Ostatni etap

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Ostatni etap

Postprzez kondotierfred w 19 Cze 2011, 12:43

Czy macie jakąś radę, aby ostatni etap, będąc bez skafandra ( całość obciążenia wyrzuciłem ) i znikomą ilością apteczek i leków przeciwpromiennych, pokonać drogę do Spełniacza Życzeń :?:
Z tym co mam, to mogę go tylko zobaczyć.
Bez zaliczonego skażenia stoję na szczycie schodów, przed ostatnim bronionym pomieszczeniem.
A podejście do drzwi już powoduje chorobę. Próba zabrania środków ochrony martwym, skutkuje złapaniem śmiertelnej dawki.
Ale przynajmniej Spełniacz Życzeń zobaczyłem :!: :E
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48
Kozaki: 25

Reklamy Google

Re: Ostatni etap

Postprzez scigacz1975 w 19 Cze 2011, 13:27

Po drodze do spełniacza, na samym początku kiedy wchodzisz w korytarze (tuż po wczytaniu lokacji) dochodzisz do takiego wyłomu w murze za którym jest siatka i w ciul Monolitowców. Trzeba pójść trochę dalej tak żeby wejście w ten wyłom mieć z lewej strony. Korytarz skręci w prawo i na końcu stoi 2 monolitowców. Obok nich jest wejście do pomieszczenia z takimi kolumnami. W nim jest na końcu skrzynia drewniana z apteczkami i ammo. A na lewo jest zejście po drabinie jakby piętro niżej. Jak tam zejdziesz to w niebieskiej skrytce metalowej znajdziesz egzo i apteczki + ammo. I rozglądaj się trochę bo w sumie w sarkofagu są 3 egza i 1 komb. wojskowych stalkerów.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez kondotierfred w 30 Cze 2011, 11:09

No i zakończyłem grę sukcesem :!: i zobaczyłem spełnienie życzenia zniknięcia zony :E .
Ale do tego potrzebne było otwarcie nowej gry. Grałem teraz nie jako początkujący, ale jako stalker.
I najciekawsze w tym jest to, że mimo przewidywanego podniesienia poziomu trudności, było mi o wiele łatwiej. Nie dlatego, że znałem grę, lecz dlatego, bo ona nie nastręczała mi już tylu trudności co za pierwszym razem.
Przestało mnie gnębić promieniowanie. Większość gry przeszedłem bez niego, a tam gdzie było, było mniej zabójcze.
Było mniej bandytów i byli mniej skuteczni, na Pchlim Targu nie było piwniczki, więc nikt mnie nie obrabował (gruzowisko wyglądało całkiem inaczej). Nawet fragment gry z dojściem do Spełniacza Życzeń był na tyle łatwiejszy, że monolitowcy wyleźli z napromieniowanego pomieszczenia i dali się wytłuc w czystym korytarzu. Nawet już w ostatnim pomieszczeniu ze Spełniaczem, kiedy znalazłem się na gzymsie do kratownicy, użycie apteczki i strzykawki zapewniło mi spokój od promieniowania, umożliwiający dojście aż do podstawy spełniacza.
Za to przez całą grę znajdowałem mniej typów broni. W nagrodę pojawiło się ( i to w końcowej, decydującej fazie gry ) kilka dobrych kombinezonów ( w miejscach gdzie ich poprzednio nie było) :D.
Z tego mogę wyciągnąć wniosek ( ktoś się może z nim nie zgodzić ), że algorytm gry jest tak ustawiony, aby "początkujący" zapłacił frycowe, w zamian poznając wszystkie lub prawie wszystkie możliwości gry.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48
Kozaki: 25

Postprzez Mataczo w 05 Lip 2011, 19:42

seniorfred napisał(a):Było mniej bandytów i byli mniej skuteczni, na Pchlim Targu nie było piwniczki, więc nikt mnie nie obrabował (gruzowisko wyglądało całkiem inaczej).

W tym momencie mylisz z czystym niebem o ile się nie mylę. w shocu tego nie ma :)
Awatar użytkownika
Mataczo
Stalker

Dołączenie: 10 Mar 2011, 14:59
Ostatnio był: 13 Sty 2017, 23:02
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 6

Postprzez Major N w 08 Lut 2012, 12:30

To w sarkofagu są trzy egzo szkl,ja znalazłem tylko 2, a ten kombinezon wojskowego :?: gdzie on jest :?:
:

Chroń Mnie Mój Panie, Bo z Frontu Dziś Nie Wracam.
Awatar użytkownika
Major N
Kot

Dołączenie: 28 Sty 2012, 12:47
Ostatnio był: 24 Kwi 2016, 18:16
Miejscowość: bdg
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez lektors w 08 Lut 2012, 23:09

Są 2 egzo i jeden pancerniak. 3 egzoszkielet jest na jednym z dachów elektrowni - przy jednym z obozów podczas drogi przez teleportery.
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez pan kozaq w 14 Mar 2012, 09:53

jedenego pancerniaka tam znajdziem. jednak bardziej opłaca się wziąść egzo, ponieważ jest tam dużo walki a egzo ma lepszą ochronę. Mi tan etap z teleportami wydłużył grę o około 2-3h.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 24 Paź 2024, 18:43
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 24 gości