Pomysl jest dobry ale przed ogranizatorami jeszcze dluuga droga mianowicie:
[1] najlepiej jechac jakas zwarta kilku/nasto osobowa grupa.
[2] wszyscy musza miec paszporty i nie wiem jak z pelnoletnoscia bo zadnej z opiekunów rodziców nie jedzie i nie moze miecwwas w paszporcie
[3] koszty czyli kwestia dojazdu (pociag/autokar/wynajety autokar/rower/z buta

) potem zakwaterowanie (hotel tylko gdzie D?/namioty/todola u rolnika) wszelki prowiant itp.
[4] cos na wzór przewodnika bo chyba zwykly ukrainiec nei potrafi za bartdzo poslugiwac sie angielskim czy tez niemieckim, a z pewnoscia ukrainski pryda sie jak bedziecie chcieli zapytac sie o droge czy chocby nocleg itp
[5] termin wyjazdu i obecnoscosób jakie sie zgodzily na to (czyli zglosilo sie 30 osób a jedzie 5 :/)
.................
[6] osobny punkt za samo zwiedzanie czyli jak wiecie czarnobyl nie jest zwyklym miejscem gdzie mozecie isc, dotknac i polizac

wokól strefy jest ogrodzenie i od czasu do czasu jakies posterunki, patrole- mówie o najblizszym otoczeniu elektrowni. Bylby problem wejsc ot tak chyba, ze straznikowi dalo by sie w lape albo ladnie poprosilo
.................
[7] to sie tyczy wszystkich bo jak by na to nei patrzec imprezka taka nawet jak by w kazdym punkcie wypalila to zajmie to okreslony czas 3-4 dni powiedzmy i kazdy z Nas (zakladajac ze ma jeszcze starych:)) musialby powiedziec gdzie jedzie chocby z powodów bezpieczenstwa i teraz woyobrazacie sobie tekst w stylu
Stara: Jasiu dokad chcesz jechac? na obóz z kolegami?
X: tam mamusiu
Stara:a dokad?
X: Czarnobyl
Stara; czy ciebie %$^&%* ? $? ^*%( niegdzie nie jedziesz!
prawde mówiac jak by mój syn chcial jechactam to tez bym mial wielkei obawy i mysle , ze to bedzie najwiekszy problem.
Oczywiscie wycieczka taka w duzym gronie byla by zaje*ista bo zobaczyli bysmy naprawde mocne miejsce, porobili bysmy fotki mozna by to wrzucic na stronki/napisac o calosci do jakis serwisó o grach tudziez o innych moze jakis patronat bylby na to? ba nawet gdyby calosc byla przed premiera samej gry to kto wie czy nie wbilibysmy sie do Kijowa (jak by byl czas/kasa) i moze pokazano by nam co i jak
?
To tyle ode mnie zapraszam wszystkich to dyskuji na ten temat kto wie jezeli ktosprzedstawi sensowny plan, rozwiazania problemó jakie moga wyniknac to moze nawet calosc wypali.