Gry MMO

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Gry MMO

Postprzez SaS TrooP w 25 Lis 2010, 16:57

Zawsze mogą zmienić nazwę jak w przypadku Operation Flashpoint, w końcu prawa do silnika ma Interplay :P
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Reklamy Google

Postprzez Matt w 26 Lis 2010, 05:56

Z zadowoleniem mogę stwierdzić, że aktualnie w żadną i raczej nie zamierzam tego zmieniać. Bo wiem, że to pierwsze zdanie wypowiada u mnie głos rozsądku, natomiast druga część mnie dalej chorobliwie tęskni za czasami, kiedy naginało się non-stop (dosłownie...) w World of Warcraft albo Lord of the Rings Online. Jakbym znowu zaczął grać, to by mnie po raz kolejny odessało całkowicie od real life'a, dlatego zalecam ostrożność przy tego typu produkcjach ;)
Matt
Kot

Dołączenie: 04 Maj 2010, 18:53
Ostatnio był: 01 Maj 2016, 18:57
Kozaki: 0

Postprzez Woland w 08 Gru 2010, 17:29

Wiem, wyśmiejecie mnie, ale metin2...

Fajny dla mnie, a i fajną postać tam zrobiłem i dużo kasy mam.

WoW kosztuje i to stanowczo za dużo a metek i darmowy, i w miarę fajny.

PS:Nie wiem czy liczy się fps a`la CS pod tytułem Red Orchestra
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Pijawol w 28 Gru 2010, 22:16

Ja też ostatnio zacząłem grać w Metka. :wink:

Uwagi moderatora:

Zacznij pisać bardziej wartościowe posty. - xKoweKx
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 13:50
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez accerone w 29 Gru 2010, 09:51

Parę lat temu pykałem w Silkroad Online. Ogólnie fajne skille fajne buildy można było robić, dość ciekawy tam tez był motyw z karawanami ich obstawą lub łupieniem (co kto woli), ale pogoń za mobami w końcu mnie zmęczyła na tyle, że w MMO już nie gram. I raczej grac nie zamierzam, za dużo to czasu zjada i zbyt mało w zamian oferuje.
Wcześniej nabiłem też ponad 100lvl w MU - ale ta gierka również mnie zmęczyła.
Grafika w grze jest równie ważna jak wszystkie inne jej składowe, niczego nie należy traktować po macoszemu. Tak uważam, w której grupie procentowej graczy jestem ? :D
accerone
Stalker

Dołączenie: 09 Sty 2010, 07:23
Ostatnio był: 07 Sty 2011, 15:39
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 10

Postprzez satan696 w 29 Gru 2010, 10:42

mhmm ja gralem chyba z rok w fonline na roznych servach i nawet bylem juz w paru gangach i w sumie dalej sie trzymamy ale do rzeczy :
1. 2238 jest nudne ;f
2. TLA fajne tylko dla niektorych za duzo ruskich ^^ obt2 i requiem to samo
2. powstaje Fonline 2077 i w sumie to ma byc w kierunku fallouta 1 niz 2238 ktore jest w kierunku f2 (ale dev team utrzymuje ze w kierunku f1 ;) ) i w sumie narazie dev team(czesc z niego znam , wiec mozna z nimi pogadac bo to chyba polski zespol w calosci jest ) w sumie pokazali pare fajnych reczy wiec kto wie . Moj kumpel z gangu tez ma wlasny serv tylko ze to nie bedzie 24/7 ale z tego co patrzalem to nawet fajnie mu idzie ^^
+ zostal wydany SDK wiec kto wie ( paru ludzi trudni sie nad 3d modelami , i paru robi fajne patenty jak wybor pochodzenia postaci itd )
Jak beda jakies pytania to moge na nie odpowiediec lub skierowac na ludzi ktorzy na to odpowiedza ;)
Awatar użytkownika
satan696
Stalker

Dołączenie: 26 Gru 2010, 23:25
Ostatnio był: 23 Cze 2013, 17:37
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 2

Postprzez Fred w 30 Gru 2010, 02:06

Ja pogrywam/pogrywałem w World of Warcraft. Naprawdę świetne MMO. Grafika mimo wielu lat nadal cieszy oko, muzyka również nadal stoi na wysokim poziomie i sprawie niesamowite wrażenie. Dużo graczy, spore krainy, różnorodność przeciwników, świetne instancje, do tego duża liczba darmowych serwerów. Czego chcieć więcej ?
Swoją drogą grał ktoś kiedyś w Eve Online ? Mam zamiar się zainteresować Trialem jak wrócę już do siebie i siądę do swojego komputera :)
There is no such thing as innocence, only degrees of guilt.
| Core i5 8600K + SPC Grandis XE1236 | G.SKILL 16GB DDR4 3200MHz CL15 | GTX 1070Ti JetStream 8GB | GoodRam Iridium Pro 240GB | Toshiba P300 1TB | PNY XLR8 CS3030 1TB | Corsair RM550x | BQ Silent Base 600 |
Awatar użytkownika
Fred
Weteran

Dołączenie: 25 Lip 2007, 12:07
Ostatnio był: 24 Sie 2021, 12:16
Miejscowość: Oahu
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 25

Postprzez satan696 w 30 Gru 2010, 17:13

tez nad eve myslelem tylko ze nie ma prywatnych -,-
Awatar użytkownika
satan696
Stalker

Dołączenie: 26 Gru 2010, 23:25
Ostatnio był: 23 Cze 2013, 17:37
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez Jarexxx w 26 Mar 2011, 13:36

Sprawdzcie sobie Anarchy - Online, 5 lat nad tym siedziałem, najbardziej rozbudowane MMO, tak rozbudowane, że nawet dzieci neo tam nie ma.
Gra toczy się 30 000 lat w przyszłości, nie ma magii, tylko nano technologia.
Za Polskę !
Awatar użytkownika
Jarexxx
Stalker

Dołączenie: 27 Cze 2009, 13:40
Ostatnio był: 19 Wrz 2013, 15:30
Miejscowość: Włocławek
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 48

Postprzez BurnMaster w 13 Kwi 2011, 15:53

mhm coś widzę, że tematyka gier MMO leży na tym forum, a szkoda...bo jest w co grać. Choćby np w WOOOOWA xD Nie no, żartowałem . Wyszła teraz ciekawa gra Rift. Może nie jest powalający ale ciekawie zrobiony - choć przyznam nie grałem w niego. Za to w co grałem i zamierzam grać?
Dużo grałem w AIONA - poprostu świetna gra co tu dużo pisać no i WoW. Ale jak sami wiecie, MMO potrafi po jakimś czasie znudzić. Dlaczego? Ciągłe farmienie (zbieranie kasy non stop na zabijaniu potworków) i questy typu - zabij , przynieś.
Dlatego też niecierpliwie czekam na SW:TOR i GW 2. Będą to 2 pierwsze gry MMO które zmienią świat MMO i jej mechanike. Jako fan SW, śledze tora od jej zapowiedzi ;) Mogę tu jeszcze wymienić np powstający WH 40K: Dark Milennium , której również jestem fanem. Nie wspomnieć też oczywiście o spekulacji odnośnie gry MMO w świecie Mass Effecta.
BurnMaster
Stalker

Dołączenie: 08 Maj 2010, 19:46
Ostatnio był: 21 Cze 2018, 09:43
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Storming Obokan

MYTHOS

Postprzez CONAN w 06 Sie 2011, 15:42

Siemka nie widzę żeby było o tej grze więc daje :)

Info
Pozycja z gatunku action RPG przeznaczona do rozgrywki w sieci i nie wymagająca płacenia abonamentu.

Mythos to darmowa gra MMO wykonana w konwencji hack & slash, zaprojektowana przez Flagship Studios (autorów Hellgate: London), a następnie ukończona przez HanbitSoft.

Akcję umieszczono w fantastycznym świecie Uld, podnoszącym się z popiołów i zgliszczy pozostałych po długotrwałej wojnie z siłami ciemności. Do dyspozycji graczy developerzy oddali cztery rasy, na które składają się ludzie, gremliny, cyklopy i satyrowie.

Tworząc bohatera możemy wybrać jedną z trzech klas: posługującego się magią ognia piromantę, wojowniczego nimroda i technologa uzbrojonego w przeróżne mechaniczne gadżety. Świat po jakim się poruszamy składa się zarówno z otwartych, ogólnodostępnych terenów, jak i wydzielonych instancjonowanych lokacji i podziemi.

Graficznie tytuł nawiązuje do Torchlight, oferując bardzo podobne podejście do potyczek i rzut izometryczny na pole walki. Producenci zaproponowali intuicyjny i prosty interfejs typu point&click, dając tym samym możliwość łatwego zorientowania się w bieżącej sytuacji.

Mythos jest dostępny na naszym rynku w polskiej wersji językowej, co jest rzadkością w gatunku MMO. Zarówno klient gry, jak i sama zabawa nie wymagają uiszczania żadnych opłat. Możemy jednak skorzystać z oferty sklepiku gry, w którym za określoną kwotę kupimy przeróżne ułatwienia, mikstury i przedmioty.

Screeny

Image

Image

Image

Image

GAMEPLY

I na koniec dodam od siebie że , wczoraj pobrałem pograłem dziś pare minut i gra nawet fajna , troszke mi WoWa przyomina xd
myślę że pogram sobie w nią trochę :P
Czekam na Wasze opinie :P
:wódka:
"Jeśli nie możesz znaleźć czegoś dlaczego
chciałbyś żyć, postaraj się znaleźć coś,
za co chciałbyś umrzeć"
Tupac Amaru Shakur
Image
Awatar użytkownika
CONAN
Weteran

Dołączenie: 13 Lip 2011, 16:29
Ostatnio był: 16 Sty 2024, 21:27
Miejscowość: Amsterdam
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 101

Re: MYTHOS

Postprzez Wojas21 w 06 Sie 2011, 16:22

Rzeczywiście graficznie przypomina Torchligh. Wspomiałeś o mikropłatnościach - rzecz spotykana w każdym ,,darmowym MMO''. Bardzo często w taki głupi sposób tracimy ciężko zarobioną kasę, a wątpię żeby ubranie postaci w takie epickie ubranka były tanie. Moim zdanie to zwykłe wyciąganie kasy z portfela... ( no ale z czegoś twórcy muszą żyć)

PS. Gra wydaje się Ci się podobna do WoW-a ,dlatego że została zrobiona przez byłych członków Blizzard.
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 63

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości