Ja mam taką prośbę/koncepcję co do broni.
Skoro w TFW można przerobić AK-74m na AK-101, to czy można dodać możliwość przerobienia AK-74m na AK-103 , bo to tyle samo roboty dla mechanika, AK-103 się przyda. A no nie napisałem jak to się dzieje/zrobić. Tak więc jak wszyscy wiemy, AK-74m jest zasilany amunicją 5.45x39. AK-101 to AK-74m przerobiony na amunicję 5.54x45(NATOwską). AK-103 to AK-74m zasilany amunicją 7.62x39(Ta z AK-47). Ta ostatnia amunicja ma dużo większą moc obalającą, ale zwiększa odrzut broni. Wystarczy u Mechanika dodać możliwość przerobienia i dodać amunicje. Wszystko w linku.
Jak już piszę o AK-103 to jeszcze jedno, ale małe prawdopodobieństwo wykonania z powodu braku modelu. Przydałby się w miarę lekki karabin na mocną amunicję. A Wenezuela w najbliższej przyszłości przezbraja się na karabinek AK-103 z karabinka FN FAL 50-00. Pewnie trafi na czarny rynek, jak zawsze przy wycofywaniu broni, więc do Zony trafiłby także. Dosyć lekki, o amunicji na Wiki, taka jak do RKM-ów NATO. Wolność dotrzyma tradycji NATO, a przydałaby się taka broń.
Link