Szpagin napisał(a):15 minut gameplay
W 2012 świat ma się skończyć? No, dla mnie na pewno.
Takie gierki jak BS, Stalker, BorderLands, Metro, Syberie ( chwała czemuś tam - już niedługo trójeczka
), czy Amnesia to dzieła sztuki, nie tylko rozrywka. Wspaniałe światy, smaczki, potyczki, czy też wszechogarniający strach a nawet obrzydzenie do swej postaci, jak w przypadku Amnesii, czy też samego procederu wyciągania całości Adama... Co mi po małym wyborze moralnym skoro sama ta scena, wkomponowana w tak piękny i zarazem zdegradowany świat, działa na psychikę wystarczająco?
Pewnie - walki jak ta końcowa I-go BS'a, respawnujący się w kółko i znowu, i wciąż (
) przeciwnicy, bieganie w tą i w tamtą po raz kolejny po tych samych miejscówkach, czy też totalnie wnerwiające poruszanie się Kate z I-ej Syberii mogą drażnić, ale co tam - przygody w nich są tak niepowtarzalne, że przymknąć oko chyba można.
Gusta każdy ma inne, grać w odgrzewany kotlet nie trzeba, a dla mnie 11/10. Bez względu na to, ile z każdej z tych gier dałoby się wycisnąć.
Tym, którzy nie grali w 2-kę BS'a: szczerze polecam. Wspaniała gra i tyle. Podobno Minerva's Den jest jeszcze lepszy, ale jakoś nie można go normalnie na PC dostać. Jakieś punkty, dziwy na kiju...