z książki - jacyś bliscy czekający na pomoc/działanie bohatera, konieczność uregulowania zobowiązań, no i wreszcie brakuje mi w tej grze - kobiet :!: Wyobraźcie sobie jak stymulujące byłoby (i wcale nie mam tu na myśli tego, co każdy zdrowy mężczyzna czuje na widok ładnej przedstawicielki płci pięknej :-) ) wprowadzenie do przygody możliwości spotkania dziewczyny, wykonywania zadań mających wpływ na jej przeżycie czy wolność.
Podejrzewam, że dla osoby/osób które robią tak rozbudowane modyfikacje nie stanowiłoby to wielkiego problemu. Przynajmniej mam wielką nadzieję, że kiedyś uda mi się w takiego moda zagrać :-)
"Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!"
A. i B. Strugaccy - Piknik na skraju drogi.
Awatar użytkownika
Nivellen
Kot

Dołączenie: 20 Cze 2007, 22:21
Ostatnio był: 03 Gru 2009, 12:32
Miejscowość: W-wa

Postprzez Microtus w 29 Lip 2007, 12:19

Modzik w sumie fajny mam go od dwóch dni zainstalowałem z patchem do niego i działa bez zarzutu. Jedyne co mu można zarzucić to jednak jest on źle wyważony (po sejwie i wczytaniu gry masz zazwyczaj obok siebie ze 4 mutanty i na początku to niezłe baty się wyrywa). Do tego trochę za dużo tych blow out-ów fajne to za 1-ym czy 2-gim razem ale po trzecim pod rząd już denerwue.

Podoba mi się natomiast (zwiększenie ilości sprzętu itp.)
Zwiększona ilość mutantów i znajdowanie kasy przy trupach.

Więc nie mam zamiaru go odinstalowywać :)
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 106

Postprzez Terminus w 01 Sie 2007, 20:22

Czy mógłby mi ktoś tego patcha: abc_mod_patch.zip przesłać na e-mail: myszoon @ o2 . pl [bez spacji oczywiście]? Ewentualnie wpiąć jako załącznik do posta dla innych.
Z góry dziękuję.
Rapidshare doprowadza mnie do furii ["wait 237 minutes"]

Edit: Nivellen - dzięki!
Ostatnio edytowany przez Terminus, 01 Sie 2007, 20:57, edytowano w sumie 1 raz
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Nivellen w 01 Sie 2007, 20:38

U mnie wchodzi wszystko bez problemu, proszę bardzo:
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
"Szczęście dla wszystkich za darmo! I niech nikt nie odejdzie skrzywdzony!"
A. i B. Strugaccy - Piknik na skraju drogi.
Awatar użytkownika
Nivellen
Kot

Dołączenie: 20 Cze 2007, 22:21
Ostatnio był: 03 Gru 2009, 12:32
Miejscowość: W-wa

Postprzez Keldorn WistBlade w 09 Paź 2007, 23:59

A co ten mod oferuje utrudnienie rozgrywki ? dodatki w stylu nowe bronie czy modyfikacje istniejących, lepszy respawn, trudniejsi przeciwnicy. Bo osobiście szukam moda do spolszczonej wersji Stalkera na wersję 1.0003 lub 1.0004 właśnie utrudniający grę w postaci silniejszych przeciwników czy większy respawn i groźniejsze mutanty żadnych samochodów czy spania :P zero nowych tekstur bo mam już skompletowane własne :) i też dźwięków bo mam składankę z innych modów.

Czyli w skrócie:
  • lepsze parametry dla pancerzy i broni ale nie chodzi mi tu o zwiększenie ale wręcz zmniejszenie lub zbalansowane w stosunku do wytrzymałości postaci i właściwości pancerzy
  • groźniejsze potwory i postacie ludzkie
  • większy respawn lub większe grupy potworów na planszy

Nie wiem co daje ABC mod bo go nie testowałem obecnie staram się jakoś w Faiakes_v212 ale on nie do końca spełnia moje oczekiwania. Redux 1.02 jest bliski tego ale on w wer. ANG a ja jako zagorzały zwolennik języka polskiego nie jestem z tego moda zadowolony :P ale tylko przez język ANG.
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Postprzez Sölve w 10 Paź 2007, 16:29

Witam :) Jeśli mi się uda to spolszczę ABC Mod. Czy będą jacyś chętni na jego polską wersję?
Awatar użytkownika
Sölve
Stalker

Dołączenie: 08 Paź 2007, 19:45
Ostatnio był: 16 Gru 2025, 18:33

Postprzez Fred w 10 Paź 2007, 17:35

Spolszczaj i nie rób offtopa. A co do chętnych to na pewno się znajdą.
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 25

Postprzez Sölve w 10 Paź 2007, 17:41

Jak spolszczę całość (tzn. teksty) to dam znać i podam link.
Awatar użytkownika
Sölve
Stalker

Dołączenie: 08 Paź 2007, 19:45
Ostatnio był: 16 Gru 2025, 18:33

Postprzez RogueTrooper w 10 Paź 2007, 19:55

Z tego co wiem Reaper już coś takiego robił i jest już w dość zaawansowanym stadium. Jakby co to z nim pogadaj.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości